Varškės spurgos
Receptą radau ir pritaikiau sau: https://ciaamelija.lt/varskes-spurgos/

0 0
Varškės spurgos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Nutritional information

183
Kalorijų
11,15 g.
Baltymų
6,71 g.
Riebalų
18,77 g.
Angliavandenių
Cuisine:

Nostalgija....

  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Varškės spurgos – kažkodėl tai mano sesė. Nesu tikra kaip ir kodėl atsirado ši asociacija, bet ji šilta ir jauki. Taip pat varškės spurgos labai lietuviškas patiekalas. Pasimėgaukim!

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Dubenyje iki suputojimo išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilę.

2
Done

Suberkite varškę ir gerai išmaišykite, susmulkinkite didesnius varškės gumuliukus.

3
Done

Berkite miltus, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite šaukštu iki vientisos masės.

4
Done

Nedideliame puode įkaitinkite aliejų.

5
Done

Spurgas formuokite dviem šaukštais: vis perimdami tešlos gumuliuką iš vieno šaukšto į kitą, kol susidaro maždaug apvalus kamuoliukas. Jį atsargiai įleiskite tiesiai į aliejų. Rutuliukas neturi būti tobulai apvalus, nes kepdamos spurgos pūsis ir jo forma pasitaisys. Į puodą nedėkite per daug spurgų, nes joms išsipūtus gali pritrūkti vietos.

6
Done

Spurgas virkite vartydami šakute, kol iš visų pusių tampa tolygiai auksinės. Tada jas kiaurasamčiu arba žnyplėmis perkelkite ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius ir plutelė nesuminkštėtų. Skanaus!

previous
Kepti varškėčiai
next
Šokoladinis tortas su riešutų sviesto kremu ir figomis
previous
Kepti varškėčiai
next
Šokoladinis tortas su riešutų sviesto kremu ir figomis
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here