Ingredients
-
Šonkaulių paruošimui
-
1600 g. kiaulienos šonkauliųGeriausiai tiks riebesni šonkauliai. Porcijai skaičiuoju apie 400 g.
-
1 a.š. druskos
-
5 pipirų žirneliais
-
1 svogūno
-
2 morkų
-
2 česnako skiltelių
-
Kreolietiški prieskoniai
-
1 a.š. džiovintų svogūnų
-
1 a.š. česnakų granulių
-
1 a. š. raudonėlio
-
1 a.š. baziliko
-
0.5 a.š. džiovintų čiobrelių
-
1 a.š. pipirų
-
0.5 a.š. kajeno pipirų
-
2.5 a.š. maltos paprikos
-
1.5 a.š. druskos
-
Barbekiu padažas
-
375 ml. obuolių acto
-
250 ml. pomidorų padažonaudokite be priedų, turtingą skonių pomidorų padažą.
-
150 g. rudojo cukrausgamindami padažą ragaukite daug kartų, jei reikia - cukraus dėkite daugiau
-
60 ml. vorčesterio padažo
-
15 g. sviesto1 v.š.
-
1 a.š. kreolietiškų prieskonių
Directions
Tobulų šonkauliukų galime ieškoti geriausiuose miesto restoranuose, arba galima juos pasigaminti namuose. Nors užtrunka nemažai, meilės įdėjus daug, parinkus teisingus prieskonius – šie šonkauliukai gaunasi tobuli. Tiesą sakant daržovės, kurias papjaustau kaip garnyrą, dažniausiai lieka mažai paliestos… 🙂
Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Apvirkite šonkauliukusDideliame puode sudėkite šoknkauliukus su likusiais ingredientais (druska, pipirais, svogūnais, morkomis ir česnakais), sklidinai užpilkite vandeniu ir apvirkite ~45 minutes, kol mėsa ant šonkauliukų suminkštės, bet dar nekris nuo kaulų. Likusį sultinį po šonkaulių virimo, galima ir būtina panaudoti labai skaniai sriubai ;) |
2
Done
|
Pasiruoškite Kreolietiškus prieskoniusJei šonkaulius gaminate pirmą kartą - pasiruoškite kreolietiškus prieskonius. Gerai sumaišykite visus prieskonius į vieną mišinį. Šio kiekio užteks ne vienai šonkauliukų partijai, o jie taip pat tiks ir kietiems mėsos patiekalams. |
3
Done
|
Pasiruoškite barbekiu padažąVisus padažo ingredientus sumaišykite puode ir kaitinkite ant nedidelės ugnies iki visi skoniai susidraugaus. Šiame žingsnyje itin svarbu daug ragauti, pamaišom, viskas susidraugauja, paragaujam, jei jeičiam, kad norisi daugiau saldumo - beriam šaukštelį kitą rudojo cukraus. Jei jaučiame, kad norisi rūgštelės - dar šlakelį acto. Ir taip, kol skonis jums jau TOBULAS. |
4
Done
|
Užmarinuokite šonkauliusIšvirusius šonkaulius patieskite gilesnėje skardoje ir dosniai apipilkite barbekiu padažu. Skardą uždenkite folija ir laikykite šaldytuve per naktį. |
5
Done
|
Kepkite šonkauliusNuo šonkaulių nubraukite barbekiu padažą ir juos patupdykite į groteles. Likusį barbekiu padažą susipilkite į nedidelį indelį ir turėkite pasiruošę konditerinį teptuką. Šonkaulius kepkite kepsninėje kas 5 - 10 minučių apverskite ir patepkite barbekiu padažu. Kepkite kol šonkauliai gražiai apskurs. Nepamirškite, kad šonkauliai jau išvirti, todėl nerizikuojate jų neiškepti iki galo. O kiek norisi juos paskrudinti - čia jau jūsų skonio reikalas ;) Prie šonkaulių visuomet puikiai tinka kepsninėje kepti kukurūzai, paprikos, pomidoriukai su šakelėmis, cukinijos. Skanaus! |