Vištiena lipniame sojos padaže

1 0
Vištiena lipniame sojos padaže

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Vištiena
550 g. vištienos filė
2 v.š. kukurūzų krakmolo
2 v.š. žemės riešutų aliejaus
1 v.š. česnako griežinėlių
Padažas
80 ml. vištienos sultinio
1 v.š. sojų padažo
1,5 v.š. kukurūzų krakmolo
1,5 v.š. medaus
0,25 a.š. malto imbiero
0,5 a.š. raudonosios saldžiosios paprikos
Ryžiai
1 puodelis basmati ryžių 250 ml.
100 g. brokolio
1 morkos
2 v.š. žemės riešutų aliejaus

Nutritional information

215
Kalorijų
14,82 g.
Baltymų
13,35 g.
Riebalų
12,23 g.
Angliavandenių

Patiekalas reikalauja pagaliukų

  • 30 min.
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • Vištiena

  • Padažas

  • Ryžiai

Directions

Share

Senkant maisto atsargoms namuose ir turint nuostabią patiekalų užrašų knygelę – kartais maisto interpretacijos pasiteisina ir gaunasi puiki vakarienė. Patiekalas skaniausiai valgomas su pagaliukais 🙂 Jei mažinate angliavandenius – vištieną patiekite su salotomis, o ne ryžiais. Jei brokolio neturiu – keičiu jį kitomis daržovėmis – žirneliais ar cukinijomis. Pamėginkite ir jūs!

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Ryžius pilkite į dubenį kartu su trimis puodeliais (t.y.750 ml.) vandens ir išvirkite iki norimo minkštumo. Aš mėgstu ne pervirtus, todėl ryžius įprastai verdu apie 15 minučių.

2
Done

Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, juos suverskite į gilų dubenį. Užberkite 2 šaukštus kukurūzų krakmolo, uždenkite lėkšte ir gerai papurtykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų krakmolu.

3
Done

Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus žemės riešutų aliejaus, ir joje kepkite vištieną. Kai vištienos gabaliukuose nebesimato rausvų dalių - suberkite česnakų griežinėlius (jei neturite džiovintų česnakų griežinėlių - tiks ir šviežias česnakas) ir skrudinkite vištieną iki traškumo.

4
Done

Išvirtus ryžius perplaukite šaltu vandeniu.

5
Done

Labai smulkiai supjaustykite morką ir brokolius skirtus ryžiams.

6
Done

Atskiroje keptuvėje įkaitinkite žemės riešutų aliejų ir ten pakepinkite morką ir brokolius, kol suminkštės.

7
Done

Ant brokolių ir morkų verskite perplautus ryžius, ir kepinkite kol ryžiai šiek tiek paskrus.

8
Done

Visus padažui skirtus produktus sumaišykite nedideliame inde. Vištienai apskrudus - pilkite padažą į keptuvę su vištiena ir pakaitinkite 3 minutes.

9
Done

Vištieną patiekite ryžių (arba salotų) viduryje.
Skanaus!

previous
Keptas starkis grietinėlės padaže
next
Faršo ir sūrio štrudelis
previous
Keptas starkis grietinėlės padaže
next
Faršo ir sūrio štrudelis