Ingredients
-
Torto blynams
-
110 g. sviesto
-
125 g. medaus
-
100 g. rudojo cukraus
-
1 kiaušinio
-
1 v.š. grietinės
-
400 g. kvietinių miltų
-
1 a.š. kepimo miltelių
-
0.5 a.š. malto cinamono
-
Kremui
-
380 g. grietinėsBūtinai 40 % riebumo
-
180 g. 36% riebumo grietinėlės
-
100 g. cukraus
-
200 g. filadelfijos sūrio
-
1 citrinos sulčių~30 ml.
Directions
Ieškodama idealaus medaus torto recepto, nusprendžiau mokytis iš profesionalų. Instagrame seku profilį “macarons_art”, o jie siūlo ir gaminimo pamokas. Dėl idealaus medaus torto – nieko negaila. Galiausiai sukombinavau jau savo išbandytą receptą torto “blynams” ir pamokoje siūlomą kremo receptą. Ką gavau? Beveik idealų medaus tortą gurmanui – savo vyrui.
Torto “blynai” labai skanūs, dažnai procese valgomi kaip sausainiai 🙂 O kremas – puikus: purus, lengvas tarsi debesėlis. Išbandyt verta, o tada kepti reikia daug ir dažnai!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
IŠKEPKITE TORTO BLYNUSGarų vonelėje ištirpinkite sviestą ir medų. Išjunkite ugnį ir maišant supilkite rudąjį cukrų. Leiskite šiek tiek atvėsti. |
2
Done
|
Kiaušinį išplakite su šaukštu grietinės. |
3
Done
|
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu. |
4
Done
|
Į truputį atvėsusį medaus, sviesto ir cukraus mišinį pilkite grietinės ir kiaušinio plakinį. Viską gerai išmaišykite. |
5
Done
|
Sudėkite miltus. Kadangi skysta masė yra dar šilta ir labai minkšta, gali atrodyti, kad iš jos nepavyks iškočioti jokios tešlos. Bet daugiau miltų neberkite, tiesiog suminkykite viską į vieną gabalą, jis tikrai lengvai atlips nuo dubens sienelių. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir keletui valandų (arba net per naktį) palikite šaldytuve. |
6
Done
|
Iš šios tešlos gausis 5 - 6 blynai. Kad tešla neliptų prieš kočiojant stalą ir kočėlą apibarstykite miltais. |
7
Done
|
Blynus iškočiokite kaip įmanoma plonesnius, apie pusės centimetro storio. Naudodami kepimo formos kraštus "išspauskite" apvalius torto blynus. Nupjautus tešlos gabalus iškepkite kartu su blynais - juos naudosite papuošti. |
8
Done
|
Pagaminkite kremąKremui skirti ingredientai turi būti šalti (ką tik iš šaldytuvo). Visus ingredientus sumaišykite. Plakite iki vientisos tirštos kreminės masės. |
9
Done
|
Surinkite tortąKepimo formos šonus, kuriuos naudojote išspausti torto blynams dėkite ant torto padėkliuko. į vidų įtieskite acetato juostą ir dėkite pirmą blyną. Ant jo tepkite 2-3 šaukštus grietinės kremo, tuomet dėkite antrą blyną. Vėl tepkite kremo. Ir taip, kol sunaudosite visus blynus. |
10
Done
|
Nuo blynų likusius kampelius sumalkite maisto kombainu iki trupinių. Kol malate trupinius susluoksniuotą tortą dėkite į šaldytuvą. |
11
Done
|
Nuėmę acetato juostą, visą tortą aptepkite likusiu kremu. Tuomet rankoje laikydami tortą virš lėkštės su trupiniais, kita ranka imkite saują trupinių, glauskite prie torto šono - taip darykite kol visi šokai bus tolygiai padengti trupiniais. Trupinių perteklių nubraukite atgal į lėkštę pirštu. |
12
Done
|
Padėję tortą ant lygaus paviršiaus apibarstykite trupiniais apibarstykite torto viršų ir mentele lengvai trupinius paspauskite, išlyginkite. |
13
Done
|
Tortą šaldytuve laikykite per naktį (ar bent jau porą valandų). Skanaus! |