Ingredients
-
Vištiena
-
550 g. vištienos filė
-
2 v.š. kukurūzų krakmolo
-
2 v.š. žemės riešutų aliejaus
-
1 v.š. česnako griežinėlių
-
Padažas
-
80 ml. vištienos sultinio
-
1 v.š. sojų padažo
-
1,5 v.š. kukurūzų krakmolo
-
1,5 v.š. medaus
-
0,25 a.š. malto imbiero
-
0,5 a.š. raudonosios saldžiosios paprikos
-
Ryžiai
-
1 puodelis basmati ryžių250 ml.
-
100 g. brokolio
-
1 morkos
-
2 v.š. žemės riešutų aliejaus
Directions
Senkant maisto atsargoms namuose ir turint nuostabią patiekalų užrašų knygelę – kartais maisto interpretacijos pasiteisina ir gaunasi puiki vakarienė. Patiekalas skaniausiai valgomas su pagaliukais 🙂 Jei mažinate angliavandenius – vištieną patiekite su salotomis, o ne ryžiais. Jei brokolio neturiu – keičiu jį kitomis daržovėmis – žirneliais ar cukinijomis. Pamėginkite ir jūs!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Ryžius pilkite į dubenį kartu su trimis puodeliais (t.y.750 ml.) vandens ir išvirkite iki norimo minkštumo. Aš mėgstu ne pervirtus, todėl ryžius įprastai verdu apie 15 minučių. |
2
Done
|
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, juos suverskite į gilų dubenį. Užberkite 2 šaukštus kukurūzų krakmolo, uždenkite lėkšte ir gerai papurtykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų krakmolu. |
3
Done
|
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus žemės riešutų aliejaus, ir joje kepkite vištieną. Kai vištienos gabaliukuose nebesimato rausvų dalių - suberkite česnakų griežinėlius (jei neturite džiovintų česnakų griežinėlių - tiks ir šviežias česnakas) ir skrudinkite vištieną iki traškumo. |
4
Done
|
Išvirtus ryžius perplaukite šaltu vandeniu. |
5
Done
|
Labai smulkiai supjaustykite morką ir brokolius skirtus ryžiams. |
6
Done
|
Atskiroje keptuvėje įkaitinkite žemės riešutų aliejų ir ten pakepinkite morką ir brokolius, kol suminkštės. |
7
Done
|
Ant brokolių ir morkų verskite perplautus ryžius, ir kepinkite kol ryžiai šiek tiek paskrus. |
8
Done
|
Visus padažui skirtus produktus sumaišykite nedideliame inde. Vištienai apskrudus - pilkite padažą į keptuvę su vištiena ir pakaitinkite 3 minutes. |
9
Done
|
Vištieną patiekite ryžių (arba salotų) viduryje. |