Ingredients
-
200 g. juodojo šokolado
-
30 g. sviesto
-
70 ml. 36% riebumo grietinėlės
Directions
Šokolado glajui (dar kitaip vadinamam ganašu) naudokite tik labai geros kokybės šokoladą. Juodas šokoladas bus neįtikėtinai skanus, o jei norisi derinti spalvas – galima naudoti baltą šokoladą ir maistinius dažus. Šokoladinio ganašo nebūtina plakti, tik tuomet jis bus mažiau purus. Visgi – sviestiniai kremai gali būti per saldūs, ar per riebūs… Tokiu atveju, gal esate šokolado mėgėjai? Šis kremas neapvils. Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Nedideliame puode ant vidutinės ugnies užkaitinkite vandenį, tuomet įstatykite karščiui atsparų dubenį į puodą, sudėkite šokoladą, sviestą, supilkite grietinėlę, maišydami kaitinkite iki vientisos masės. |
2
Done
|
Kai masė tampa vientisa, nuimkite nuo garų ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. |
3
Done
|
Jei ganašas sustingo per daug - šiek tiek pašildykite tokiu pačiu metodu kaip ruošiant (žingsnys viršuje). Jei ganašas tapo per skystas - palikite kambario temperatūroje, kol įgaus norimą konsistenciją. |
4
Done
|
Jei norite, kad kremas būtų purus: atvėsusį ganašą sulipkite į virtuvės kombainą ir mentele pradėkite lėtai plakti. Ganašui suminkštėjus ir šiek tiek pašviesėjus - padidinkite greitį ir plakite 5-6 minutes kol ganašas tampas šviesus ir purus. |