Ingredients
-
Eklerams
-
125 ml. vandens0.5 puodelio
-
125 ml. pieno0.5 puodelio
-
115 g. sviesto8 šaukštai
-
1 a.š. cukraus
-
0,25 a.š. druskos
-
140 g. kvietinių miltų1 puodelis
-
4 kiaušinių
-
Įdarui
-
640 ml. pieno
-
2.5 a.š. vanilės ekstrakto
-
190 g. cukraus
-
38 g. kukurūzų krakmolo
-
0.5 a.š. druskos
-
5 kiaušinių trynių
-
77 g. sviesto
-
Šokolado glajui
-
200 g. kokybiško pieniško šokolado gabaliukų
-
2 v.š. tirpinto kokosų aliejaus
Directions
Pirmasis bandymas kepti eklerus vyko senokai ir nebuvo labai sėkmingas. Po kepimo buvau pavargus, sujaukta virtuve ir visiškai nepatenkinta rezultatu. Dėl tokios nesėkmės eklerai dar vieno bandymo laukė ilgai. O laukti buvo verta. Pažiūrėjus Natašos virtuvės video kaip ji gamina klasikinius eklerus – vėl “pagavau” įkvėpimą – viskas atrodo daug paprasčiau. O jau ir kilimėlį su eklerų formomis turiu…
Kremas pavyko ne iškarto (liko daug kiaušinių baltymų macarons’ams), bet kai jau pavyko – tai su kaupu 🙂 Seilė nutįso prie kavos puodelio valgant gal trečią (o gal ir ketvirtą) eklerą iš eilės. Taigi – reikia gaminti dar.
Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Iškepkite eklerų sausainiusĮ vidutinio dydžio puodą supilkite vandenį, pieną, dėkite sviestą, berkite cukrų ir druską. Užvirkite ant vidutinės ugnies. Tuomet puodą nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite visus miltus naudodami medinį šaukštą. |
2
Done
|
Kai miltai įmaišyti, dėkite puodą atgal ant kaitros ir nuolat maišykite 1,5 - 2 minutes. Ant puodo dugno turi susiformuoti plona “plėvelė”, o tešla sušokti į vieną kamuolį. |
3
Done
|
Tešlą dėkite į didelį dubenį ir plakite mikseriu vidutiniu greičiu ~1 minutę, kol masė šiek tiek atvės. Į plakamą masę dėkite po 1 kiaušinį, kol įmaišysite visus 4-turis kiaušinius. 4-tą kiaušinį prieš pildami į tešlą lengvai išplakite šakute, ir pilkite po truputį, kol eklerų tešla įgaus reikiamą konsistenciją. Išplakta tešla turi gautis standi, laikyti savo formą. |
4
Done
|
Naudodami didelį žvaigždės formos konditerinį antgalį išspauskite eklerų masę ant silikoninio kilimėlio.. Turi gautis ~18 - 20 eklerų. |
5
Done
|
Kepkite 220 C. įkaitintoje orkaitėje 13 minučių, tuomet sumažinkite kaitrą (neatidarę orkaitės durelių) iki 160 C ir kepkite dar 30 minučių arba kol eklerai gražiai paruduos. Eklerus atvėsinkite ant grotelių. |
6
Done
|
Gaminkite įdarąVidutinio dydžio puode vis pamaišydami užvirinkite pieną. Neleiskite viršuje susiformuoti plėvelei. |
7
Done
|
Atskirame inde sumaišykite cukrų, kukurūzų krakmolą ir druską. Į šiuos produktus dėkite kiaušinių trynius ir plakite iki vientisos, kreminės ir šviesios spalvos masės, tai užtruks kelias minutes. |
8
Done
|
Palaipsniui (kad nesutrauktų kiaušinių) nuolat maišydami pilkite karštą pieną vienoda srove, kol įmaišysite visą pieną. Perpilkite visą kremą atgal į puodą ir užvirinkite. Masei užvirus, dar maišykite kol mišinys įgaus pudingo konsistenciją ir nebeliks putų. |
9
Done
|
Į kremą įmaišykite vanilės ekstraktą ir sviestą. |
10
Done
|
Mišinį uždenkite maistine plėvele (tiesiai ant kremo paviršiaus), leiskite atvėsti, tuomet dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms. Šį kremą galite pasiruošti ir dieną prieš. |
11
Done
|
Paruoškite glajųŠokoladą ir kokosų aliejų sudėkite į garų vonelę ir išmaišykite iki vientisos masės. |
12
Done
|
Paruoškite eklerusMažu smailiu konditeriniu antgaliu eklerų sausainių dugne padarykite 2-3 skylutes. |
13
Done
|
Naudodami tą patį antgalį supilkite atvėsusį kremą į konditerinį maišelį ir tuomet išspauskite kremo į eklerų vidų. Nuvalykite kremo perteklių. |
14
Done
|
Eklerų viršų panardinkite šokolado glajuje, palikite ant grotelių nusivarvėti. |
15
Done
|
Eklerus laikykite šaldytuve iki būsite pasiruošę juos patiekti prie kavos. |