Ingredients
-
225 g. avižinių dribsnių
-
175 g. saulėgrąžų sėklų
-
100 g. migdolų riekučių
-
75 g. linų sėmenų
-
40 g. moliūgų sėklų
-
40 g. ispaninio šalavijo (chia) sėklų
-
45 g. pilno grūdo ruginių miltų
-
1,5 a.š. druskos
-
2 v.š. medaus
-
50 g. tirpinto kokosų aliejaus
-
625 g. vandens
-
2 kiaušinių
Directions
Duonos valgau nedaug, o kai renkuosi, man norisi kuo daugiau sėklų. Radusi puikią progą išsikepti duonos namuose – pradėjau ieškoti gero sėklų duonos recepto. Toli ieškoti nereikėjo. Saulėta virtuvė pasiūlė idealų receptą, kurį beliko pritaikyti sau. Originaliai recepte yra grikių sėmenų, kuriuos aš keičiau saulėgrąžomis. Svarbiausia su šia duona – kantrybė. Iškepus – būtina visiškai atvėsinti ir palaikyti šaldytuve per naktį, kitu atveju – bus labai sunku atpjauti riekę duonos.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: avižinius dribsnius, saulėgrąžų sėklas, migdolų riekutes, linų sėmenis, moliūgų sėklas, ispaninio šalavijo sėklas, ruginius miltus ir druską. Supilkite medų, tirpintą kokosų aliejų ir vandenį. Maišykite, kol vanduo susigers į sėklas, riešutus ir miltus. |
2
Done
|
Supilkite lengvai išplaktus kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės. |
3
Done
|
Paruoštą masę sukrėskite į silikoninę kepimo formą (25×12 cm), gerai paspauskite delnais, kad neliktų oro tarpų. |
4
Done
|
Suvyniokite indą į maistinę plėvelę, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 2-3 valandas ar per naktį. |
5
Done
|
Orkaitę įkaitinkite iki 180C temperatūros. |
6
Done
|
Kepkite duoną įkaitintoje orkaitėje apie 90 minučių, kol jos paviršius taps tamsus, o duona bus iškepusi. Iškepusią išimkite iš orkaitės ir vėsinkite kepimo formoje 2-3 valandas ar per naktį, kol visiškai atvės. Geriausia vėsinti šaldytuve. Skanaus! |