Avietiniai macarons’ai

1 0
Avietiniai macarons’ai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Avietiniam šokolado ganašui
100 g. šaldytų aviečių
40 g. cukraus
0,5 žaliosios citrinos sulčių
200 g. baltojo šokolado
30 g. sviesto
70 g. 36% riebumo grietinėlės
MACARONS'Ų SAUSAINĖLIAMS
100 g. migdolų miltų
100 g. cukraus pudros
6 g. kukurūzų krakmolo
77 g. kiaušinių baltymų
70 g. cukraus
0,5 a.š. rausvų maistinių dažų Priklausomai nuo dažų gali reikti ir viso šaukštelio išgauti sodrią avietinę spalvą.

Nutritional information

388
Kalorijų
6,25 g.
Baltymų
20,65 g.
Riebalų
47,28 g.
Angliavandenių
Cuisine:

Gal verta išsiteplioti pirštus, kad būtų, ką nulaižyti...

  • 60 + 120 laukimo laikas
  • Serves 24
  • Hard

Ingredients

  • Avietiniam šokolado ganašui

  • MACARONS'Ų SAUSAINĖLIAMS

Directions

Share

Toliau ieškant macarons’ų skonių “su rūgštele” pabandžiau pagaminti ir avietinius. Balto šokolado ganašas – idealus. Sausainėliai kepti būdu, kai nereikia “džiovinti” prieš kepant. Man norėjosi margumo, todėl kepiau dvigubą porciją – baltų ir rausvų, o tuomet poravau. Drąsiai galima kepti ir vienos spalvos – juk fantazija ribų neturi. Skanaus!

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Pagaminkite avietinį šokolado ganašą

Šaldytas avietes dėkite į nedidelį prikaistuvį, supilkite cukrų ir pusės žaliosios citrinos sulčių. Viską išmaišykite, užvirkite. Užvirus - sumažinkite kaitrą iki nedidelės ir leiskite produktams susidraugauti ~10 minučių.

2
Done

Išvirusias avietes perkoškite per sietelį, kad likusioje tyrėje nebūtų sėklyčių. Leiskite atvėsti. Jei piurė gaminsite iš anksto, ją uždenkite maistine plėvele, taip, kad plėvelė liestų aviečių tyrę ir laikykite šaldytuve.

3
Done

Šokoladą, sviestą ir grietinėlę ištirpinkite garų vonelėje iki vientisos masės. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet sumaišykite šokolado ganašą su aviečių tyre, uždenkite maistine plėvele, taip, kad plėvelė liestųsi prie ganašo (taip nesusiformuos "plėvelė" ant pačio ganašo). Laikykite šaldytuve, kol būsite pasiruošę surinkti macarons'ų sausainėlius.

4
Done

IŠKEPKITE MACARONS'Ų SAUSAINĖLIUS

Įkaitinkite orkaitę iki 160 C.

5
Done

Prieš pradedant pasiruoškite kepimo įrankius ir produktus.
Pasiruoškite didelį konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu. Patieskite silikoninį macarons'ų kepimo kilimėlį į kepimo skardą. Papildomai nuvalykite kilimėlį citrinų sultimis (arba obuolių actu) suvilgytu popieriniu rankšluosčiu. Taip pat išvalykite ir indą, kuriame plaksite kiaušinių baltymus.
Pasverkite visus ingredientus - macaron'sai yra jautrūs kiekvienam gramui!
Persijokite migdolų miltus, cukraus pudrą ir kukurūzų krakmolą į vieną dubenį. Šluotele išmaišykite sausus ingredientus.

6
Done

Supilkite kiaušinių baltymus į maišytuvą ir naudodami šluotelės antgalį pradėkite lėtai plakti. Kai baltymai pradeda putoti - padidinkite maišytuvo greitį iki vidutinio kol baltymai pasidarys balti ir pradės didėti jų apimtis. Tuomet pamažu į plakamus kiaušinių baltymus suberkite cukrų. Padidinkite plakimo greitį iki didžiausio ir plakite kol susiformuos standžios baltymų viršūnės. Tai užtruks keletą minučių.
Kai baltymai pasidarys blizgūs, o maišytuvo šluotelė pradės formuoti dryžius morenge - galite nustoti plakti.

7
Done

Į morengą įlašinkite maistinius dažus, suberkite persijotus birius produktus ir pradėkite maišyti braukdami mentele aplink dubenį, tuomet perbraukdami per vidurį masės.
Nustokite maišyti kai tešla taps blizgi, bėgančios lavos konsistencijos.
Ar jau pasiekėte tinkamą macarons'ų tešlos konsistenciją sužinosite pakabinę tešlos mentele ir bandydami "nupiešti" keletą kartų skaičių - 8. Jei tešla lėtai teka ir jums pavyksta kelis kartus "nupiešti" 8 - nustokite maišyti. Jei 8-netai pertrūksta - pamaišykite dar keletą kartų iki pasieksite reikiamą konsistenciją.

8
Done

Supilkite tešlą į konditerinį maišelį. Laikydami maišelį 90-ties laipsnių kampu virš silikoninio kilimėlio - išspauskite tešlos (~3 sekundes), arba kol iki macarons'ų pavyzdžio kraštelio liks 1-2 mm. Pakeldami konditerinį maišelį apsukite mažą ratuką - taip macaron'sai gausis tolygesni.

9
Done

Padaužykite kepimo skardą į stalo viršų keletą kartų, kad į paviršių iškiltų visi oro burbuliukai. Iškilusius oro burbuliukus susprogdinkite mediniu dantų krapštuku.

10
Done

Šiuo metodu ruošiamų macarons'ų džiovinti nereikia. Galima iškarto kepti. Aš juos apsukau kas 5 minutes, kad keptų kuo tolygiau. Kepkite 15 - 17 minučių - laikas skirsis skirtingose orkaitėse. Man reikėjo 17 minučių.
Kaip žinoti ar macarons'o sausainėlis jau iškepė? Išimkite skardą iš orkaitės, pirštu pabandykite pajudinti macarons'ą - jei jis dreba kaip "želė" - pakepkite dar minutę ar dvi. Jei sausainėlis tvirtas - jis jau iškepęs.
Prieš nuimant sausainėlius nuo kepimo kilimėlio juos visiškai atvėsinkite.

11
Done

Surinkite macarons'ų sausainėlius

Ant vieno macaronso sausainėlio išspauskite avietinio šokolado ganašo. Uždėkite antrą macarons'o sausainėlį. Taip surinktus macaronsus palaikykite sandariame inde šaldytuve bent per naktį - tuomet jie bus skaniausi.

Skanaus!

previous
Nekeptas sūrio pyragas
next
Mango ir aviečių macarons’ai
previous
Nekeptas sūrio pyragas
next
Mango ir aviečių macarons’ai