Ingredients
-
1 kg. jautienos kulninės be odos (su kaulu)
-
500 g. morkų
-
2 svogūnų
-
120 ml. vusterio padažo
-
2 arbatiniai šaukšteliai stambių garstyčių
-
1 šaukštas druskos
-
1 šaukštas pipirų
-
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
-
800 ml. verdančio vandens
-
1 šaukštas kvietinių miltų
Directions
Kartais laiko yra į valias, todėl ir gaminti galima ilgai… O daryti ne tiek daug juk ir reikia, kol orkaitėje ramiai troškinasi jautiena – galima ir “Šantaramą” paskaityti… O pirmąsias dvi valandas tikrai drąsiai galima net ir pasnausti 🙂
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C. |
2
Done
|
Jautieną supjaustykite 5 cm gabaliukais. Dosniai pabarstykite druska ir pipirais ir sudėkite į didelį dubenį. |
3
Done
|
Įdėkite šaukštą miltų, uždekite dubenį lėkšte ir gerai pakratykite, kol miltai tolygiai pasiskirstys ant mėsos. |
4
Done
|
Stipriai įkaitinkite žemą troškintuvą ir didelę neprikepančią keptuvę. |
5
Done
|
8 minutes sausai pakepkite karštoje keptuvėje su kaulu. (2) |
6
Done
|
Kol kepa mėsa, nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite morkas 5 cm gabaliukais, sudėkite į troškintuvą (1) įpylę 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. |
7
Done
|
Nulupkite ir į keturias dalis supjaustykite svogūnus, tiesiai į keptuvę išskirstykite sluoksniais, vis pamaišykite. |
8
Done
|
Kai mėsa gražiai apkeps, sudėkite ją į puodą, įmaišykite Vusterio padažą ir garstyčias, įpilkite 800 ml. verdančio vandens. |
9
Done
|
Uždenkite ir troškinkite orkaitėje 2 valandas. Tuomet atidenkite ir troškinkite dar dvi valandas pamaišydami kas 20 - 30 minučių, kad mėsa išliptų sultinga, o padažas sutirštėtų. Jei reikia uždenkite, ir/arba atskieskite šlakeliu vandens. |
10
Done
|
Paragaukite, jei reikia pagardinkite prieskoniais ir patiekite. |