Ingredients
-
200 g. kiaušinių baltymų
-
200 g. cukraus
-
500 g. kambario temperatūros sviesto
-
1 a.š. vanilės ekstrakto
Directions
Vienas didžiausių iššūkių kepant desertus sudėtingesnius už paprastą mylimą obuolių pyragą yra jų pertepimai. Amerikietiškas sviestinis kremas yra labai saldus, grietinėlė nelabai gerai laiko formą, todėl netinka dekoravimui, kreminio sūrio pertepimai taip pat ne visada tinka dekoravimui, nors ir yra labai skanus. Dėl nepavykusių kremų esu ne ne kartą nuliūdusi… O štai šis manęs nepavedė nei skoniu nei tinkamumu dekoravimui.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek (per du pirštus nuo dugno) vandens ir užvirkite ant vidutinės kaitros. |
2
Done
|
Į metalinį labai švarų (galima papildomai išvalyti citrinos sultimis arba actu) dubenį supilkite kiaušinių baltymus ir cukrų. Šluotele lengvai sumaišykite mišinį. |
3
Done
|
Metalinį dubenį dėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Įsitikinkite, kad metalinio dubens dugnas nesiekia verdančio vandens, o kaista ant garų. Dubeniui prilaikyti nepamirškite naudoti virtuvinės pirštinės. |
4
Done
|
Lengvai plakite kiaušinių baltymus su cukrumi maždaug 3-4 minutes, arba kol cukrus visiškai ištirps. Ar cukrus ištirpo galite dviem pirštais suimti kiaušinių baltymų masės, jei granulių nebejaučiate - dubenį galima nukelti nuo garų. |
5
Done
|
Kiaušinių baltymų ir cukraus masę supilkite į maisto kombainą ir didžiausiu greičiu plakite 4-5 minutes. Mišinys taps standus ir blizgus, pradės vėsti. |
6
Done
|
Vis dar planakdami baltymus pamažu, po vieną šaukštą, dėkite kambario temperatūros (minkštą) sviestą. |
7
Done
|
Sudėjus visą sviestą įpilkite vanilės ekstraktą ir plakite dar 5 minutes. |