Ingredients
-
2 gerai sunokę avokadai
-
2 v.š. šaltai spausto alyvuogių aliejaus
-
2 v.š. citrinos sulčių
-
2 česnako skiltelių
-
0,5 a.š. druskos
-
0,25 a.š. pipirų
Directions
Avokadai jau seniai yra mano sesers labai mėgstamas maistas. Ilgai nebuvau avokadų fanė, o atsigręžusi atgal ir susimąsčiusi kodėl – esu tikra, kad pirkau juos neprinokusius, lupau peiliu odelę ir pjausčiau peiliu kubeliais, kuriuos valgiau sumaišiusi su pomidorų kubeliais, stebėjausi muilo skoniu ir galvojau, kad nežinau ko čia taip ta sesė mėgsta juos. Tuo metu nebuvo, kas pasako man mano klaidą. Pradėjus mažinti angliavandenius natūraliai mityboje atsirado ir avokadų. Vienas kiaušinis – skanu, bet mažiau sotu. Su avokadu – skaniau ir sočiau. Avokado pradėjau prašyti kavinėse ar restoranuose, kuriuose jis buvo duodamas tikrai sunokęs 🙂 Ir štai mūsų draugystė prasidėjo. Šis avokadų majonezas – lengvai pagaminamas ir tinka įvairiems patiekalams paskaninti. O jau maistingumas… Neišpasakytas 🙂
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Sunokusius avodakus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus ir dėkite į maisto smulkintuvą. |
2
Done
|
Supilkite citrinų sultis ir sutrinkite avokadus į vientisą masę. |
3
Done
|
Supilkite aliejų, suberkite druską ir pipirus (geriau berkite mažiau, o vėliau pridėkite dar, taigi druskos ir pipirų - pagal skonį) ir vėl trinkite masę iki vientisos konsistencijos. Voila! |