Ingredients
-
550 g. vištų šlaunelių mėsosarba vištų šlaunelių su kauliuku
-
2 v.š. maltos rukytos paprikos
-
1 a.š. druskosarba pagal skonį
-
0,5 a.š. pipirųarba pagal skonį
-
1 v.š. sviesto
-
3 česnako skiltelių
-
125 ml. vištienos sultinio
-
125 ml. 36% riebumo grietinėlės
-
100 g. tarkuoto parmezano
-
200 g. mažųjų špinatų
-
1 citrinos
-
1 a.š. džiovintų čiobrelių
Directions
Buvo laikas kai smarkiai mažinau angliavandenius savo mityboje. Keto mityba (taip kaip aš ją supratau ir kaip jos laikiausi) man patiko tuo, kad maistas labai skanus ir jo valgiau į valias, niekada nebuvau alkana. Kaip ir šis vištienos receptas – tiesiog idealus, nuo įprastų kitų receptų skiriasi turbūt tik tuo, kad patiekiu vištieną su padažu ir nepridedu bulvyčių, ryžių ar dar ko nors, kas turi daug angliavandenių. Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Apibarstykite vištų šlaunelių mėsą rūkyta paprika, druska ir pipirais. |
2
Done
|
Keptuvėje išlydykite sviestą ir apskrudinkite vištieną. Atidėkite į šalį. |
3
Done
|
Į likusį nuo vištienos sviestą įspauskite česnaką ir pakaitinkite 1 minutę. Tuomet supilkite vištienos sultinį, grietinėlę bei parmezano sūrį. Kaitinkite kol padažo ingredientai susidraugaus (~2 min). |
4
Done
|
Sudėkitee špinatus, išspauskite vienos citrinos sultis, suberkite čiobrelius ir viską gerai išmaišykite. |
5
Done
|
Vištieną grąžinkite į keptuvę. Keptuvę dėkite į iki 200 C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Patiekite apšlakstę padažu. Skanaus! |