Ingredients
-
MACARONS'Ų SAUSAINĖLIAMS
-
100 g. cukraus
-
100 g. kiaušinių baltymų
-
105 g. migdolų miltų
-
105 g. cukraus pudros
-
1 a.š. rausvų maistinių dažų
-
0,25 a.š. violetinių maistinių dažų
-
PASIFLORŲ TYREI
-
5 pasiflorų
-
0,5 žaliosios citrinos sulčių
-
40 g. cukraus
-
BALTO ŠOKOLADO GANAŠUI
-
200 g. baltojo šokolado
-
30 g. sviesto
-
70 g. 36% riebumo grietinėlės
-
0,25 a.š. geltonų maistinių dažų
Directions
Vienas sunkiausių dalykų desertuose yra subalansuoti saldumą. Kadangi macarons’ų sausainėliai yra itin saldūs – jų įdaras gali būti tas “balansas”. Draugei paminėjus pasiflorų macaronsus iškart ėmaiu ieškoti pasiflorų pastos. Visgi, vyro padrąsinta sugalvojau kaip pagaminti pasiflorų macarons’us nusipirkus šviežius vaisius. Šį kartą iš turimos patirties iškepiau macarons’us pagal save 🙂 Koks istorinis įvykis man!
Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
PASIRUOŠKITE MACARONS'Ų GAMINIMUIStiklinius arba metalinius dubenis, kuriuos naudosite gaminimui (migdolų miltams ir cukraus pudrai maišyti, morengui plakti) išvalykite naudodami balto vyno actą arba citrinų sultis. |
2
Done
|
Patieskite silikoninį macarons'ų kilimėlį į kepimo skardą. |
3
Done
|
Į konditerinį maišelį įdekite apvalų konditerinį antgalį ir dėkite jį į aukštą stiklinę ar žemą vazą. Paruoškite dar vieną konditerinį maišelį be antgalio šokolado ganašui. |
4
Done
|
Tiksliai pasverkite visus produktus prieš pradėdami gaminti macarons'us. |
5
Done
|
GAMINKITE MACARONS'Ų SAUSAINIUSMigdolų miltus persijokite į dubenį. Į ta patį dubenį persijokite cukraus pudrą ir gerai sumaišykite šluotele, kad migdolai ir cukraus pudra susidraugautų. |
6
Done
|
Į metalinį ar stiklinį dubenį suberkite cukrų. Statykite indą ant garų vonelės (svarbu, kad metalinio ar stiklinio indo dugnas nesiektų vandens, o vanduo virtų ant vidutinės kaitros). Supilkite kiaušinių baltymus ir šluotele maišykite tol, kol ištirps cukrus. Ar cukrus ištirpo galite patikrinti pirštais suimdami cukraus ir kiaušinių baltymų masę - turite nebejausti cukraus granulių. |
7
Done
|
Morengą pradėkite plakti lėtai ir pamažu didinkite greitį (~kas minutę), kol galiausiai plaksite didžiausiu greičiu 1 - 2 minutes. Morengas turi formuotis stačias viršūnes iš jo ištraukus šluotelę. Geriausias būdas patikrinti ar morengo konsistencija tinkama - stebėti baltymus. Kai jie taps blizgūs ir pradėsite matyti šluotelės suformuotus dryžius - gali būti laikas sustoti. |
8
Done
|
Į morengą suberkite persijotus migdolų miltus ir cukraus pudrą, pilkite dažus. Pradėkite maišyti masę braukdami aplink indą ir tuomet per vidurį, kol pasieksite tinkamą konsistenciją. Ar konsistencija tinkama - tikrinu pakabindama macarosn'ų masės mentele ir formuodama skaičių 8 keletą kartų. Jei tešla nuo mentelės bėga tolygiai ir nenutrūkstant pavyksta padaryti 2 - 3 skaičius 8 - sustoju maišyti. |
9
Done
|
Išspauskite macarons'ų tešlos ant silikoninio macarons'ų kilimėlio, iki pavyzdžio kraštelio palikdami 1-2 mm. Tiek tešla dar "nutekės" į šalis. Baigdami spausti tešlą ir keldami konditerinį maišelį lengvai apsukite ratuką gražiam užbaigimui. |
10
Done
|
Padaužykite kepimo skardą į stalo viršų keletą kartų, kad į paviršių iškiltų visi oro burbuliukai. Iškilusius oro burbuliukus susprogdinkite mediniu dantų krapštuku. |
11
Done
|
Skardą su macarons'ais palikite kambario temperatūroje 20 - 40 minučių, arba kol ant macarons'ų užsidės "plėvelė". Perbraukus pirštu per maracons'ų viršų - tešla turi nelipti. Palikę macarons'us džiūti - galite pasiruošti šokolado ganašą ir pasiflorų tyrę. |
12
Done
|
Įkaitinkite orkaitę iki 155 C. Kepkite 15 - 20 minučių - laikas skirsis skirtingose orkaitėse ir priklausys nuo oro drėgmės namuose, naudojamų maistinių dažų. |
13
Done
|
PARUOŠKITE PASIFLORŲ TYRĘNuplautus pasiflorų vaisius atsargiai pjaukite pusiau, šaukštu iškabinkite vaisiaus vidurį į nedidelį puodą. Ten pat pilkite pusės žaliosios citrinos sultis ir 40 g. cukraus. |
14
Done
|
Gautą masę perkoškite per sietelė, kad nebeliktų sėklyčių. Gautą tyrę uždenkite maistine plėvele taip, kad plėvelė liestų tyrę. Dėkite tyrę į šaldytuvą. |
15
Done
|
PARUOŠKITE ŠOKOLADO GANAŠĄVisus ganašui skirtus produktus ištirpinkite garų vonelėje iki vientisos masės. Leiskite atvėsti. |
16
Done
|
Į atvėsusį šokolado ganašą supilkite pasiflorų tyrę, geltonus maistinius dažus ir gerai viską išmaišykite, uždenkite maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi prie šokolado ganašo ir palikite šaldytuve, kol reikės surinkti macarons'ų sausainėlius. |
17
Done
|
SURINKITE MACARONS'USAnt vieno macarons'o sausainėlio išspauskite pasiflorų ir balto šokolado ganašo, ant viršaus dėkite antrą sausainėlį ir lengvai spustelkite. |
18
Done
|
Susluoksniuotus macarons'us palikite sandariame inde šaldytuve bent per naktį ir mėgaukitės ne tik patys - bet pasiūlykite ir savo draugams. |