Ingredients
-
Avietiniam šokolado ganašui
-
100 g. šaldytų aviečių
-
40 g. cukraus
-
0,5 žaliosios citrinos sulčių
-
200 g. baltojo šokolado
-
30 g. sviesto
-
70 g. 36% riebumo grietinėlės
-
MACARONS'Ų SAUSAINĖLIAMS
-
100 g. migdolų miltų
-
100 g. cukraus pudros
-
6 g. kukurūzų krakmolo
-
77 g. kiaušinių baltymų
-
70 g. cukraus
-
0,5 a.š. rausvų maistinių dažųPriklausomai nuo dažų gali reikti ir viso šaukštelio išgauti sodrią avietinę spalvą.
Directions
Toliau ieškant macarons’ų skonių “su rūgštele” pabandžiau pagaminti ir avietinius. Balto šokolado ganašas – idealus. Sausainėliai kepti būdu, kai nereikia “džiovinti” prieš kepant. Man norėjosi margumo, todėl kepiau dvigubą porciją – baltų ir rausvų, o tuomet poravau. Drąsiai galima kepti ir vienos spalvos – juk fantazija ribų neturi. Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Pagaminkite avietinį šokolado ganašąŠaldytas avietes dėkite į nedidelį prikaistuvį, supilkite cukrų ir pusės žaliosios citrinos sulčių. Viską išmaišykite, užvirkite. Užvirus - sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir leiskite produktams susidraugauti ~10 minučių. |
2
Done
|
Išvirusias avietes perkoškite per sietelį, kad likusioje tyrėje nebūtų sėklyčių. Leiskite atvėsti. Jei piurė gaminsite iš anksto, ją uždenkite maistine plėvele, taip, kad plėvelė liestų aviečių tyrę ir laikykite šaldytuve. |
3
Done
|
Šokoladą, sviestą ir grietinėlę ištirpinkite garų vonelėje iki vientisos masės. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet sumaišykite šokolado ganašą su aviečių tyre, uždenkite maistine plėvele, taip, kad plėvelė liestųsi prie ganašo (taip nesusiformuos "plėvelė" ant pačio ganašo). Laikykite šaldytuve, kol būsite pasiruošę surinkti macarons'ų sausainėlius. |
4
Done
|
IŠKEPKITE MACARONS'Ų SAUSAINĖLIUSĮkaitinkite orkaitę iki 160 C. |
5
Done
|
Prieš pradedant pasiruoškite kepimo įrankius ir produktus. |
6
Done
|
Supilkite kiaušinių baltymus į maišytuvą ir naudodami šluotelės antgalį pradėkite lėtai plakti. Kai baltymai pradeda putoti - padidinkite maišytuvo greitį iki vidutinio kol baltymai pasidarys balti ir pradės didėti jų apimtis. Tuomet pamažu į plakamus kiaušinių baltymus suberkite cukrų. Padidinkite plakimo greitį iki didžiausio ir plakite kol susiformuos standžios baltymų viršūnės. Tai užtruks keletą minučių. |
7
Done
|
Į morengą įlašinkite maistinius dažus, suberkite persijotus birius produktus ir pradėkite maišyti braukdami mentele aplink dubenį, tuomet perbraukdami per vidurį masės. |
8
Done
|
Supilkite tešlą į konditerinį maišelį. Laikydami maišelį 90-ties laipsnių kampu virš silikoninio kilimėlio - išspauskite tešlos (~3 sekundes), arba kol iki macarons'ų pavyzdžio kraštelio liks 1-2 mm. Pakeldami konditerinį maišelį apsukite mažą ratuką - taip macaron'sai gausis tolygesni. |
9
Done
|
Padaužykite kepimo skardą į stalo viršų keletą kartų, kad į paviršių iškiltų visi oro burbuliukai. Iškilusius oro burbuliukus susprogdinkite mediniu dantų krapštuku. |
10
Done
|
Šiuo metodu ruošiamų macarons'ų džiovinti nereikia. Galima iškarto kepti. Aš juos apsukau kas 5 minutes, kad keptų kuo tolygiau. Kepkite 15 - 17 minučių - laikas skirsis skirtingose orkaitėse. Man reikėjo 17 minučių. |
11
Done
|
Surinkite macarons'ų sausainėliusAnt vieno macaronso sausainėlio išspauskite avietinio šokolado ganašo. Uždėkite antrą macarons'o sausainėlį. Taip surinktus macaronsus palaikykite sandariame inde šaldytuve bent per naktį - tuomet jie bus skaniausi. Skanaus! |