• Home
  • Vištiena
  • Gruzdinta vištiena su špinatais ir žemės riešutais

Gruzdinta vištiena su špinatais ir žemės riešutais
Receptą radau ir pritaikiau sau iš FL Fauler receptų knygos "50 vištienos atspalvių"

0 0
Gruzdinta vištiena su špinatais ir žemės riešutais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Nutritional information

158
Kalorijų
14,46 g.
Baltymų
8,41 g.
Riebalų
6,65 g.
Angliavandenių
Features:
    Cuisine:

    Rytietiškai skanu!

    • 60 min.
    • Serves 2
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Pasigaminus šią vištieną net išsitraukiau pagaliukus valgymui, tik kol bandžiau sugaudyti žemės riešutus, galiausiai vis tiek pakeičiau pagaliukus šakute.. Bet skonis ir jausmas būtent toks: rytietiškas. 

    Valgant su sočiu garnyru, šis kiekis patiekalo pamaitins 4 žmones, bet norint išvengti papildomų angliavandenių (pvz ryžių) – labai sotūs bus du žmonės. 

     

    P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

    Steps

    1
    Done

    Supjaustykite vištos šlaunelių mėsą kąsnio dydžio gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais.
    (Jei naudojate itin sodrią soją ir kepintus sūdytus riešutus, vištos kepant nesūdykite).

    2
    Done

    Mažais gabaliukais sukapokite česnako skilteles.

    3
    Done

    Nedideliame dubenyje sumaišykite sultinį, sojų padažą, kukurūzų krakmolą ir medų.

    4
    Done

    3 minutes kaitinkite didelę keptuvę. Tuomet supilkite žemės riešutų ir sezamų aliejų, pakaitinkite 30 sekundžių.

    5
    Done

    Sudėkite vištieną ir skrudinkite 7 minutes nuolat maišydami, kol vištiena visiškai iškeps.

    6
    Done

    Sudėkite iškepusius vištos gabaliukus į lėkštę ir uždenkite folija.

    7
    Done

    Į keptuvę suberkite imbierą, kapotą česnaką ir paprikų dribsnius. Pakaitinkite 30 sekundžių, kol pasklis gardūs kvapai.

    8
    Done

    Į keptuvę sudėkite špinatus ir kepkite 1 minutę, kelis kartus pamaišykite.

    9
    Done

    Į keptuvę pilkite sultinio mišinį ir kaitinkite, kol šis pradės burbuliuoti ir sutirštės. Įmaišykite skrudintus žemės riešutus ir vištieną. Pakepinkite apie 2 minutes, kol visi skoniai susidraugaus.

    10
    Done

    Patiekite su mėgstamu garnyru (pvz. ryžiais).
    Skanaus!

    previous
    Vištienos šlaunelės su grybais
    next
    Pasta su bolonijos padažu ir burrata
    previous
    Vištienos šlaunelės su grybais
    next
    Pasta su bolonijos padažu ir burrata
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here