Ingredients
-
Šilauogių įdarui
-
600 g. šilauogių
-
100 g. rudojo cukraus
-
1.5 v.š. kukurūzų krakmolo
-
Tešlai
-
125 g. kambario temperatūros sviesto
-
85 g. cukraus pudros
-
1 kiaušinio
-
210 g. kvietinių miltų
-
65 g. migdolų miltų
-
Morengui
-
3 kiaušinių baltymų
-
220 g. cukraus pudros
-
1 a.š. vyno akmensarba baltojo vyno acto
-
1 a.š. citrinos sulčių
Directions
Tartaletes mėgstu jau seniai, tai vienas skaniausių desertų. Dažniausiai jos būna lengvos lyg debesėliai. Šis receptas irgi būtent tokių tartalečių – lengvučių, saldžių ir beprotiškai skanių. Tiesa iškepti krepšelius man kainavo daugiau energijos nei tikėjausi, tešla nėra labai “paklusni”. Vis dėlto, rezultatas – stulbinamas.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Paruoškite šilauogių įdarąŠilauoges, cukrų ir kukurūzų krakmolą sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Sumažinę ugnį iki silpnos, maišydami virkite dar apie 10 minučių, kol įdaras sutirštės. Atvėsinkite. |
2
Done
|
Paruoškite tešlos krepšeliusMinkštą sviestą ir miltelinį cukrų sudėkite į dubenį. Išplakite iki vientisos kreminės tekstūros. Įmuškite kiaušinį, dar kartą išplakite. Galiausiai suberkite miltus ir migdolų miltus. Išmaišykite ir išminkykite labai minkštą tešlą. Jei naudojate pastatomą plaktuvą, naudokite plokščią antgalį (angl. paddle attachment) – lėtai maišykite, kol neliks sausų miltų, tešla taps kibi ir minkšta. |
3
Done
|
Paruoštą tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, suformuokite rutulį. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 20-30 min. Per šį laiką tešla taps tvirtesnė, paklusnesnė. |
4
Done
|
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. |
5
Done
|
Tartalečių kepimo formeles (10 cm skersmens) ištepkite sviestu. |
6
Done
|
Atvėsintą tešlą padalinkite į 10 dalių. Iš kiekvienos dalies formuokite po rutuliuką, jį suplokite ir įklokite į formeles. Atsargiai pirštais paspauskite ir išformuokite, kad dengtų tiek formelių dugną, tiek kraštus. Subadykite šakute. |
7
Done
|
Ant tešlos viršaus klokite kepimo popieriaus gabalėlį, jį pripildykite sausų pupelių, – jos neleis kepantiems tešlos krepšeliams deformuotis. |
8
Done
|
Kepkite krepšelius įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tuomet nuimkite kepimo popieriaus gabalėlius su pupelėmis, ir kepkite dar 10 minučių, kol krepšeliai bus gražiai auksinės spalvos. |
9
Done
|
Krepšelius išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. |
10
Done
|
Paruoškite morengąKruopščiai nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus supilkite į dubenį. Plakite elektriniu plakikliu, kol pradės formuotis minkštos putos. Toliau plakdami, po šaukštą berkite miltelinį cukrų. Subėrę visą, plakite dar apie 5 minutes, kol baltymų putos taps labai tvirtos. Nenustodami plakti, suberkite vyno akmenį (arba supilkite baltojo vyno actą) ir citrinų sultis. Dar šiek tiek paplakite, kol baltymai taps blizgūs ir standūs. Gerai išplakti baltymai turi tvirtai laikytis dubenyje, net ir apvertus jį aukštyn kojomis! |
11
Done
|
Surinkite tartaletesTešlos krepšelius pripildykite šilauogių įdaro, paviršių išlyginkite. Plaktus baltymus sudėkite į konditerinį maišelį apvaliu antgaliu. Ant šilauogių viršaus išspauskite morengo bokštelius, padengdami jais visą tartaletės viršų. |
12
Done
|
Dėkite atgal į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-15 minučių, kol baltymai švelniai parus. |