Ingredients
-
3 kiaušinių
-
90 g. cukraus
-
90 g. kvietinių miltų
-
30 g. sviesto
-
0,5 a.š. kepimo miltelių
Directions
Kartą naktinių atsakomybių metu pamačiau, kaip nuostabiai daromas (sluoksniuojamas, glaistomas ir puošiamas) margas tortas. Nuėjau miegoti apie tortą galvodama ir negalėjau jo išmesti iš galvos ne tik miegodama, bet ir kitą dieną. Mano vyras – puoselėdamas mano hobį, jau vakare nuvežė į kepėjų parduotuvę ir staiga mūsų parduotuvėje atsirado visos būtinos priemonės tortui iškepti ir suformuoti. Ir štai – prasideda bandymai!
Iš šio kiekio išeis 2 sluoksniai nedidelio torto. Maistinė vertė paskaičiuota, kad tortas dalinamas į 10 dalių (porcijų).
Kiaušinius išimkite iš šaldytuvo šiek tiek anksčiau, kad gaminimo metu jie būtų kambario temperatūros.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus trumpai išplakti, kol pradės baltuoti, tada suberti 45 gramus cukraus ir išplakti iki standumo. |
2
Done
|
Trynius išplakti su likusiu cukrumi iki purios baltos ir standžios masės. Atsargiai trynius įmaišyti į baltymus. |
3
Done
|
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir atsargiai, dalimis įmaišyti į kiaušinių masę. |
4
Done
|
Supilti išlydytą, iki kambario temperatūros atvėsusį sviestą ir dar kartą sumaišyti masę. |
5
Done
|
Torto formos dugną (aš naudoju 18,5 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, ir visą jos vidų patepti aliejumi. |
6
Done
|
Supilti tešlą ir kepti 180 C orkaitėje 30 minučių. Ar iškepė tikrinti mediniu krapštuku smeigiant į vidurį. Jei tešla nebeprilimpa prie krapštuko - biskvitas iškepė. |
7
Done
|
Iškeptus palikti atvėsti, tuomet išimti iš formos ir palikti visiškai atvėsti. Biskvitą geriausia palaikyti per naktį, anksčiausiai naudoti - po 6 valandų. |