Ingredients
-
500 g. kvietinių miltų
-
100 g. migdolų miltų
-
200 g. rudojo cukraus
-
3 kiaušinių
-
150 g. sviesto
-
1 a.š. kepimo miltelių
-
1 a.š vanilinio cukraus
-
žiupsnelis druskos
Directions
“Aš nemėgstu uogų” – sako man sesers vaikai nė neparagavę jų, ar bet ko, kas su jomis patiekiama. Priimu iššūkį – pagalvojau ir nusprendžiau atsidaryti didijį šaldytų uogų stalčių. Nusiteikiau ilgam ir sudėtingam procesui – pasiryžau ne tik atlaisvinti vietos šaldiklyje, bet ir pamėginti įtikinti vaikus, kad uogos – skanu.
Smagiausia, kad pyragą visgi buvo labai lengva pagaminti, o skanumo….! Ne tik vaikai apsilaižė pirštus, bendradarbiai taip pat išgyrė smalyžiaudami pietų metu.
Skanaus 🙂
Steps
1
Done
|
Ištraukite uogas iš šaldiklio prieš keletą valandų - ypač jei uogos iš savo sodo, tikėtina, kad bus labai jaukiai susiglaudusios į vieną didelį "gumulą" kurio neatšildžius nebus galima "išdrąskyti". Uogoms atšilus, nuo jų nusunkite susikaupusį skysti, nes drėgnumo užteks iš tešlos. |
2
Done
|
Dideliame inde sumaišykite tešlai skirtus produktus: kviečių ir migdolų miltus, paprastą ir vanilinį cukrų, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos, kambario temperatūros sviestą bei kiaušinius. Masė gausis gana šlapia - šito nereikia bijoti - galutinis rezultatas gal šiek tiek skiriasi nuo įprasto - parduotuvinio trupininio pyrago - bet tikrai jam nenusileidžia, o greičiausiai net pralenkia. Tešlą jaukiai suvyniokite į maistinę plėvelę ir vieną valandą pašaldykite šaldytuve. |
3
Done
|
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. |
4
Done
|
Paruoškite 28 cm skersmens apvalią kepimo formą - jos dugną padenkite kepimo popieriumi ir uždėkite krąštelius. Paimkite tešlą iš šaldytuvo ir lengvai ją pabarstykite miltais, kad mažiau liptų prie rankų. Du trečdalius tešlos plėšydami mažais gabaliukais padenkite visą kepimo formos dugną - kepimo formos dugno turėtų nesimatyti. Ranka lengvai paspauskite tešlą. Suberkite uogas ant tešlos. Likusią tešlą, vis pabarstydami miltais, kad mažiau liptų prie rankų plėšykite ir dėkite ant viršaus. "Trupiniai" bus gana dideli, bet tikrai skanūs! |
5
Done
|
Pyragą kepkite 45 minutes, po jų atlikite smeigtuko testą: dideliu smeigtuku smeikite tiesiai į pyrago centrą - jei ištraukus matome tik uogas - pyragas iškepęs. Jei ištraukus smeigtuką matoma prilipusios tešlos - kepkite dar 5 minutes, arba kol pyragas iškeps. |
6
Done
|
Leiskite pyragui pailsėti, atsipūsti. Jei labai skubate - šalia pyrago galite įdėti gabalėlį ledų - karšta ir šalta kombinacija nudžiugins jūsų svečius. |