0 0
Tartaletė su slyvomis ir uogomis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
80 g. sviesto
150 g. kvietinių miltų
1 kiaušinio trynio
2 v.š. cukraus
žiupsnelio druskos
2 v.š. vandens
200 g. slyvų
6 v.š. cukraus
1 a.š. malto cinamono
2 kiaušinių baltymų
50 g. uogų
10 g. tortų želė

Nutritional information

176
Kalorijų
8,9 g.
Riebalų
21 g.
Angliavandenių
3,4 g.
Baltymų

Tartaletė su slyvomis ir uogomis

Receptas paremtas receptu iš knygos "365 Desertai" 238 desertu

Cuisine:

Lengva tartaletė, kuri pradžiugins kiekvieną Tavo dieną.

  • 60
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Siekiant tobulumo reikia treniruotis, taigi – treniruojuosi. Pirmąją tartaletę teko išmesti, nes ji man tiesiog… nepasisekė. Antrosios dalį suvalgiau pati, nes kita dalis nulūžo ir nukrito orkaitėje. Trečiąją jau galėjau dalintis ir gauti grįžtamojo ryšio, kad buvo skani. Na, o ketvirtąją vežiau mažiausiai desertus mėgstančiam kritikui – savo mamai. Suvalgiusi pirmąjį gabaliuką, po kelių minučių ji paklausė ar galėtų gauti dar vieną gabaliuką. Negalėjau patikėti savo ausimis – antrą gabaliuką? – ir atpjoviau su didžiausia šypsena.

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

 

Steps

1
Done

Šaltą sviestą mažais gabaliukais supjaustyti į miltus ir rankomis gerai sutrinti, kol gausis trupiniai.

2
Done

Sudėkite trynį, suberkite cukrų, druską, ir vandenį.

3
Done

Tešlą gerai išminkykite ir suvynioję į maistinę plėvelę palikite šaldytuve 30 minučių.

4
Done

Po 30 minučių iškočiokite tešlą ir išklokite 23 cm skersmens tartaletės formą iki pat kraštų viršaus.

5
Done

Pagaminkite įdarą: slyvas nuplaukite ir išėmę kauliukus supjaustykite plonomis skiltelėmis.

6
Done

Cukrų sumaišykite su su cinamonu. Baltymus gerai išplakite ir sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

7
Done

Suformuokite tartaletę: baltymus supilkite ant tešlos ir tolygiai paskirstykite po visą tartaletę.

8
Done

Ant viršaus sudėkite slyvas ir užbarstykite uogas.

9
Done

Kepkite 170 C temperatūroje 20 - 30 minučių. Atvėsinkite tartaletę ir paruoškite tortų želė.

10
Done

Sumaišykite želė miltelius su su 3 š. cukraus ir įpilkite 250 ml. vandens ir išmaišykite. Nuolat maišydami užvirkite ir dar pavirkite 1 minutę. Nukelkite nuo viryklės ir kartais pamaišydami palikite atvėsti. Dar šiltą želė užpilkite ant tartaletės viršaus. Tartaletę palikite šaldytuve kol želatina sustings (kelias valandas, ar per naktį).

previous
Tartaletė su karamele ir šokoladu
next
Mėsos apkepas su cukinijomis
previous
Tartaletė su karamele ir šokoladu
next
Mėsos apkepas su cukinijomis
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here