Ingredients
-
Sparneliams
-
550 g. vištų sparnų petelių
-
550 g. vištų sparnelių vidurinių dalių
-
2 v.š. alyvuogių aliejaus
-
0,5 a.š. druskos
-
0,25 a.š. pipirų
-
0,5 a.š. česnako miltelių
-
0,5 a.š. maltos paprikos
-
2 v.š. kukurūzų miltų
-
2 v.š. ryžių miltų
-
2 v.š. kukurūzų krakmolo
-
Padažui
-
2 v.š. sviesto
-
2 v.š. medaus
-
4 v.š. pomidorų padažo
-
4 v.š. "Sweet chilli" padažo
Directions
- Vištieną lengva gaminti ir skanu valgyti. Kartais norisi saldžiai, kartais rūgščiai, kartais traškiai… Ši vištiena – viskas viename. Pirkau du pakelius vištos skirtingų sparnelių dalių – buvo puiku. Padažo dariau dvigubai daugiau nei knygoje nurodyta – man tai labai tiko. 100-te gramų – 9,15 g – nebent garnyras bus… bulvytės 😛
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Vištų sparnelių dalis nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. |
2
Done
|
Sparnelius apipilkite aliejumi, ir suberkite visus prieskonius, gerai viską išmaišykite. |
3
Done
|
Ant vištų sparnelių berkite miltus ir krakmolą, gerai viską išmaišykite, kad visi sparneliai gerai pasidengtų ir išdėliokite į skardą išklotą kepimo popieriumi. |
4
Done
|
Kepkite 190 C. temperatūroje 50 min. |
5
Done
|
Prieš baigiant kepti sparnelius, gilioje keptuvėje sumaišykite visus padažo ingredientus ir pakaitinkite kol padažas sutirštės (užtruks vos kelias minutes). |
6
Done
|
Keptuvę nuimkite nuo kaitros ir sudėkite iškepusius vištienos sparnelius. Gerai viską išmaišykite, kad kiekvienas sparnelis susidraugautų su padažu. Skanaus! |