Ingredients
-
400 g. bulvių
-
2 vištienos ketvirčių
-
6 česnako skiltelių
-
2 šviežių rozmarinų šakelės
-
1 citrina
-
1 a.š. druskos
-
1 a.š. pipirų
-
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Directions
Kuo daugiau gaminu, tuo labiau norisi turėti šviežių, savo užaugintų žolelių po ranka… Įkvėpimo pagauta persidėliojau palangę virtuvėje ir nusipirkau sėklų. Tereikia daiginimo indų ir… žinių – kada kas geriausiai auga 🙂 rozmarinai – tikrai viena iš žolelių, kurias noriu matyti ant savo palangės.
Steps
1
Done
|
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. |
2
Done
|
Nulupkite bulves ir supjauskytike 1/2 cm. griežinėliais ir kartu su vištiena apibarstykite druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. |
3
Done
|
Sutraiškykite česnakus ir kartu su bulvėmis sudėkite į kepimo skardą. |
4
Done
|
Vištieną odele į viršų padėkite tiesiai ant orkaitės grotelių, po jomis pakiškite skardą su bulvėmis. Kepkite 40 minučių. |
5
Done
|
Bulves sumaišykite su skaniomis sultimis ir padėkite vištieną ant jų. |
6
Done
|
Nuskabykite rozmarinų lapelius ir pabarstykite vištieną su bulvėmis. |
7
Done
|
Skutikliu nulupkite citrinos žievelę, sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus ir apšlakstykite valgį. |
8
Done
|
Užspauskite 1/2 citrinos sulčių ir viską pašaukite į orkaitę dar 10 minučių. Norint, kad višta labiau paskrustų, galima įjungti vėjelį. Skanaus! |