Ingredients
-
0,5 kg. vištų šlaunelių mėsos
-
0,5 a.š. druskos
-
0,5 a.š. pipirų
-
80 ml. vištienos sultinio
-
2 v.š. sojų padažo
-
2 v.š. kukurūzų krakmolo
-
1 a.š. medaus
-
1 v.š. žemės riešutų aliejaus
-
1 v.š. sezamų sėklų aliejaus
-
2 česnako skiltelių
-
1 v.š. tarkuotos šviežio imbiero šaknies
-
1 a.š. raudonųjų saldžių paprikų dribsnių
-
200 g. mažųjų špinatų
-
75 g. kepintų sūdytų žemės riešutų
Directions
Pasigaminus šią vištieną net išsitraukiau pagaliukus valgymui, tik kol bandžiau sugaudyti žemės riešutus, galiausiai vis tiek pakeičiau pagaliukus šakute.. Bet skonis ir jausmas būtent toks: rytietiškas.
Valgant su sočiu garnyru, šis kiekis patiekalo pamaitins 4 žmones, bet norint išvengti papildomų angliavandenių (pvz ryžių) – labai sotūs bus du žmonės.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Supjaustykite vištos šlaunelių mėsą kąsnio dydžio gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais. |
2
Done
|
Mažais gabaliukais sukapokite česnako skilteles. |
3
Done
|
Nedideliame dubenyje sumaišykite sultinį, sojų padažą, kukurūzų krakmolą ir medų. |
4
Done
|
3 minutes kaitinkite didelę keptuvę. Tuomet supilkite žemės riešutų ir sezamų aliejų, pakaitinkite 30 sekundžių. |
5
Done
|
Sudėkite vištieną ir skrudinkite 7 minutes nuolat maišydami, kol vištiena visiškai iškeps. |
6
Done
|
|
7
Done
|
Į keptuvę suberkite imbierą, kapotą česnaką ir paprikų dribsnius. Pakaitinkite 30 sekundžių, kol pasklis gardūs kvapai. |
8
Done
|
Į keptuvę sudėkite špinatus ir kepkite 1 minutę, kelis kartus pamaišykite. |
9
Done
|
Į keptuvę pilkite sultinio mišinį ir kaitinkite, kol šis pradės burbuliuoti ir sutirštės. Įmaišykite skrudintus žemės riešutus ir vištieną. Pakepinkite apie 2 minutes, kol visi skoniai susidraugaus. |
10
Done
|