Ingredients
-
30 g. sviesto
-
1 v.š. alyvuogių aliejaus
-
4 vištienos ketvirčių
-
125 g. kiaulienos šoninės
-
8 svogūnų shallot (250 g.)
-
250 g. pievagrybių
-
30 g. kvietinių miltų
-
600 ml. nealkoholinio raudonojo vyno
-
2 skiltelių česnako
-
2 rozmarinų šakelės
-
2 v.š. druskos
-
1 v.š. pipirų
Directions
Renkantis šį mėsos troškinį buvau įsitikinusi, kad jis kuo puikiausiai tinka keto mitybai, juk tik mėsa ir mažai daržovių. Vis dėlto paanalizavus visus ingredientus, šimte gramų patiekalo yra 13,02 g. anglaivandenių. Jei renkuosi mažiau angliavandenių turintį maistą – mano kriterijus yra šimte gramų 10 ir mažiau gramų angliavandenių. Taigi, nors angliavanednių daugiau – patiekalas gavosi tikrai gardus ir sulaukė pagyrų per draugų vakarienę. Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Vištienos ketvirčius įtrinkite druska ir pipirais. Nepamirškite šiek tiek palysti po odele, kad prieskoniai gerai įsigertų. Jei turite laiko - palikite vištieną valandai pasimarinuoti. |
2
Done
|
Įkaitinkite didelę keptuvę, ištirpinkite sviestą ir supilkite aliejų. Sudėkite vištienos ketvirčius ir apkepkite kol apskrus odelė. Vištieną išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Aliejaus, sviesto ir vištienos riebalų mišinį keptuvėje palikite, jį naudosite toliau. |
3
Done
|
Į keptuvę dėkite kubeliais supjaustytą šoninę, pakepinkite 2 minutes. |
4
Done
|
Ant šoninės dėkite svogūnus ir pievagrybius, pakepinkite dar 2 minutes. Pakepintas daržoves su žonines atidėkite į indą. |
5
Done
|
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. |
6
Done
|
Toje pačioje keptuvėje į likusius riebalus suberkite kvietinius miltus, gerai išmaišykite ir nuolat maišant pakepinkite 3 minutes. |
7
Done
|
Toliau nuolat maišydami miltus pamažu pilkite vyną. Svarbu vyno pilti po nedaug, nuolat maišyti, kol padažas gaunasi vientisas ir tuomet vėl pilti šiek tiek vyno, kol sunaudosite visą vyną. Padažas turi būti vientisas, kreminės konsistencijos. |
8
Done
|
Į troškintuvą sudėkite vištienos ketvirčius, daržoves, supilkite vyno padažą, suberkite smulkintą česnaką. Troškintuvą uždenkite ir troškinkite 40 minučių. |
9
Done
|
Tuomet troškintuvą atidenkite ir dar patroškinkite 15 minučių. Jei trūksta skysčio įpilkite šiek tiek vandens. Skanaus! |