Ingredients
-
400 g. selga tradicinių sausainių
-
150 g. sviesto
-
30 g. maistinės želatinos
-
700 g. riebios varškės (9% riebumo)
-
100 g. saldinto sutirštinto pieno
-
250 ml. 36% riebumo grietinėlės
-
2 a.š. vanilinio cukraus
-
200 g. braškių uogienės
-
50 ml. migdolų pieno
-
20 g. šokolado drožlių papuošimui
Directions
Nors kurį laiką vengiau saldžių desertų ir juos sau leidau tik ypatingomis progomis, gaminti desertus man labai… labai patinka. Reikia tik surasti valgytojų, kad nevirsčiau drambliuku 🙂
Laikantis ketoninės mitybos – gabalėlis torto nėra pats didžiausias nusikaltimas.. Jis turi tik 34,6 g. angliavandenių… tačiau kitus dienos aptiekalus – rinkitės griežtai ketoninei mitybai tinkančius 😉
Steps
1
Done
|
Gaminame torto pagrindą: |
2
Done
|
Sausainių masę įdėkite į 26 cm skersmens išardomą formą ir gerai suspauskite padarant nedidelius kraštelius. |
3
Done
|
Dėkite 30-čiai minučių į šaldytuvą. |
4
Done
|
Ruošiame kremą: |
5
Done
|
Varškę dėkite į maisto kombainą, sudėkite tirštintą pieną, ir nustatykite maišymo funkciją. |
6
Done
|
Kol varškė maišoma - atskirame inde išplakite grietinėlę su cukrumi iki kreminės konsistencijos. |
7
Done
|
Grietinėlę sudėti į maišomą varškės masę ir maišyti dar apie 2 minutes. |
8
Done
|
Varškės masę išskirti į 2 skirtingus indus tolesniam maišymui. |
9
Done
|
Išbrinkintą želatiną pašildyti, kad ištirptų ir atvėsinti. |
10
Done
|
Vieną pusę varškės masės sumaišyti su braškių uoginę. Maišymui naudokite šluotelę - taip masė taps vientisesnė. |
11
Done
|
Į kitą varškės masę įpilkite migdolų pieną, kad masė taptų šiek tiek skystesnė. Maišymui taip pat naudokite šluotelę. |
12
Done
|
Pusę želatinos supilti į vieną varškės masę, gerai išmaišyti šluotele. Kitą pusę į kitą varškės masę ir gerai išmaišykite. |
13
Done
|
Suformuojame tortą: |
14
Done
|
Dėkite tortą į šaldytuvą mažiausiai trims valandoms. Išėmus, atsargiai nuimkite formos šonus, papuoškite šokolado drožlėmis ir su dideliu pasididžiavimu patiekite savo svečiams. |