0 0
Prancūziškas vištienos troškinys

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Nutritional information

719
Kalorijų
47,41 g.
Baltymų
74,97 g.
Riebalų
93,62 g.
Angliavandenių

Prancūziškas vištienos troškinys

Receptas kurtas remiantis žurnalo "Druska ir pipirai" receptu

Cuisine:

Lengvai paruošiami, troškinti vištienos ketvirčiai.

  • 1 val. 15 min.
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Renkantis šį mėsos troškinį buvau įsitikinusi, kad jis kuo puikiausiai tinka keto mitybai, juk tik mėsa ir mažai daržovių. Vis dėlto paanalizavus visus ingredientus, šimte gramų patiekalo yra 13,02 g. anglaivandenių. Jei renkuosi mažiau angliavandenių turintį maistą – mano kriterijus yra šimte gramų 10 ir mažiau gramų angliavandenių. Taigi, nors angliavanednių daugiau – patiekalas gavosi tikrai gardus ir sulaukė pagyrų per draugų vakarienę. Skanaus!

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

 

Steps

1
Done

Vištienos ketvirčius įtrinkite druska ir pipirais. Nepamirškite šiek tiek palysti po odele, kad prieskoniai gerai įsigertų. Jei turite laiko - palikite vištieną valandai pasimarinuoti.

2
Done

Įkaitinkite didelę keptuvę, ištirpinkite sviestą ir supilkite aliejų. Sudėkite vištienos ketvirčius ir apkepkite kol apskrus odelė. Vištieną išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Aliejaus, sviesto ir vištienos riebalų mišinį keptuvėje palikite, jį naudosite toliau.

3
Done

Į keptuvę dėkite kubeliais supjaustytą šoninę, pakepinkite 2 minutes.

4
Done

Ant šoninės dėkite svogūnus ir pievagrybius, pakepinkite dar 2 minutes. Pakepintas daržoves su žonines atidėkite į indą.

5
Done

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.

6
Done

Toje pačioje keptuvėje į likusius riebalus suberkite kvietinius miltus, gerai išmaišykite ir nuolat maišant pakepinkite 3 minutes.

7
Done

Toliau nuolat maišydami miltus pamažu pilkite vyną. Svarbu vyno pilti po nedaug, nuolat maišyti, kol padažas gaunasi vientisas ir tuomet vėl pilti šiek tiek vyno, kol sunaudosite visą vyną. Padažas turi būti vientisas, kreminės konsistencijos.

8
Done

Į troškintuvą sudėkite vištienos ketvirčius, daržoves, supilkite vyno padažą, suberkite smulkintą česnaką. Troškintuvą uždenkite ir troškinkite 40 minučių.

9
Done

Tuomet troškintuvą atidenkite ir dar patroškinkite 15 minučių. Jei trūksta skysčio įpilkite šiek tiek vandens. Skanaus!

previous
Avienos troškinys
next
Vanilinis biskvitas tortui
previous
Avienos troškinys
next
Vanilinis biskvitas tortui
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here