Tartaletės su šilauogėmis ir morengais
Receptą radau ir pritaikiau sau https://www.sauletavirtuve.lt/tartaletes-su-vysniomis-ir-morengais/

0 0
Tartaletės su šilauogėmis ir morengais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Šilauogių įdarui
600 g. šilauogių
100 g. rudojo cukraus
1.5 v.š. kukurūzų krakmolo
Tešlai
125 g. kambario temperatūros sviesto
85 g. cukraus pudros
1 kiaušinio
210 g. kvietinių miltų
65 g. migdolų miltų
Morengui
3 kiaušinių baltymų
220 g. cukraus pudros
1 a.š. vyno akmens arba baltojo vyno acto
1 a.š. citrinos sulčių

Nutritional information

274
Kalorijų
3,85 g.
Baltymų
9,28 g.
Riebalų
45,29 g.
Angliavandenių
Cuisine:

Purus dangaus debesėlis

  • 90
  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Šilauogių įdarui

  • Tešlai

  • Morengui

Directions

Share

Tartaletes mėgstu jau seniai, tai vienas skaniausių desertų. Dažniausiai jos būna lengvos lyg debesėliai. Šis receptas irgi būtent tokių tartalečių – lengvučių, saldžių ir beprotiškai skanių. Tiesa iškepti krepšelius man kainavo daugiau energijos nei tikėjausi, tešla nėra labai “paklusni”. Vis dėlto, rezultatas – stulbinamas.

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Paruoškite šilauogių įdarą

Šilauoges, cukrų ir kukurūzų krakmolą sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Sumažinę ugnį iki silpnos, maišydami virkite dar apie 10 minučių, kol įdaras sutirštės. Atvėsinkite.

2
Done

Paruoškite tešlos krepšelius

Minkštą sviestą ir miltelinį cukrų sudėkite į dubenį. Išplakite iki vientisos kreminės tekstūros. Įmuškite kiaušinį, dar kartą išplakite. Galiausiai suberkite miltus ir migdolų miltus. Išmaišykite ir išminkykite labai minkštą tešlą. Jei naudojate pastatomą plaktuvą, naudokite plokščią antgalį (angl. paddle attachment) – lėtai maišykite, kol neliks sausų miltų, tešla taps kibi ir minkšta.

3
Done

Paruoštą tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus, suformuokite rutulį. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 20-30 min. Per šį laiką tešla taps tvirtesnė, paklusnesnė.

4
Done

Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.

5
Done

Tartalečių kepimo formeles (10 cm skersmens) ištepkite sviestu.

6
Done

Atvėsintą tešlą padalinkite į 10 dalių. Iš kiekvienos dalies formuokite po rutuliuką, jį suplokite ir įklokite į formeles. Atsargiai pirštais paspauskite ir išformuokite, kad dengtų tiek formelių dugną, tiek kraštus. Subadykite šakute.

7
Done

Ant tešlos viršaus klokite kepimo popieriaus gabalėlį, jį pripildykite sausų pupelių, – jos neleis kepantiems tešlos krepšeliams deformuotis.

8
Done

Kepkite krepšelius įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tuomet nuimkite kepimo popieriaus gabalėlius su pupelėmis, ir kepkite dar 10 minučių, kol krepšeliai bus gražiai auksinės spalvos.

9
Done

Krepšelius išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

10
Done

Paruoškite morengą

Kruopščiai nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus supilkite į dubenį. Plakite elektriniu plakikliu, kol pradės formuotis minkštos putos. Toliau plakdami, po šaukštą berkite miltelinį cukrų. Subėrę visą, plakite dar apie 5 minutes, kol baltymų putos taps labai tvirtos. Nenustodami plakti, suberkite vyno akmenį (arba supilkite baltojo vyno actą) ir citrinų sultis. Dar šiek tiek paplakite, kol baltymai taps blizgūs ir standūs. Gerai išplakti baltymai turi tvirtai laikytis dubenyje, net ir apvertus jį aukštyn kojomis!

11
Done

Surinkite tartaletes

Tešlos krepšelius pripildykite šilauogių įdaro, paviršių išlyginkite. Plaktus baltymus sudėkite į konditerinį maišelį apvaliu antgaliu. Ant šilauogių viršaus išspauskite morengo bokštelius, padengdami jais visą tartaletės viršų.

12
Done

Dėkite atgal į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-15 minučių, kol baltymai švelniai parus.
Skanaus!

previous
Višta citrininiame sviesto padaže (KETO)
next
Medaus tortas
previous
Višta citrininiame sviesto padaže (KETO)
next
Medaus tortas
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here