Nekeptas mėlynių tortas
RECEPTĄ RADAU IR PRITAIKIAU SAU RENATOS NIČAJIENĖS KNYGOJE "SEZONINIŲ SKANUMYNŲ ISTORIJOS"

0 0
Nekeptas mėlynių tortas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pagrindui
200 g. migdolų miltų
200 g. minkštų datulių
50 g. tirpinto kokosų aliejaus
Kremui
500 ml. mėlynių
500 ml. maskarponės sūrio
400 g. graikiško jogurto
4 v.š. medaus
2 v.š. citrinos sulčių
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
7 g. maistinės želatinos
Papuošimui
250 ml. mėlynių

Nutritional information

211
Kalorijų
5,49 g.
Baltymų
13,68 g.
Riebalų
21,79 g.
Angliavandenių
Cuisine:

Vidurio vasaros skanumynas

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Pagrindui

  • Kremui

  • Papuošimui

Directions

Share

Vasara man prasideda, kai jau galima nusipirkti žemuogių ir mėlynių. Mėlynių galima rasti miškuose kiek vėliau – tačiau verta laukti šio vasaros gėrio.

Tortui naudojau 18 cm. skersmens formą, o į kremą dėjau daugiau maskarponės, nei originaliame recepte. Mėlynių kiekis nurodytas mililitrais, nes imamos 2 stiklinės kremui ir dar viena – papuošimui.

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Pagaminkite torto pagrindą

Migdolų miltus, datules ir kokosų aliejų sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės.

2
Done

Apskritos formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite joje riešutų bei datulių masę.

3
Done

Šaldykite šaldymo kameroje 1 - 2 valandas, kol sustings.

4
Done

Paruoškite kremą:

Mėlynes sutrinkite maisto trintuvu.

5
Done

Maskarponės sūrį išplakite su vanilės ekstraktų, medumi, graikišku jogurtu. Tuomet įmaišykite trintas mėlynes bei citrinų sultis.

6
Done

Želatiną užmerkite vandenyje, kad išbrinktų, tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Ją kiek praaušinkite, kad būtų kuo panašesnės į kremą temperatūros, ir nuolat maišydami supilkite į paruoštą kremą.

7
Done

Formuokite tortą:

Ant sustingusio torto pagrindo supilkite paruoštą kremą ir dėkite nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų. tortą papuoškite mėlynėmis ir jų lapeliais.

Skanaus!

previous
Traškūs ir lipnūs vištų sparneliai
next
Chilli Con Carne su šokoladu
previous
Traškūs ir lipnūs vištų sparneliai
next
Chilli Con Carne su šokoladu

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here