Ingredients
-
BISKVITUI
-
4 didelių obuolių
-
125 ml. alyvuogių aliejaus
-
3 v.š. graikiško jogurto
-
3 kiaušinių
-
250 g. rudojo cukraus
-
2 stiklinės kvietinių miltų
-
2 a.š. kepimo miltelių
-
2 a.š. malto cinamono
-
0,25 a.š. druskos
-
KREMUI
-
250 g. maskarponės sūrio
-
250 g. tiršto graikiško jogurto
-
5 v.š. kelvų sirupo
-
1 a.š. vanilės ekstrakto
Directions
Obuolių pyragas – vienas iš labai nedaugelio desertų, kurį ruošdavo mano mama. Jį iškepti labai greit išmokau ir pati. Vaikystėje skaniausia, žinoma, buvo nulaižyti šaukštą vis dar aplipusį tešla, o kai mama iš dubens pildavo tešlą ant uobolių į skardą, vis nekantraudavau, kad ne per daug “išgramdytų” dubenį.. Juk reikėjo šiais skanumais dalintis su sese! Kaip gera, kai prisiminimai tokie šilti.
Šis obuolių tortas – tai šiek tiek paįvairinta obuolių pyrago versija, kuri atveria dar daugiau spalvų paprastam bet nuostabiam desertui. Skanaukit ir negailėkit – maža nuodėmė kurti prisiminimus gaminant, o tada mėgautis kepiniais 🙂
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Tirštą graikinį jogurtą skirtą kremui paruoškite iš ankstoĮ sietelį įtieskite merliuką ir supilkite indelį (370 g.) graikiško jogurto. Leiskite skysčiui nuvarvėti keletą valandų. Tuomet gausite 250 g. tiršto graikiško jogurto. |
2
Done
|
Iškepkite biskvitus:Kiaušinius suplakite su cukrumi, alyvuogių aliejumi ir jogurtu. |
3
Done
|
Į masę įberkite cinamoną,druską ir gerai išmaišykite. |
4
Done
|
Atskirame inde persijokite kvietinius miltus kartu su kepimo milteliais, tuomet miltus pamažu įmaišykite į skystąjį mišinį. |
5
Done
|
Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. |
6
Done
|
Suberkite obuolių kubelius į tešlą ir viską gerai išmaišykite. |
7
Done
|
Torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi, tuomet išpurkškite aliejumi dugną ir sieneles. Jei turite tris tokias pačias kepimo formas, darbas vyks greičiau, o jei ne, teks vienoje kepimo formoje per tris kartus iškepti tris atskirus biskvitus. Į kepimo formą supilkite trečdalį paruoštos tešlos ir kepkite iki 180C. įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Kai pirmas biskvitas iškeps, jį šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iki galo atvėsti ant grotelių. Tuomet kepkite antrąjį ir trečiąjį biskvitus. Palikite juos visiškai atvėsti. |
8
Done
|
Paruoškite kremą:Maskarporę gerai išplakite su klevų sirupu, supilkite tirštą graikišką jogurtą ir vanilės ekstraktą. Plakite kremą iki tirštos vientisos masės. |
9
Done
|
Suformuokite tortąObuolinius biskvitus dėkite vieną ant kito, kiekvieną sluoksnį pertepdami paruoštu kremu. Torto viršų aptepkite likusiu kremu ir apibarstykite cinamonu. Perteptą tortą dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus! |