Klasikiniai vaniliniai eklerai
Receptą radau https://natashaskitchen.com/classic-eclair-recipe-video/

0 0
Klasikiniai vaniliniai eklerai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Eklerams
125 ml. vandens 0.5 puodelio
125 ml. pieno 0.5 puodelio
115 g. sviesto 8 šaukštai
1 a.š. cukraus
0,25 a.š. druskos
140 g. kvietinių miltų 1 puodelis
4 kiaušinių
Įdarui
640 ml. pieno
2.5 a.š. vanilės ekstrakto
190 g. cukraus
38 g. kukurūzų krakmolo
0.5 a.š. druskos
5 kiaušinių trynių
77 g. sviesto
Šokolado glajui
200 g. kokybiško pieniško šokolado gabaliukų
2 v.š. tirpinto kokosų aliejaus

Nutritional information

252
Kalorijų
4,8 g.
Baltymų
16,18 g.
Riebalų
22,08 g.
Angliavandenių
Cuisine:

Prie kavos pasiimkite tik vieną, nes jei ant stalo bus visi... Tiesiog negalėsite sustoti!

  • 120 min.
  • Serves 18
  • Hard

Ingredients

  • Eklerams

  • Įdarui

  • Šokolado glajui

Directions

Share

Pirmasis bandymas kepti eklerus vyko senokai ir nebuvo labai sėkmingas. Po kepimo buvau pavargus, sujaukta virtuve ir visiškai nepatenkinta rezultatu. Dėl tokios nesėkmės eklerai dar vieno bandymo laukė ilgai. O laukti buvo verta. Pažiūrėjus Natašos virtuvės video kaip ji gamina klasikinius eklerus – vėl “pagavau” įkvėpimą – viskas atrodo daug paprasčiau. O jau ir kilimėlį su eklerų formomis turiu…

Kremas pavyko ne iškarto (liko daug kiaušinių baltymų macarons’ams), bet kai jau pavyko – tai su kaupu 🙂 Seilė nutįso prie kavos puodelio valgant gal trečią (o gal ir ketvirtą) eklerą iš eilės. Taigi – reikia gaminti dar.

Skanaus!

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Iškepkite eklerų sausainius

Į vidutinio dydžio puodą supilkite vandenį, pieną, dėkite sviestą, berkite cukrų ir druską. Užvirkite ant vidutinės ugnies. Tuomet puodą nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite visus miltus naudodami medinį šaukštą.

2
Done

Kai miltai įmaišyti, dėkite puodą atgal ant kaitros ir nuolat maišykite 1,5 - 2 minutes. Ant puodo dugno turi susiformuoti plona “plėvelė”, o tešla sušokti į vieną kamuolį.

3
Done

Tešlą dėkite į didelį dubenį ir plakite mikseriu vidutiniu greičiu ~1 minutę, kol masė šiek tiek atvės. Į plakamą masę dėkite po 1 kiaušinį, kol įmaišysite visus 4-turis kiaušinius. 4-tą kiaušinį prieš pildami į tešlą lengvai išplakite šakute, ir pilkite po truputį, kol eklerų tešla įgaus reikiamą konsistenciją. Išplakta tešla turi gautis standi, laikyti savo formą.

4
Done

Naudodami didelį žvaigždės formos konditerinį antgalį išspauskite eklerų masę ant silikoninio kilimėlio.. Turi gautis ~18 - 20 eklerų.

5
Done

Kepkite 220 C. įkaitintoje orkaitėje 13 minučių, tuomet sumažinkite kaitrą (neatidarę orkaitės durelių) iki 160 C ir kepkite dar 30 minučių arba kol eklerai gražiai paruduos. Eklerus atvėsinkite ant grotelių.

6
Done

Gaminkite įdarą

Vidutinio dydžio puode vis pamaišydami užvirinkite pieną. Neleiskite viršuje susiformuoti plėvelei.

7
Done

Atskirame inde sumaišykite cukrų, kukurūzų krakmolą ir druską. Į šiuos produktus dėkite kiaušinių trynius ir plakite iki vientisos, kreminės ir šviesios spalvos masės, tai užtruks kelias minutes.

8
Done

Palaipsniui (kad nesutrauktų kiaušinių) nuolat maišydami pilkite karštą pieną vienoda srove, kol įmaišysite visą pieną. Perpilkite visą kremą atgal į puodą ir užvirinkite. Masei užvirus, dar maišykite kol mišinys įgaus pudingo konsistenciją ir nebeliks putų.

9
Done

Į kremą įmaišykite vanilės ekstraktą ir sviestą.

10
Done

Mišinį uždenkite maistine plėvele (tiesiai ant kremo paviršiaus), leiskite atvėsti, tuomet dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms. Šį kremą galite pasiruošti ir dieną prieš.

11
Done

Paruoškite glajų

Šokoladą ir kokosų aliejų sudėkite į garų vonelę ir išmaišykite iki vientisos masės.

12
Done

Paruoškite eklerus

Mažu smailiu konditeriniu antgaliu eklerų sausainių dugne padarykite 2-3 skylutes.

13
Done

Naudodami tą patį antgalį supilkite atvėsusį kremą į konditerinį maišelį ir tuomet išspauskite kremo į eklerų vidų. Nuvalykite kremo perteklių.

14
Done

Eklerų viršų panardinkite šokolado glajuje, palikite ant grotelių nusivarvėti.

15
Done

Eklerus laikykite šaldytuve iki būsite pasiruošę juos patiekti prie kavos.
Skanaus!

previous
Kokosiniai macarons’ai
next
Pasiflorų (passion fruit) macarons’ai
previous
Kokosiniai macarons’ai
next
Pasiflorų (passion fruit) macarons’ai
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here