Ingredients
-
135 g. manų kruopų
-
375 ml. pieno
-
6 kiaušinių
-
100 g. cukraus
-
1 kg. liesos varškės (0,5 % riebumo)
-
1 v. š. vanilinio cukraus
-
Vienai porcijai patiekti
-
1 v. š. grietinės
-
1 a.š. cukraus pudros
-
20 g. šilauogių
Directions
Kartais norisi ko nors lengvo ir paprasto vakarienei. Ir dar norisi gaminti tik vieną patiekalą ir sau ir savo mažąjam žmogui. Tam puikiai tinka varškės apkepas.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 26 cm skersmens kepimo indą. |
2
Done
|
Manų kruopas suberkite į dubenėlį ir užpilkite pienu. Atidėkite į šalį, kol kruopos išbrinks. |
3
Done
|
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. |
4
Done
|
Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių trynius, vanilinį cukrų ir baltą cukrų iki purios baltos masės. Suberkite varškę, supilkite išbrinkusias manų kruopas su likusiu pienu, jei kruopos nesugėrė jo viso, ir trinkite maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės, kol neliks jokių varškės gumulėlių. |
5
Done
|
Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus iki labai standžių putų. Išplaktos putos turi nekristi nuo plakimo šluotelės, o apvertus dubenį, tvirtai laikytis jame. |
6
Done
|
Išplaktus baltymus sudėkite į dubenį su varške ir lengvais judesiais išmaišykite. Nepermaišykite. Turite gauti labai purią bei skystoką varškės masę. |
7
Done
|
Supilkite paruoštą masę į kepimo indą. Kepimo formą uždenkite folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 60 minučių, kol apkepas sutvirtės. Tuomet nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių, kol jo paviršius nusidažys gražia auksine spalva. |
8
Done
|
Iškepusį apkepą maždaug 10 minučių palaikykite išjungtoje orkaitėje, leiskite jam šiek tiek sutvirtėti. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite su grietine, uogomis, lengvai pabarstę cukraus pudra. |