Ingredients
-
KEKSIUKAMS
-
280 g. kvietinių miltų
-
2 a.š. kepimo miltelių
-
176 g. cukraus
-
0,5 a.š. druskos
-
250 ml. pieno
-
80 ml. rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
-
80 g. kambario temperatūros sviesto
-
2 v.š. graikiško jogurto
-
1 kiaušinio
-
1 a.š. vanilės ekstrakto
-
50 g. kokybiško pieniško šokolado gabaliukų
-
ŠOKOLADINIAM GLAJUI
-
40 ml. 36% riebumo grietinėlės
-
50 g. tamsaus kokybiško šokolado
-
7 g. sviesto
-
MASKARPONĖS KREMUI
-
62 g. maskarponės sūrio
-
250 ml. 36% riebumo grietinėlės
-
22 g. cukraus pudros
-
ĮDARUI
-
100 g. konditerinio šilauogių įdaro
Directions
Mano vyras labai labai remia mano hobį. Tiek labai, kad pirkadamas “dalykus” sau online, nepamiršta ir manęs… Jam žvejyba, na o man – kepimo pagalbininkai. Pagaliau atkeliavo naujausias pagalbininkas – skylučių keksiukuose darytojas, taigi… reikėjo iškepti keksiukų 🙂 Gerai, kad vakare užsuko svečių, nes tokie skanūs gavosi, kad lengvai visus viena suvalgyčiau…
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
Gerai sumaišykite šlapius ir sausus ingredienus iki vientisos masės. |
6
Done
|
Keksiukų sijonėlius pripildykite tešlos maždaug iki pusės. Į kiekvieną keksiuką įdėkite po 2 mažus gabaliukus pieninio šokolado. |
7
Done
|
Kepkite orkaitėje 30 minučių. Kepimo laikas gali kisti priklausomai nuo orkaitės, todėl atlikite "smeigtuko testą", kad įsitikintumėte, jog jūsų keksiukai jau iškepę (t.y. smeikite medinį smeigtuką į keksiuko vidurį ir kai jį ištraukus tešlos nebeprilimpa prie smeigtuko - keksiukai paruošti). |
8
Done
|
|
9
Done
|
|
10
Done
|
Paruoškite maskarponės kremą: į dubenį sudėkite maskarponės sūrį ir supilkite grietinėlę. Plakite kol kremas pradės tirštėti, tuomet sudėkite miltelinį cukrų ir plakite iki tvirto kremo konsistencijos. |
11
Done
|