Karamelinis tortas

0 0
Karamelinis tortas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
KARAMELEI
320 g. cukraus
80 ml. vandens
225 ml. 36% riebumo grietinėlės
170 g. sviesto
Žiupsnelis druskos
KARAMELINIAM BISKVITUI
310 g. kvietinių miltų
2,25 a. š. kepimo miltelių
3/4 a.š. druskos
170 g. sviesto
225 g. cukraus
3 kiaušinių
1,5 a.š. vanilės ekstrakto
125 ml. karamelės
250 ml pieno
KARAMELINIAM ŠVEICARIŠKO MORENGO KREMUI
5 kiaušinių baltymų
340 g. rudojo cukraus
450 g. sviesto
125 ml. karamelės

Nutritional information

387
Kalorijos
2,97 g.
Baltymai
22,73 g.
Riebalai
44,6 g.
Angliavandeniai
Cuisine:

Šeimynos išragautas ir pats skaniausias

  • Serves 16
  • Hard

Ingredients

  • KARAMELEI

  • KARAMELINIAM BISKVITUI

  • KARAMELINIAM ŠVEICARIŠKO MORENGO KREMUI

Directions

Share

Šis tortas specialiai gamintas mano vyrui, kuris dievina karamelę ir mandarinus. Viskas jame yra karameliška – ir biskvitai, ir pertepimai ir papuošimai. O karamelę gaminamės patys 🙂

Iš pradžių torto biskvitus kepiau apvalioje (18 cm skersmens) formoje ir vėliau pjausčiau į 3-4 biskvitus. Taip kepti reikėjo apie 70 minučių. Vis dėlto, išbandžius kepti didelėje kvadratinėje kepimo formoje – dabar naudoju tik tokį biskvitų kepimo būdą, nes biskvitas būna tolygus ir neišsausėja, kepimo laikas sutrumpėja bent dvigubai. Vėliau išsipjaunu biskvito formas tokių kokių reikia, kartais net “puzlę” padėlioju iš gabaliukų jei reikia.

Na, o likusius biskvito kampus suvalgau pati… prie kavos. Jie ne tokie gražūs kaip tortai, bet juk skanumas niekur nedingsta 🙂

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

 

Steps

1
Done

KARAMELĖ

!!! Grietinėlė ir sviestas turi būti kambario temperatūros. !!!

2
Done

Cukrų supilkite į vidutinio dydžio puodą. Supilkite vandenį ir pamaišykite kol visas cukrus sušlaps.

3
Done

Užkaiskite puodą ir virkite karamelę nemaišydami. Su silikonine mentele reguliariai nugramdykite cukrų nuo kraštų, bet nemaišykite, kad cukrus nesikristalizuotų.

4
Done

Virkite cukrų iki norimos karamelės spalvos, tuomet nukelkite nuo karščio.

5
Done

Labai lėtai supilkite kambario temperatūros grietinėlę, nuolat ir labai greitai maišydami. Mišinys smarkiai putos ir garuos, todėl šią dalį rekomenduoju atlikti užsimovus karščiui atsparias virtuvines pirštines.

6
Done

Kai įmaišysite visą grietinėlę - tuomet dalimis sudėkite kambario temperatūros sviestą ir vėl uždėkite puodą ant kaitros, kol masė užvirs. Pavirkite 2 minutes nuolatos maišydami.

7
Done

Karamelę sūdykite, jei jums to norisi, ir po žiupsnelį - pasūdom, paragaujam, pasūdom, paragaujam, nes persūdžius karamelę - druskos jau niekuo neužmaskuosite.

8
Done

KARAMELINIS BISKVITAS

Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Miltų perteklių iškratykite.

9
Done

Persijokite miltus su kepimo milteliais. Į mišinį įmaišykite druską.

10
Done

Į mikserio indą sudėkite sviestą bei cukrų ir gerai išplakite dideliu greičiu, kol masė pasidarys šviesi ir puri (2-3 minutes).

11
Done

Į masę įmuškite po vieną kiaušinį, kito nemušant, kol pirmasis visiškai neįsimaišė.

12
Done

Palengva supilkite karamelę ir dar plakite kol masė taps vientisa.

13
Done

Tuomet dėkite 1/3 miltų, kepimo miltelių ir druskos mišinio, įmaišykite, pilkite 1/2 pieno, įmaiškyte, kartokite, kol bus įmaišyti visi ingredientai.

14
Done

Tešlą supilkite į 35 cm x 40 cm kvadratinę kepimo skardą, paskirstykite tolygiai mentele ir kepkite 30 minučių (175 C.) arba kol biskvitas išlaikys medinio smeigtuko testą.

15
Done

Jei turite laiko - biskvitą palikite atvėsti per naktį. Jei nekantraujate - leiskite biskvitui visiškai atvėsti (3-4 valandas) išėmę iš kepimo formos.

16
Done

Tuomet pjauname jį į tris lygias dalis - 18,5 cm skersmens forma, gavosi trys biskvitai, kiekvienas 2 cm aukščio.

17
Done

KARAMELINIS ŠVEICARIŠKO MORENGO KREMAS

Kiaušinių baltymus su cukrumi lengvai išmaišykite karščiui atspariame inde.

18
Done

Indą dėkite ant puodo su verdančiu vandeniu ir nuolat maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Ar cukrus tikrai ištirpo galite patikrinti tiesiog pirštais pakabndami masės, cukraus granulių turi nebesijausti (turėtumėte užtrukti apie 3 minutes).

19
Done

Masę perpilkite į mikserio indą ir dideliu greičiu (6 iš 7) plakite kol morengas sutvirtės ir indas kuriame yra morengas atvės (turėtų užtrukti apie 5-10 minučių).

20
Done

Pakeiskite mikserio plakiklį į mentelę ir lėtesniu greičiu (4 iš 7) įmaišykite sviestą, kol masė taps vientisa.

21
Done

Pridėkite karamelę ir gerai išmaišykite.

22
Done

TORTO SLUOKSNIAVIMAS IR DEKORAVIMAS

Į kepimo formą įklokite acetato juostą. Dėkite pirmąjį biskvitą. Dėkite 1-2 valgomus šaukštus karemlės ir gerai paskirstykite ant viso biskvito ploto. Tuomet dėkite 2/3 puodelio (160 ml) kremo ir tolykiai paskirstykite ant biskvito. Kartokite tą patį su likusiais biskvitais.

23
Done

Dėkite tortą į šaldytuvą valandai atvėsti.

24
Done

Išėmę iš šaldytuvo, plonu kremo sluoksniu aptepkite visą tortą ir vėl leiskite atvėsti šaldytuve apie valandą.

25
Done

Galiausiai dosniu kremo sluoksniu aptepkite visą tortą, naudojant buteliuką su smailiu antgaliu kraštus aplaistykite karamele, leiskite jai gražiai nubėgti.

26
Done

Torto viršų papuoškite mandarinų skiltelėmis.

27
Done

Leiskite tortui pabūti šaldytuve bent porą valandų ir voila! Visai šeimai užteks ir visi pirštus apsilaižys :)

previous
Vaniliniai pyragų dienos keksiukai
next
Juodųjų serbentų keksiukai
previous
Vaniliniai pyragų dienos keksiukai
next
Juodųjų serbentų keksiukai
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here