Lengvas ir purus medaus tortas
Receptus kombinavau iš BEATOS NICHOLSON KNYGOJE "METAI BEATOS VIRTUVĖJE" rasto recepto bei macarons_art medaus torto pamokos

0 0
Lengvas ir purus medaus tortas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Torto blynams
110 g. sviesto
125 g. medaus
100 g. rudojo cukraus
1 kiaušinio
1 v.š. grietinės
400 g. kvietinių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0.5 a.š. malto cinamono
Kremui
380 g. grietinės Būtinai 40 % riebumo
180 g. 36% riebumo grietinėlės
100 g. cukraus
200 g. filadelfijos sūrio
1 citrinos sulčių ~30 ml.

Nutritional information

305
Kalorijų
4,6 g.
Baltymų
15,86 g.
Riebalų
36,97 g.
Angliavandenių
Cuisine:

Purus kaip debesėlis

  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Torto blynams

  • Kremui

Directions

Share

Ieškodama idealaus medaus torto recepto, nusprendžiau mokytis iš profesionalų. Instagrame seku profilį “macarons_art”, o jie siūlo ir gaminimo pamokas. Dėl idealaus medaus torto – nieko negaila. Galiausiai sukombinavau jau savo išbandytą receptą torto “blynams” ir pamokoje siūlomą kremo receptą. Ką gavau? Beveik idealų medaus tortą gurmanui – savo vyrui.

Torto “blynai” labai skanūs, dažnai procese valgomi kaip sausainiai 🙂 O kremas – puikus: purus, lengvas tarsi debesėlis. Išbandyt verta, o tada kepti reikia daug ir dažnai!

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

IŠKEPKITE TORTO BLYNUS

Garų vonelėje ištirpinkite sviestą ir medų. Išjunkite ugnį ir maišant supilkite rudąjį cukrų. Leiskite šiek tiek atvėsti.

2
Done

Kiaušinį išplakite su šaukštu grietinės.

3
Done

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu.

4
Done

Į truputį atvėsusį medaus, sviesto ir cukraus mišinį pilkite grietinės ir kiaušinio plakinį. Viską gerai išmaišykite.

5
Done

Sudėkite miltus. Kadangi skysta masė yra dar šilta ir labai minkšta, gali atrodyti, kad iš jos nepavyks iškočioti jokios tešlos. Bet daugiau miltų neberkite, tiesiog suminkykite viską į vieną gabalą, jis tikrai lengvai atlips nuo dubens sienelių. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir keletui valandų (arba net per naktį) palikite šaldytuve.

6
Done

Iš šios tešlos gausis 5 - 6 blynai. Kad tešla neliptų prieš kočiojant stalą ir kočėlą apibarstykite miltais.

7
Done

Blynus iškočiokite kaip įmanoma plonesnius, apie pusės centimetro storio. Naudodami kepimo formos kraštus "išspauskite" apvalius torto blynus. Nupjautus tešlos gabalus iškepkite kartu su blynais - juos naudosite papuošti.
Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 8 - 10 minučių.
Iškeptus blynus dėkite į lėkštę.

8
Done

Pagaminkite kremą

Kremui skirti ingredientai turi būti šalti (ką tik iš šaldytuvo). Visus ingredientus sumaišykite. Plakite iki vientisos tirštos kreminės masės.

9
Done

Surinkite tortą

Kepimo formos šonus, kuriuos naudojote išspausti torto blynams dėkite ant torto padėkliuko. į vidų įtieskite acetato juostą ir dėkite pirmą blyną. Ant jo tepkite 2-3 šaukštus grietinės kremo, tuomet dėkite antrą blyną. Vėl tepkite kremo. Ir taip, kol sunaudosite visus blynus.

10
Done

Nuo blynų likusius kampelius sumalkite maisto kombainu iki trupinių. Kol malate trupinius susluoksniuotą tortą dėkite į šaldytuvą.

11
Done

Nuėmę acetato juostą, visą tortą aptepkite likusiu kremu. Tuomet rankoje laikydami tortą virš lėkštės su trupiniais, kita ranka imkite saują trupinių, glauskite prie torto šono - taip darykite kol visi šokai bus tolygiai padengti trupiniais. Trupinių perteklių nubraukite atgal į lėkštę pirštu.

12
Done

Padėję tortą ant lygaus paviršiaus apibarstykite trupiniais apibarstykite torto viršų ir mentele lengvai trupinius paspauskite, išlyginkite.

13
Done

Tortą šaldytuve laikykite per naktį (ar bent jau porą valandų).

Skanaus!

previous
Šveicariški macarons’ai
next
Keto duona
previous
Šveicariški macarons’ai
next
Keto duona
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here