0 0
Cinamoninis obuolių tortas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
BISKVITUI
4 didelių obuolių
125 ml. alyvuogių aliejaus
3 v.š. graikiško jogurto
3 kiaušinių
250 g. rudojo cukraus
2 stiklinės kvietinių miltų
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. malto cinamono
0,25 a.š. druskos
KREMUI
250 g. maskarponės sūrio
250 g. tiršto graikiško jogurto
5 v.š. kelvų sirupo
1 a.š. vanilės ekstrakto

Nutritional information

239
Kalorijos
5.7 g.
Baltymai
14.13 g.
Riebalai
23.11 g.
Angliavandeniai

Cinamoninis obuolių tortas

Receptą radau ir pritaikiau sau Renatos Ničajienės knygoje: "Sezoninių skanumynų istorijos"

Cuisine:

Įmantresnė obuolių pyrago versija.

  • 120 min.
  • Serves 16
  • Medium

Ingredients

  • BISKVITUI

  • KREMUI

Directions

Share

Obuolių pyragas – vienas iš labai nedaugelio desertų, kurį ruošdavo mano mama. Jį iškepti labai greit išmokau ir pati. Vaikystėje skaniausia, žinoma, buvo nulaižyti šaukštą vis dar aplipusį tešla, o kai mama iš dubens pildavo tešlą ant uobolių į skardą, vis nekantraudavau, kad ne per daug “išgramdytų” dubenį.. Juk reikėjo šiais skanumais dalintis su sese! Kaip gera, kai prisiminimai tokie šilti.

Šis obuolių tortas – tai šiek tiek paįvairinta obuolių pyrago versija, kuri atveria dar daugiau spalvų paprastam bet nuostabiam desertui. Skanaukit ir negailėkit – maža nuodėmė kurti prisiminimus gaminant, o tada mėgautis kepiniais 🙂

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Tirštą graikinį jogurtą skirtą kremui paruoškite iš anksto

Į sietelį įtieskite merliuką ir supilkite indelį (370 g.) graikiško jogurto. Leiskite skysčiui nuvarvėti keletą valandų. Tuomet gausite 250 g. tiršto graikiško jogurto.

2
Done

Iškepkite biskvitus:

Kiaušinius suplakite su cukrumi, alyvuogių aliejumi ir jogurtu.

3
Done

Į masę įberkite cinamoną,druską ir gerai išmaišykite.

4
Done

Atskirame inde persijokite kvietinius miltus kartu su kepimo milteliais, tuomet miltus pamažu įmaišykite į skystąjį mišinį.

5
Done

Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

6
Done

Suberkite obuolių kubelius į tešlą ir viską gerai išmaišykite.

7
Done

Torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi, tuomet išpurkškite aliejumi dugną ir sieneles. Jei turite tris tokias pačias kepimo formas, darbas vyks greičiau, o jei ne, teks vienoje kepimo formoje per tris kartus iškepti tris atskirus biskvitus. Į kepimo formą supilkite trečdalį paruoštos tešlos ir kepkite iki 180C. įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Kai pirmas biskvitas iškeps, jį šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iki galo atvėsti ant grotelių. Tuomet kepkite antrąjį ir trečiąjį biskvitus. Palikite juos visiškai atvėsti.

8
Done

Paruoškite kremą:

Maskarporę gerai išplakite su klevų sirupu, supilkite tirštą graikišką jogurtą ir vanilės ekstraktą. Plakite kremą iki tirštos vientisos masės.

9
Done

Suformuokite tortą

Obuolinius biskvitus dėkite vieną ant kito, kiekvieną sluoksnį pertepdami paruoštu kremu. Torto viršų aptepkite likusiu kremu ir apibarstykite cinamonu. Perteptą tortą dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus!

previous
Pasta su bolonijos padažu ir burrata
next
Vaniliniai Macarons’ai
previous
Pasta su bolonijos padažu ir burrata
next
Vaniliniai Macarons’ai
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here