Ingredients
-
4 skirtingų spalvų paprikos
-
2 raudonųjų svogūnų
-
1,3 kg. višta
-
4 a. š. raudonosios harisos padažo
-
1 v.š. druskos
-
1 v.š. pipirų
Directions
Jamie Oliver išleido labai gerą receptų knygą – 5 ingredientai. Receptai lengvai gaminami, jau pagaminau gausybę skaniausių patiekalų. Dažniausiai – eksperimentuoju – išsirenku receptą – pasikviečiu svečių ir tuomet visi vertiname: žalias lapelis – būtina gaminti vėl, gelsvas lapelis – minimaliai pakeitus – galima gaminti vėl, oranžinis – darom nemažai pokyčių ir gaminam vėl, ryškiai rausvas – nebegaminame – receptas ne mums.
Šioje knygoje Jamie Oliver į ingredientų sąrašą neįtraukia pvz. raudonojo vyno acto, druskos ir pipirų ir panašių (matyt) smulkmenų. Todėl ruošiant pirkinių krepšiuką būtina perskaityti visą receptą. Čia aš įtraukiu visus ingredientus bei savo interpretacijas jei receptą pritaikau prie mūsų skonio 🙂
100 – te gramų produkto:
Kalorijų 137
Baltymų 11,13 g.
Riebalų 8,73 g.
Angliavandenių 2,92 g.
1 – oje porcijoje ( 557 g.):
Kalorijų 762
Baltymų 62,02 g.
Riebalų 48,63 g.
Angliavandenių 16,28 g.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
|
3
Done
|
Paprikas ir svogūnus pabarstykite druska, pipirais. Viską pamaišykite. |
4
Done
|
Nuo viršaus, labai aštriu peiliu perpjaukite vištos nugarą nuo uodegos iki pat kaklo, kad galėtumė ištiesti, tarsi atverstą knygą. Taip pat įpjaukite vištos šlaunis, kad šios geriau iškeptų. |
5
Done
|
Vištą pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Tuomet dėkite ant jos 2 šaukštus harisos padažo ir gerai visur įtrinkite. |
6
Done
|
Harissa padažą galite pasigaminti namuose:6 džiovintus čili pipirus pamirkykite vandenyje bent 1,5 val. Viską sutrinkite iki vientisos masės, laikykite šaldytuve apie savaitę, ar užšaldę kelis mėnesius. |
7
Done
|
Kepkite 30 minučių 180 C., tuomet temperatūrą sumažinkite iki 150 C. ir dar kepkite 60 minučių. Skanaus! |