Ingredients
-
1100 g. vištų šlaunelių mėsos
-
1 a.š. druskos
-
1 v.š. džiovintų raudonėlių
-
2 v.š. citrinos sulčių
-
2 česnako skiltelių
-
0,5 a.š. pipirų
-
250 g. pievagrybių
-
80 ml alyvuogių aliejaus
-
2 v.š. balto sauso nealkoholinio vyno
Directions
Serijalą “draugai” esu mačiusi bent 5 kartus. Visus 10 – šimt sezonų. Visas serijas. Jau tikrai galiu cituoti arba anksčiau nei veikėjai pasakyti kai kurias frazes… Susimąsčiau, kodėl tas serijalas buvo toks sėkmingas ir tiek daug žmonių (aplink pasaulį) jį žiūrėjo. Matyt kiekvienas iš 6 herojų turi tam tikrų savybių, kurių galime surasti savyje. Aš tikrai save tapatinu su visomis merginomis. Monikos nenuvaldomas noras būti vakaro šeimininke (hostess) atgyja ir manyje – o ši vištiena puikiai tinka draugų vakarienei 🙂
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Kiekvieną vištienos šlaunelių mėsos gabaliuką perpjaukite į tris dalis. Pievagrybius supjauskyte ketvirčiais. Vištieną irpievagrybius įtaisykte dideliame dubenyje. |
2
Done
|
Dėkite į didelį dubenį ir berkite druską, raudonėlius, citrinų sultis, česnaką ir pipirus. Pilkite aliejų ir viską gerai sumaišykite rankomis. |
3
Done
|
Palikite bent 15 minučių kambario temperatūroje, arba 4 valandoms šaldytuve. |
4
Done
|
Įkaitinkite orkaitę iki 260 C. |
5
Done
|
Vištieną su pievagrybiais paskirstykite kepimo formoje ir kepkite 25 minutes, tuomet įjunkite vėjelį ir paskrudinkite 5 minutes. |
6
Done
|
Patiekite su mėgstamu garnyru. |