Ingredients
-
150 g. migdolų miltų
-
6 kiaušinių
-
60 g. sviesto
-
3 a.š. kepimo miltelių
-
0,25 a.š. vyno akmensNebūtina
-
0,25 a.š. druskos
-
1 a.š. Stevia saldiklio
Directions
Keto mityba ir žavi ir gluminanti. Dažnai internete surasite KETO receptų pavadintų įprastais patiekalų pavadinimais, nors tai nėra tie “tikrieji” patiekalai – keto pica, keto makaronai, keto lazanija ir t.t. Iš esmės, tai patiekalai išvaizda (kartais ir skoniu) primenantys įprastinius mums patiekalus, tačiau gaminami su mažai angliavandenių turinčiais produktais. Taigi ši duona nėra ta tikroji duona, tačiau jei mažinate angliavandenius savo mityboje – verta išbandyti. O dar geriau, jei įprastinės kvietinės duonos nevalgėte keletą mėnesių – ši duona jus sužavės. Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. |
2
Done
|
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standumo. (Jei turite ir naudosite vyno akmenį jį suberkite į plakamus kiaušinio baltymus jiems pradėjus putoti). |
3
Done
|
Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, migdolų miltus, druską ir stevia saldiklį, bei 1/3 išplaktų kiaušinio baltymų. Viską atsargiai išmaišykite mentele, kol produktai susidraugaus. |
4
Done
|
Į tešlą sudėkite likusius išplaktus kiaušinių baltymus ir maišykite mentele, kol visi baltymai įsimaišys į tešlą. |
5
Done
|
Pilkite tešlą į 10 cm x 4 cm keturkampę kepimo formą ir kepkite 30 minučių. Kepimo pabaigoje mediniu smeigtuku patikrinkite ar duonelė iškepusi (ant smeigtuko turi nelikti tešlos gabaliukų). |