Ingredients
-
500 g. vištienos filė
-
330 g. maasdam sūrio
-
330 g. panevėžio filė
-
100 g. kvietinių miltų
-
1 kiaušinio
-
150 g. džiūvėsėlių
-
0,5 a.š. druskos
-
0,25 a.š. pipirų
Directions
Vištytė yra lengvai gaminamas maistas, tik krūtinėlę jos gana sunku (mano standartais) pagaminti ne sausą… Įkvėpta kelių receptų video Pinterest, paeksperimentavau ir gavau puikų “vyniotinį”. Nors pasiruošimo daug, laukimo irgi nemažai – skonio – jūros! Verta visų pastangų
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Apvyniokite vištienos filė gabaliukus (kiekvieną atskirai) dvigubu maistinės plėvelės sluoksniu ir kočėlu pamuškite vištienos filė gabaliukus iki 1 cm storio. |
2
Done
|
Pagardinkite vištienos gabaliukus druska ir pipirais. |
3
Done
|
Sluoksniuojame vištieną: ant vištienos gabaliuko dedame sūrį, panevėžio filė, vėl sūrį ir vėl panevėžio filė. Naudodami tą pačią maistinę plėvelę susukame vištieną su sūriu ir kiauliena į apvalią "dešrelę". |
4
Done
|
Palikite vištienos ritinėlius šaldytuve mažiausiai valandai. Kuo ilgiau paliksite šaldytuve šitaip suvyniotas "dešreles", tuo lengviau bus vėliau jas kepti. |
5
Done
|
Pasiruoškite miltus vienoje lėkštėje, išplaktą kiaušinį kitoje, ir džiūvėsėlius trečioje. Išimkite vištieną iš šaldytuvo, pavoliokite pirmiausia miltuose, tuomet kiaušinyje, ir tuomet džiūvėsėliuose. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje 8 minute iš kiekvienos pusės. Patiekite su mėgstamu garnyru ir sūrio padažu. |