Pasiflorų (passion fruit) macarons’ai

0 0
Pasiflorų (passion fruit) macarons’ai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
MACARONS'Ų SAUSAINĖLIAMS
100 g. cukraus
100 g. kiaušinių baltymų
105 g. migdolų miltų
105 g. cukraus pudros
1 a.š. rausvų maistinių dažų
0,25 a.š. violetinių maistinių dažų
PASIFLORŲ TYREI
5 pasiflorų
0,5 žaliosios citrinos sulčių
40 g. cukraus
BALTO ŠOKOLADO GANAŠUI
200 g. baltojo šokolado
30 g. sviesto
70 g. 36% riebumo grietinėlės
0,25 a.š. geltonų maistinių dažų

Nutritional information

352
Kalorijų
5,1 g.
Baltymų
15,98 g.
Riebalų
51 g.
Angliavandenių

Šiek tiek su rūgštele :)

  • 90 min.
  • Serves 24
  • Medium

Ingredients

  • MACARONS'Ų SAUSAINĖLIAMS

  • PASIFLORŲ TYREI

  • BALTO ŠOKOLADO GANAŠUI

Directions

Share

Vienas sunkiausių dalykų desertuose yra subalansuoti saldumą. Kadangi macarons’ų sausainėliai yra itin saldūs – jų įdaras gali būti tas “balansas”. Draugei paminėjus pasiflorų macaronsus iškart ėmaiu ieškoti pasiflorų pastos. Visgi, vyro padrąsinta sugalvojau kaip pagaminti pasiflorų macarons’us nusipirkus šviežius vaisius. Šį kartą iš turimos patirties iškepiau macarons’us pagal save 🙂 Koks istorinis įvykis man!

Skanaus!

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

PASIRUOŠKITE MACARONS'Ų GAMINIMUI

Stiklinius arba metalinius dubenis, kuriuos naudosite gaminimui (migdolų miltams ir cukraus pudrai maišyti, morengui plakti) išvalykite naudodami balto vyno actą arba citrinų sultis.

2
Done

Patieskite silikoninį macarons'ų kilimėlį į kepimo skardą.

3
Done

Į konditerinį maišelį įdekite apvalų konditerinį antgalį ir dėkite jį į aukštą stiklinę ar žemą vazą. Paruoškite dar vieną konditerinį maišelį be antgalio šokolado ganašui.

4
Done

Tiksliai pasverkite visus produktus prieš pradėdami gaminti macarons'us.

5
Done

GAMINKITE MACARONS'Ų SAUSAINIUS

Migdolų miltus persijokite į dubenį. Į ta patį dubenį persijokite cukraus pudrą ir gerai sumaišykite šluotele, kad migdolai ir cukraus pudra susidraugautų.

6
Done

Į metalinį ar stiklinį dubenį suberkite cukrų. Statykite indą ant garų vonelės (svarbu, kad metalinio ar stiklinio indo dugnas nesiektų vandens, o vanduo virtų ant vidutinės kaitros). Supilkite kiaušinių baltymus ir šluotele maišykite tol, kol ištirps cukrus. Ar cukrus ištirpo galite patikrinti pirštais suimdami cukraus ir kiaušinių baltymų masę - turite nebejausti cukraus granulių.

7
Done

Morengą pradėkite plakti lėtai ir pamažu didinkite greitį (~kas minutę), kol galiausiai plaksite didžiausiu greičiu 1 - 2 minutes. Morengas turi formuotis stačias viršūnes iš jo ištraukus šluotelę. Geriausias būdas patikrinti ar morengo konsistencija tinkama - stebėti baltymus. Kai jie taps blizgūs ir pradėsite matyti šluotelės suformuotus dryžius - gali būti laikas sustoti.

8
Done

Į morengą suberkite persijotus migdolų miltus ir cukraus pudrą, pilkite dažus. Pradėkite maišyti masę braukdami aplink indą ir tuomet per vidurį, kol pasieksite tinkamą konsistenciją. Ar konsistencija tinkama - tikrinu pakabindama macarosn'ų masės mentele ir formuodama skaičių 8 keletą kartų. Jei tešla nuo mentelės bėga tolygiai ir nenutrūkstant pavyksta padaryti 2 - 3 skaičius 8 - sustoju maišyti.

9
Done

Išspauskite macarons'ų tešlos ant silikoninio macarons'ų kilimėlio, iki pavyzdžio kraštelio palikdami 1-2 mm. Tiek tešla dar "nutekės" į šalis. Baigdami spausti tešlą ir keldami konditerinį maišelį lengvai apsukite ratuką gražiam užbaigimui.

10
Done

Padaužykite kepimo skardą į stalo viršų keletą kartų, kad į paviršių iškiltų visi oro burbuliukai. Iškilusius oro burbuliukus susprogdinkite mediniu dantų krapštuku.

11
Done

Skardą su macarons'ais palikite kambario temperatūroje 20 - 40 minučių, arba kol ant macarons'ų užsidės "plėvelė". Perbraukus pirštu per maracons'ų viršų - tešla turi nelipti. Palikę macarons'us džiūti - galite pasiruošti šokolado ganašą ir pasiflorų tyrę.

12
Done

Įkaitinkite orkaitę iki 155 C. Kepkite 15 - 20 minučių - laikas skirsis skirtingose orkaitėse ir priklausys nuo oro drėgmės namuose, naudojamų maistinių dažų.
Kaip žinoti ar macarons'o sausainėlis jau iškepė? Išimkite skardą iš orkaitės, pirštu pabandykite pajudinti macarons'ą - jei jis dreba kaip "želė" - pakepkite dar minutę ar dvi. Jei sausainėlis tvirtas - jis jau iškepęs.
Prieš nuimant sausainėlius nuo kepimo kilimėlio juos visiškai atvėsinkite.

13
Done

PARUOŠKITE PASIFLORŲ TYRĘ

Nuplautus pasiflorų vaisius atsargiai pjaukite pusiau, šaukštu iškabinkite vaisiaus vidurį į nedidelį puodą. Ten pat pilkite pusės žaliosios citrinos sultis ir 40 g. cukraus.
Viską užvirinkite lengvai maišydami. Tuomet sumažinkite kaitrą iki žemos ir kaitinkite pasiflorus maždaug 10 minučių.

14
Done

Gautą masę perkoškite per sietelė, kad nebeliktų sėklyčių. Gautą tyrę uždenkite maistine plėvele taip, kad plėvelė liestų tyrę. Dėkite tyrę į šaldytuvą.

15
Done

PARUOŠKITE ŠOKOLADO GANAŠĄ

Visus ganašui skirtus produktus ištirpinkite garų vonelėje iki vientisos masės. Leiskite atvėsti.

16
Done

Į atvėsusį šokolado ganašą supilkite pasiflorų tyrę, geltonus maistinius dažus ir gerai viską išmaišykite, uždenkite maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi prie šokolado ganašo ir palikite šaldytuve, kol reikės surinkti macarons'ų sausainėlius.

17
Done

SURINKITE MACARONS'US

Ant vieno macarons'o sausainėlio išspauskite pasiflorų ir balto šokolado ganašo, ant viršaus dėkite antrą sausainėlį ir lengvai spustelkite.

18
Done

Susluoksniuotus macarons'us palikite sandariame inde šaldytuve bent per naktį ir mėgaukitės ne tik patys - bet pasiūlykite ir savo draugams.
Skanaus!

previous
Klasikiniai vaniliniai eklerai
next
Nekeptas sūrio pyragas
previous
Klasikiniai vaniliniai eklerai
next
Nekeptas sūrio pyragas
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here