Ingredients
-
800 g. vištos krūtinėlių
-
1,5 a.š. druskos
-
0,5 a.š. pipirų
-
3 v.š. kvietinių miltų
-
2 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
-
3 česnako skiltelių
-
10 g. raudonųjų saldžių paprikų dribsnių
-
60 ml. balto sauso nealkoholinio vyno
-
60 ml. vištienos sultinio
-
2 v.š. citrinos sulčių
-
30 g. sviesto
-
2 v.š. kalamatos alyvuogių
Directions
Raudonųjų paprikų dribsnių nėra taip lengva gauti. Šį receptą bandžiau jau seniai, tačiau improvizavau ir naudojau maltą raudoną saldžiąją papriką, ar pomidorų gabaliukus. O ir krūtinėlę išmušti iki plonumo reikia įgūdžio. Šį kartą viskas gavosi paprasčiau – paprikų dribsnių gavau per barborą, o lidle pamačiau kepsniams skirtas vištienos krūtinėles, neatsispyriau pabandyti. Nenusivyliau. Skanaus!
Kalamatos alyvuogės – bene žinomiausios graikiškos alyvuogės, kurių pavadinimas kilęs iš Graikijos miesto Kalamatos. Tamsiai violetinės spalvos, migdolo formos alyvuogės išsiskiria stipriu ir sodriu skoniu.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
Vištai iškepus, toje pačioje keptuvėje 30 sekundžių paskrudinkite česnaką ir paprikų dribsnius, kol pasklis kvapas. |
5
Done
|
Supilkite vyną, sultinį ir citrinos sultis. Leiskite užvirti, tuomet sudėkite sviestą ir alyvuoges. |
6
Done
|