0 0
Kepta višta su naminiu Harissa padažu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 skirtingų spalvų paprikos
2 raudonųjų svogūnų
1,3 kg. višta
4 a. š. raudonosios harisos padažo
1 v.š. druskos
1 v.š. pipirų

Nutritional information

137
Kalorijos
8,73 g.
Riebalai
2,92 g.
Angliavand.
11,13 g.
Baltymų

Kepta višta su naminiu Harissa padažu

Receptas paremtas "5 ingredientai" Jamie Oliver knygos receptu

Features:
    Cuisine:

    Reikia gerai apgalvoti, kiek žmonių maitins vištytė, nes jei daugiau nei 4 - gali likti alkanų....

    • 105
    • Serves 4
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Jamie Oliver išleido labai gerą receptų knygą – 5 ingredientai. Receptai lengvai gaminami, jau pagaminau gausybę skaniausių patiekalų. Dažniausiai – eksperimentuoju – išsirenku receptą – pasikviečiu svečių ir tuomet visi vertiname: žalias lapelis – būtina gaminti vėl, gelsvas lapelis – minimaliai pakeitus – galima gaminti vėl, oranžinis – darom nemažai pokyčių ir gaminam vėl, ryškiai rausvas – nebegaminame – receptas ne mums.

    Šioje knygoje Jamie Oliver į ingredientų sąrašą neįtraukia pvz. raudonojo vyno acto, druskos ir pipirų ir panašių (matyt) smulkmenų. Todėl ruošiant pirkinių krepšiuką būtina perskaityti visą receptą. Čia aš įtraukiu visus ingredientus bei savo interpretacijas jei receptą pritaikau prie mūsų skonio 🙂

     

    100 – te gramų produkto: 

    Kalorijų 137

    Baltymų 11,13 g.

    Riebalų 8,73 g.

    Angliavandenių 2,92 g.

     

    1 – oje porcijoje ( 557 g.):

    Kalorijų 762

    Baltymų 62,02 g.

    Riebalų 48,63 g.

    Angliavandenių 16,28 g.

    Steps

    1
    Done

    Iš paprikų išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais gabalais.

    2
    Done

    Svogūnus nulupkite, supjaustykite į keturias dalis, išsiskirstę sluoksniais dėkite kartu su paprikomis į kepimo indą.

    3
    Done

    Paprikas ir svogūnus pabarstykite druska, pipirais. Viską pamaišykite.

    4
    Done

    Nuo viršaus, labai aštriu peiliu perpjaukite vištos nugarą nuo uodegos iki pat kaklo, kad galėtumė ištiesti, tarsi atverstą knygą. Taip pat įpjaukite vištos šlaunis, kad šios geriau iškeptų.

    5
    Done

    Vištą pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Tuomet dėkite ant jos 2 šaukštus harisos padažo ir gerai visur įtrinkite.

    6
    Done

    Harissa padažą galite pasigaminti namuose:

    6 džiovintus čili pipirus pamirkykite vandenyje bent 1,5 val.
    Dėkite į maisto smulkintuvą:
    6 mirkytus čili pipirus
    10 česnako skiltelių
    2 šaukštus kmynų
    2 šaukštus kumino
    1 šaukštą maltos kalendros
    10 šaukštų alyvuogių aliejaus
    4 šaukštus raudono vyno acto
    1 šaukštą druskos
    2 šaukštus pomidorų pastos

    Viską sutrinkite iki vientisos masės, laikykite šaldytuve apie savaitę, ar užšaldę kelis mėnesius.

    7
    Done

    Kepkite 30 minučių 180 C., tuomet temperatūrą sumažinkite iki 150 C. ir dar kepkite 60 minučių. Skanaus!

    previous
    Naminiai Katuko makaronai
    next
    Kaprizingas pusryčių omletas
    previous
    Naminiai Katuko makaronai
    next
    Kaprizingas pusryčių omletas
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here