Ingredients
-
80 g. sviesto
-
150 g. kvietinių miltų
-
1 kiaušinio trynio
-
2 v.š. cukraus
-
žiupsnelio druskos
-
2 v.š. vandens
-
200 g. slyvų
-
6 v.š. cukraus
-
1 a.š. malto cinamono
-
2 kiaušinių baltymų
-
50 g. uogų
-
10 g. tortų želė
Directions
Siekiant tobulumo reikia treniruotis, taigi – treniruojuosi. Pirmąją tartaletę teko išmesti, nes ji man tiesiog… nepasisekė. Antrosios dalį suvalgiau pati, nes kita dalis nulūžo ir nukrito orkaitėje. Trečiąją jau galėjau dalintis ir gauti grįžtamojo ryšio, kad buvo skani. Na, o ketvirtąją vežiau mažiausiai desertus mėgstančiam kritikui – savo mamai. Suvalgiusi pirmąjį gabaliuką, po kelių minučių ji paklausė ar galėtų gauti dar vieną gabaliuką. Negalėjau patikėti savo ausimis – antrą gabaliuką? – ir atpjoviau su didžiausia šypsena.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
Sudėkite trynį, suberkite cukrų, druską, ir vandenį. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Po 30 minučių iškočiokite tešlą ir išklokite 23 cm skersmens tartaletės formą iki pat kraštų viršaus. |
5
Done
|
|
6
Done
|
|
7
Done
|
Suformuokite tartaletę: baltymus supilkite ant tešlos ir tolygiai paskirstykite po visą tartaletę. |
8
Done
|
Ant viršaus sudėkite slyvas ir užbarstykite uogas. |
9
Done
|
Kepkite 170 C temperatūroje 20 - 30 minučių. Atvėsinkite tartaletę ir paruoškite tortų želė. |
10
Done
|
Sumaišykite želė miltelius su su 3 š. cukraus ir įpilkite 250 ml. vandens ir išmaišykite. Nuolat maišydami užvirkite ir dar pavirkite 1 minutę. Nukelkite nuo viryklės ir kartais pamaišydami palikite atvėsti. Dar šiltą želė užpilkite ant tartaletės viršaus. Tartaletę palikite šaldytuve kol želatina sustings (kelias valandas, ar per naktį). |