Ingredients
-
1 v.š. alyvuogių aliejaus
-
450 g. vištų šlaunelių mėsos
-
0.5 a.š. druskos
-
0.5 a.š. pipirų
-
1 svogūno
-
4 česnako skiltelių
-
225 g. mažų penne makaronųar kitų mėgstamų makaronų.
-
250 ml. vištienos sultinio
-
500 ml. pieno
-
0.5 brokolio
-
0.25 a.š. malto muskato
-
200 g. čederio sūrio
Directions
Lengvai pagaminamas, paprastas patiekalas tiks ir vakarienei ir pietums. Sveikesniam variantui siūlau rinktis pilno grūdo mėgstamus makaronus. Šiame patiekale man labiausiai patinka “al dente” brokolis, nes jis troškinasi gana trumpai. Aš taip pat rinkausi švelnaus skonio šviesų čederio sūrį, todėl skoniai nebuvo per intensyvūs.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais ir pagardinkite druska ir pipirais bei muskatu. |
2
Done
|
Didelėje keptuvėje kepkite vištieną, kol pradės skursti. |
3
Done
|
Į keptuvę berkite smulkintą svogūną ir česnaką. Kepkite 2 minutes. |
4
Done
|
Į tą pačią keptuvę suberkite sausus makaronus, pilkite vištienos sultinį ir pieną. Gerai sumaišę visus ingredientus, leiskite troškiniui užvirti. Tuomet sumažinkite kaitrą iki žemos ir troškinkite 15 minučių, kol makaronai visiškai išvirs. |
5
Done
|
Berkite smulkintus brokolius ir kepkite be dangčio, kol skystis išgaruos. |
6
Done
|
Įmaišykite sūrį. Paragaukite ir jei trūksta - įberkite daugiau druskos/pipirų. |