Traškūs ir lipnūs vištų sparneliai
Receptą radau ir pritaikiau sau Kristinos Pišniukaitės knygoje "Ant medinės lentelės"

1 0
Traškūs ir lipnūs vištų sparneliai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Sparneliams
550 g. vištų sparnų petelių
550 g. vištų sparnelių vidurinių dalių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
0,5 a.š. druskos
0,25 a.š. pipirų
0,5 a.š. česnako miltelių
0,5 a.š. maltos paprikos
2 v.š. kukurūzų miltų
2 v.š. ryžių miltų
2 v.š. kukurūzų krakmolo
Padažui
2 v.š. sviesto
2 v.š. medaus
4 v.š. pomidorų padažo
4 v.š. "Sweet chilli" padažo

Nutritional information

169
Kalorijų
17,32 g.
Baltymų
6,69 g.
Riebalų
9,15 g.
Angliavandenių
Features:
    Cuisine:

    Super kaip skanu!

    • Serves 4
    • Medium

    Ingredients

    • Sparneliams

    • Padažui

    Directions

    Share
    1. Vištieną lengva gaminti ir skanu valgyti. Kartais norisi saldžiai, kartais rūgščiai, kartais traškiai… Ši vištiena – viskas viename. Pirkau du pakelius vištos skirtingų sparnelių dalių – buvo puiku. Padažo dariau dvigubai daugiau nei knygoje nurodyta – man tai labai tiko. 100-te gramų – 9,15 g – nebent garnyras bus… bulvytės 😛

     

    P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

    Steps

    1
    Done

    Vištų sparnelių dalis nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

    2
    Done

    Sparnelius apipilkite aliejumi, ir suberkite visus prieskonius, gerai viską išmaišykite.
    Palikite pasimarinuoti bent 15 minučių, o geriausia kelias valandas.

    3
    Done

    Ant vištų sparnelių berkite miltus ir krakmolą, gerai viską išmaišykite, kad visi sparneliai gerai pasidengtų ir išdėliokite į skardą išklotą kepimo popieriumi.

    4
    Done

    Kepkite 190 C. temperatūroje 50 min.

    5
    Done

    Prieš baigiant kepti sparnelius, gilioje keptuvėje sumaišykite visus padažo ingredientus ir pakaitinkite kol padažas sutirštės (užtruks vos kelias minutes).

    6
    Done

    Keptuvę nuimkite nuo kaitros ir sudėkite iškepusius vištienos sparnelius. Gerai viską išmaišykite, kad kiekvienas sparnelis susidraugautų su padažu.

    Skanaus!

    previous
    Rabarbarų pyragas su jogurtu ir migdolais
    next
    Nekeptas mėlynių tortas
    previous
    Rabarbarų pyragas su jogurtu ir migdolais
    next
    Nekeptas mėlynių tortas
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here