Ingredients
-
Pagrindui
-
200 g. migdolų miltų
-
200 g. minkštų datulių
-
50 g. tirpinto kokosų aliejaus
-
Kremui
-
500 ml. mėlynių
-
500 ml. maskarponės sūrio
-
400 g. graikiško jogurto
-
4 v.š. medaus
-
2 v.š. citrinos sulčių
-
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
-
7 g. maistinės želatinos
-
Papuošimui
-
250 ml. mėlynių
Directions
Vasara man prasideda, kai jau galima nusipirkti žemuogių ir mėlynių. Mėlynių galima rasti miškuose kiek vėliau – tačiau verta laukti šio vasaros gėrio.
Tortui naudojau 18 cm. skersmens formą, o į kremą dėjau daugiau maskarponės, nei originaliame recepte. Mėlynių kiekis nurodytas mililitrais, nes imamos 2 stiklinės kremui ir dar viena – papuošimui.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Pagaminkite torto pagrindąMigdolų miltus, datules ir kokosų aliejų sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės. |
2
Done
|
Apskritos formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite joje riešutų bei datulių masę. |
3
Done
|
Šaldykite šaldymo kameroje 1 - 2 valandas, kol sustings. |
4
Done
|
Paruoškite kremą:Mėlynes sutrinkite maisto trintuvu. |
5
Done
|
Maskarponės sūrį išplakite su vanilės ekstraktų, medumi, graikišku jogurtu. Tuomet įmaišykite trintas mėlynes bei citrinų sultis. |
6
Done
|
Želatiną užmerkite vandenyje, kad išbrinktų, tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Ją kiek praaušinkite, kad būtų kuo panašesnės į kremą temperatūros, ir nuolat maišydami supilkite į paruoštą kremą. |
7
Done
|
Formuokite tortą:Ant sustingusio torto pagrindo supilkite paruoštą kremą ir dėkite nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų. tortą papuoškite mėlynėmis ir jų lapeliais. Skanaus! |