Vištiena paruošta Florencijos stiliumi
RECEPTĄ RADAU IR PRITAIKIAU "HEALTHY FOODYSS" INSTAGRAM PROFILYJE

0 0
Vištiena paruošta Florencijos stiliumi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 vištos krūtinėlių 4 gabaliukai po pusę
3 v.š. sviesto
0.5 a.š. druskos arba pagal skonį
0.25 a.š. pipirų arba pagal skonį
225 g. pievagrybių
2 česnako skiltelių
1 v.š. kvietinių miltų
80 ml. balto sauso nealkoholinio vyno
180 ml. 36% riebumo grietinėlės
80 g. tarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio
100 g. šviežių mažųjų špinatų

Nutritional information

129
Kalorijų
15,94 g.
Baltymų
6,28 g.
Riebalų
1,59 g.
Angliavandenių
Features:
    Cuisine:
    • Serves 4
    • Medium

    Ingredients

    Directions

    Share

    Florencijos stiliumi ruošiamas maistas pasižymi špinatais savo sudėtyje. Pastaruoju metu, berods nemažai mano randamų ir išbandomų receptų turi špinatų. Sveika, skanu – tai kodėl gi ne? Vištiena ir pievagrybiai man visuomet buvo itin geri draugai, o papildomi pagardinimai tik suteikia daugiau žavesio. Grybų siūlyčiau visgi nepadauginti, kad nepadarytų patiekalo itin prėsko. Pagaminsite greitai, vištienos gabaliukai gaunasi sultingi ir labai skanūs.

    Patiekalas tinka KETO mitybos besilaikantiems, nes 100-te gramų patiekalo yra tik 1,59 g angliavandenių.

    P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

    Steps

    1
    Done

    Pabarstykite vištienos krūtinėles druska ir pipirais.

    2
    Done

    Didelėje keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus sviesto.

    3
    Done

    Vištienos krūtinėles kepkite 4-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus ir iškeps. Išimkite vištieną iš keptuvės ir uždenkite folija, kad neatvėstų.

    4
    Done

    Į 4 dalis supjaustytus pievagrybius dėkite į keptuvę, kepinkite 4-5 minutes, kol grybai suminkštės. Išimkite grybus iš keptuvės.

    5
    Done

    Švariai iššluostykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu. Ištirpinkite keptuvėje likusį (1 v.š.) svieto, jame pakepinkite smulkintą česnaką (~30 sekundžių). Įmaišykite miltus ir pakepinkite 1 minutę.

    6
    Done

    Supilkite vyną, ir troškinkite 2-3 minutes, arba kol vyno sumažės per pus. Įmaišykite grietinėlę ir troškinkite 3-4 minutes, kol padažo sumažės pusiau ir jis pradės tirštėti. Suberkite parmezano sūrį. Paragaukite, jei reikia papildomai pagardinkite druska ir pipirais.

    7
    Done

    Į keptuvę suberkite špinatus, patroškinkite 2-3 minutes, kol špinatai pradės minkštėti. Sudėkite atgal į keptuvę grybus, viską gerai išmaišykite. Tuomet vištieną dėkite atgal į keptuvę, užpilkite padažo ant vištos ir patiekite.
    Skanaus!

    previous
    Vištiena su makaronais ir brokoliais
    next
    Vištiena su šonine ir brokoliais
    previous
    Vištiena su makaronais ir brokoliais
    next
    Vištiena su šonine ir brokoliais
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here