0 0
Vanilinis biskvitas tortui

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 kiaušinių
90 g. cukraus
90 g. kvietinių miltų
30 g. sviesto
0,5 a.š. kepimo miltelių

Nutritional information

128
Kalorijų
3,65 g.
Baltymų
5,41 g.
Riebalų
16,15 g.
Angliavandenių

Vanilinis biskvitas tortui

Lengvai pagaminamas vanilinis biskvitas

Cuisine:

Purus ir švelnaus skonio - puikiai tiks torto "statyboms"

  • 60
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Kartą naktinių atsakomybių metu pamačiau, kaip nuostabiai daromas (sluoksniuojamas, glaistomas ir puošiamas) margas tortas. Nuėjau miegoti apie tortą galvodama ir negalėjau jo išmesti iš galvos ne tik miegodama, bet ir kitą dieną. Mano vyras – puoselėdamas mano hobį, jau vakare nuvežė į kepėjų parduotuvę ir staiga mūsų parduotuvėje atsirado visos būtinos priemonės tortui iškepti ir suformuoti. Ir štai – prasideda bandymai!

Iš šio kiekio išeis 2 sluoksniai nedidelio torto. Maistinė vertė paskaičiuota, kad tortas dalinamas į 10 dalių (porcijų).

Kiaušinius išimkite iš šaldytuvo šiek tiek anksčiau, kad gaminimo metu jie būtų kambario temperatūros.

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

 

Steps

1
Done

Trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus trumpai išplakti, kol pradės baltuoti, tada suberti 45 gramus cukraus ir išplakti iki standumo.

2
Done

Trynius išplakti su likusiu cukrumi iki purios baltos ir standžios masės. Atsargiai trynius įmaišyti į baltymus.

3
Done

Miltus persijoti su kepimo milteliais ir atsargiai, dalimis įmaišyti į kiaušinių masę.

4
Done

Supilti išlydytą, iki kambario temperatūros atvėsusį sviestą ir dar kartą sumaišyti masę.

5
Done

Torto formos dugną (aš naudoju 18,5 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, ir visą jos vidų patepti aliejumi.

6
Done

Supilti tešlą ir kepti 180 C orkaitėje 30 minučių. Ar iškepė tikrinti mediniu krapštuku smeigiant į vidurį. Jei tešla nebeprilimpa prie krapštuko - biskvitas iškepė.

7
Done

Iškeptus palikti atvėsti, tuomet išimti iš formos ir palikti visiškai atvėsti. Biskvitą geriausia palaikyti per naktį, anksčiausiai naudoti - po 6 valandų.

previous
Prancūziškas vištienos troškinys
next
Šokoladinis biskvitas tortui
previous
Prancūziškas vištienos troškinys
next
Šokoladinis biskvitas tortui