• Home
  • Desertai
  • Trupininis pyragas su avietėmis ir juodaisiais serbentais
0 0
Trupininis pyragas su avietėmis ir juodaisiais serbentais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g. kvietinių miltų
100 g. migdolų miltų
200 g. rudojo cukraus
3 kiaušinių
150 g. sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

Nutritional information

12
Porcijos
385
Kalorijos
13 g.
Riebalai
6,9 g.
Iš kurių sotieji riebalai
61,3 g.
Angliavand.
24,9 g.
Iš kurių cukrų
7 g.
Baltymai
68 mg.
Cholest.
106 mg.
Natris

Trupininis pyragas su avietėmis ir juodaisiais serbentais

Crumbly cake with raspberries and blackcurrants

Cuisine:

Vertas grieko

  • 2 h 30 min.
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

“Aš nemėgstu uogų” – sako man sesers vaikai nė neparagavę jų, ar bet ko, kas su jomis patiekiama. Priimu iššūkį – pagalvojau ir nusprendžiau atsidaryti didijį šaldytų uogų stalčių. Nusiteikiau ilgam ir sudėtingam procesui – pasiryžau ne tik atlaisvinti vietos šaldiklyje, bet ir pamėginti įtikinti vaikus, kad uogos – skanu.

Smagiausia, kad pyragą visgi buvo labai lengva pagaminti, o skanumo….! Ne tik vaikai apsilaižė pirštus, bendradarbiai taip pat išgyrė smalyžiaudami pietų metu.

Skanaus 🙂

Steps

1
Done

Ištraukite uogas iš šaldiklio prieš keletą valandų - ypač jei uogos iš savo sodo, tikėtina, kad bus labai jaukiai susiglaudusios į vieną didelį "gumulą" kurio neatšildžius nebus galima "išdrąskyti". Uogoms atšilus, nuo jų nusunkite susikaupusį skysti, nes drėgnumo užteks iš tešlos.

2
Done

Dideliame inde sumaišykite tešlai skirtus produktus: kviečių ir migdolų miltus, paprastą ir vanilinį cukrų, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos, kambario temperatūros sviestą bei kiaušinius. Masė gausis gana šlapia - šito nereikia bijoti - galutinis rezultatas gal šiek tiek skiriasi nuo įprasto - parduotuvinio trupininio pyrago - bet tikrai jam nenusileidžia, o greičiausiai net pralenkia. Tešlą jaukiai suvyniokite į maistinę plėvelę ir vieną valandą pašaldykite šaldytuve.

3
Done

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.

4
Done

Paruoškite 28 cm skersmens apvalią kepimo formą - jos dugną padenkite kepimo popieriumi ir uždėkite krąštelius. Paimkite tešlą iš šaldytuvo ir lengvai ją pabarstykite miltais, kad mažiau liptų prie rankų. Du trečdalius tešlos plėšydami mažais gabaliukais padenkite visą kepimo formos dugną - kepimo formos dugno turėtų nesimatyti. Ranka lengvai paspauskite tešlą. Suberkite uogas ant tešlos. Likusią tešlą, vis pabarstydami miltais, kad mažiau liptų prie rankų plėšykite ir dėkite ant viršaus. "Trupiniai" bus gana dideli, bet tikrai skanūs!

5
Done

Pyragą kepkite 45 minutes, po jų atlikite smeigtuko testą: dideliu smeigtuku smeikite tiesiai į pyrago centrą - jei ištraukus matome tik uogas - pyragas iškepęs. Jei ištraukus smeigtuką matoma prilipusios tešlos - kepkite dar 5 minutes, arba kol pyragas iškeps.

6
Done

Leiskite pyragui pailsėti, atsipūsti. Jei labai skubate - šalia pyrago galite įdėti gabalėlį ledų - karšta ir šalta kombinacija nudžiugins jūsų svečius.
Skanaus!

next
Sūrio pyragas su trintais juodaisiais serbentais
next
Sūrio pyragas su trintais juodaisiais serbentais

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here