Ingredients
-
4 kiaušinių
-
3 v.š. cukraus
-
1 a.š. vanilinio cukraus
-
500 g. riebios varškės (9% riebumo)
-
180 g. kvietinių miltų
-
0,5 a.š. druskos
-
1,5 a.š. kepimo miltelių
-
1 l. rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
Directions
Varškės spurgos – kažkodėl tai mano sesė. Nesu tikra kaip ir kodėl atsirado ši asociacija, bet ji šilta ir jauki. Taip pat varškės spurgos labai lietuviškas patiekalas. Pasimėgaukim!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Dubenyje iki suputojimo išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilę. |
2
Done
|
Suberkite varškę ir gerai išmaišykite, susmulkinkite didesnius varškės gumuliukus. |
3
Done
|
Berkite miltus, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite šaukštu iki vientisos masės. |
4
Done
|
Nedideliame puode įkaitinkite aliejų. |
5
Done
|
Spurgas formuokite dviem šaukštais: vis perimdami tešlos gumuliuką iš vieno šaukšto į kitą, kol susidaro maždaug apvalus kamuoliukas. Jį atsargiai įleiskite tiesiai į aliejų. Rutuliukas neturi būti tobulai apvalus, nes kepdamos spurgos pūsis ir jo forma pasitaisys. Į puodą nedėkite per daug spurgų, nes joms išsipūtus gali pritrūkti vietos. |
6
Done
|
Spurgas virkite vartydami šakute, kol iš visų pusių tampa tolygiai auksinės. Tada jas kiaurasamčiu arba žnyplėmis perkelkite ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius ir plutelė nesuminkštėtų. Skanaus! |