Ingredients
-
2 v.š. alyvuogių aliejaus
-
1 a.š. druskos
-
0,5 a.š. pipirų
-
400 g. lašišos filė
-
3 v.š. sviesto
-
3 česnako skiltelių
-
400 g. vyšninių pomidorų
-
200 g. mažųjų špinatų
-
240 ml. 36% riebumo grietinėlės
-
50 g. tarkuoto parmezano
-
10 g. šviežių bazilikų lapelių
-
1 citrinos
Directions
Kartais susimąstau, kad kitose tautose žuvis maisto racione vyrauja beveik kasdieną. O štai mūsų valgiaraštis prigrūstas mėsos. Ir nieko tokio, mums taip tinka ir patinka. Bet ir žuvis patinka. Tad kodėl nepaieškojus daugiau receptų su žuvimi? Šis mano rastas receptas “rimketo” instagram profilyje dar ir tinkantis žmonėms besilaikantiems keto mitybos. Taigi, skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Didelėje keptuvėje aukštesnėje nei vidutinėje kaitroje įkaitinkite aliejų. |
2
Done
|
Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir į keptuvę dėkite sviestą. Įspauskite česnako skilteles ir pakepinkite minutę. Suberkite pusiau perpjautus pomidorus, pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais. |
3
Done
|
Sudėkite nuplautus špinatus ir pakaitinkite kol špinatai pradės minkštėti. |
4
Done
|
Įmaišykite grietinėlę, parmezano sūrį ir bazilikus. Sumažinkite ugnį iki mažiausios ir kaitinkite padažą 3 minutes. |
5
Done
|
Dėkite lašišą atgal į keptuvę ir šaukštu apšlakstykite ją padažu, kol sušils iš naujo ir visiškai iškeps (dar ~3 minutes). |
6
Done
|
Ant lašišos gabaliukų išspauskite citrinos sulčių. Skanaus! |