Ingredients
-
430 g. kvietinių miltų
-
3 a.š. kepimo miltelių
-
265 g. cukraus
-
0,5 a.š. druskos
-
375 ml. pieno
-
125 ml. alyvuogių aliejaus
-
125 g. sviesto
-
2 v.š. graikiško jogurto
-
1 a.š. vanilės ekstrakto
-
2 kiaušinių
-
400 g. juodųjų serbentų
-
KREMUI
-
200 g. sviesto
-
130 g. kreminio sūrio
-
240 g. cukraus pudros
-
240 g. lieso pieno miltelių
Directions
Kai šaldymo kameroje vis dar yra daug juodųjų serbentų, o labai labai norisi atšildyti ir išvalyti šaldytuvą… Gaunasi nuostabūs keksiukai!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|
Gerai sumaišykite šlapius ir sausus ingredienus iki vientisos masės. |
6
Done
|
Į tešlą sudėkite atitirpintus juoduosius serbentus ir lengvai išmaišykite mentele. |
7
Done
|
Kepkite orkaitėje 48 minutes. Kepimo laikas gali kisti priklausomai nuo orkaitės, todėl atlikite "smeigtuko testą", kad įsitikintumėte, jog jūsų keksiukai jau iškepę (t.y. smeikite medinį smeigtuką į keksiuko vidurį ir kai jį ištraukus tešlos nebeprilimpa prie smeigtuko - keksiukai paruošti). |
8
Done
|
Paruoškite papuošimus: Kreminį sūrį didžiausiu mikserio greičiu plakite 2 minutes. |
9
Done
|
Sudėkite kambario temperatūros sviestą bei supilkite vanilę ir paplakite dar porą minučių dideliu greičiu. |
10
Done
|
Sustabdę mikserį įdėkite sausus ingredintus - cukraus pudrą bei pieno miltelius. Lėtai įmaišykite ingredientus, tuomet padidinkite greitį iki maksimumo ir suplakita viską iki vientisos masės apie 1 minutę. |
11
Done
|
Kremu papuoškite keksiukus. (Keksiukai privalo būti visiškai atvėsę, tam, kad kremas gerai "priliptų" ir laikytųsi). Keksiukus palaikykite šaldytuve, kad kremas visiškai sušaltų. |