Ingredients
-
4 vištos krūtinėlių4 gabaliukai po pusę
-
3 v.š. sviesto
-
0.5 a.š. druskosarba pagal skonį
-
0.25 a.š. pipirųarba pagal skonį
-
225 g. pievagrybių
-
2 česnako skiltelių
-
1 v.š. kvietinių miltų
-
80 ml. balto sauso nealkoholinio vyno
-
180 ml. 36% riebumo grietinėlės
-
80 g. tarkuoto parmezanoar kito kietojo sūrio
-
100 g. šviežių mažųjų špinatų
Directions
Florencijos stiliumi ruošiamas maistas pasižymi špinatais savo sudėtyje. Pastaruoju metu, berods nemažai mano randamų ir išbandomų receptų turi špinatų. Sveika, skanu – tai kodėl gi ne? Vištiena ir pievagrybiai man visuomet buvo itin geri draugai, o papildomi pagardinimai tik suteikia daugiau žavesio. Grybų siūlyčiau visgi nepadauginti, kad nepadarytų patiekalo itin prėsko. Pagaminsite greitai, vištienos gabaliukai gaunasi sultingi ir labai skanūs.
Patiekalas tinka KETO mitybos besilaikantiems, nes 100-te gramų patiekalo yra tik 1,59 g angliavandenių.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Pabarstykite vištienos krūtinėles druska ir pipirais. |
2
Done
|
Didelėje keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto. |
3
Done
|
Vištienos krūtinėles kepkite 4-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus ir iškeps. Išimkite vištieną iš keptuvės ir uždenkite folija, kad neatvėstų. |
4
Done
|
Į 4 dalis supjaustytus pievagrybius dėkite į keptuvę, kepinkite 4-5 minutes, kol grybai suminkštės. Išimkite grybus iš keptuvės. |
5
Done
|
Švariai iššluostykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu. Ištirpinkite keptuvėje likusį (1 v.š.) svieto, jame pakepinkite smulkintą česnaką (~30 sekundžių). Įmaišykite miltus ir pakepinkite 1 minutę. |
6
Done
|
Supilkite vyną, ir troškinkite 2-3 minutes, arba kol vyno sumažės per pus. Įmaišykite grietinėlę ir troškinkite 3-4 minutes, kol padažo sumažės pusiau ir jis pradės tirštėti. Suberkite parmezano sūrį. Paragaukite, jei reikia papildomai pagardinkite druska ir pipirais. |
7
Done
|
Į keptuvę suberkite špinatus, patroškinkite 2-3 minutes, kol špinatai pradės minkštėti. Sudėkite atgal į keptuvę grybus, viską gerai išmaišykite. Tuomet vištieną dėkite atgal į keptuvę, užpilkite padažo ant vištos ir patiekite. |