Ingredients
-
300 g. kvietinių miltų
-
250 ml. šilto vandens
-
1 a.š. sausų mielių
-
1 a.š. druskos
-
2 a.š. džiovintų rozmarinų
-
3 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
Directions
Focaccia gali būti kepama keliais būdais. Kuris teisingiausias? Dar neišsiaiškinau. Ši Focaccia duonelė užtrunka, nes tešlą reikia palaikyti šaldytuve per naktį. Esu mačiusi ir “greitesnių” receptų, kur tešla kildinama kelias valandas kambario temperatūroje. Vis dėlto, pradėjau nuo būtent šito recepto – juk aš lengvų kelių neieškau. Manau vėliau išbandysiu ir kitus Focaccia duonelės receptus ir dalinsiuosi vėl, jei tik rasiu geresnį.
Ši duona tikrai mažiau sveika, nei sėklų, visgi labai skani ir puikiai tinkanti prie salotų, pusryčių kiaušinių ar avokado. Būtinai naudokite aukštos kokybės alyvuogių aliejų, nes jis suteikia šiai duonelei daug skonio.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Miltus sumaišykite su mielėmis ir druska. Supilkite šiltą vandenį ir išmaišykite iki lipnios tešlos, kol neliks sausų ingredientų. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį. |
2
Done
|
Kepimo formą ištepkite sviestu, tuomet supilkite aliejų. Į kepimo formą suverskite tešlą iš šaldytuvo, tuomet ją apverskite (kad visa tešla būtų padengta aliejumi) ir pamaigykite pirštais, kad tešla pasiskirstytų formoje ir įgautų nedideles duobutes nuo pirštų. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite 2 valandoms kambario temperatūroje. |
3
Done
|
Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Focaccia duonelės tešlą apibarstykite stambesne druska ir rozmarinais ir kepkite 35 minutes. Tuomet dar 5 minutes paskrudinkite su vėjeliu. Skanaus! |