Šveicariško morengo sviestinis kremas
Receptą radau Nick Makrides knygoje "Sugar Rebels"

0 0
Šveicariško morengo sviestinis kremas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 g. kiaušinių baltymų
200 g. cukraus
500 g. kambario temperatūros sviesto
1 a.š. vanilės ekstrakto

Nutritional information

404
Kalorijų
4,66 g.
Baltymų
33,51 g.
Riebalų
22,45 g.
Angliavandenių
  • Serves 900
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Vienas didžiausių iššūkių kepant desertus sudėtingesnius už paprastą mylimą obuolių pyragą yra jų pertepimai. Amerikietiškas sviestinis kremas yra labai saldus, grietinėlė nelabai gerai laiko formą, todėl netinka dekoravimui, kreminio sūrio pertepimai taip pat ne visada tinka dekoravimui, nors ir yra labai skanus. Dėl nepavykusių kremų esu ne ne kartą nuliūdusi… O štai šis manęs nepavedė nei skoniu nei tinkamumu dekoravimui.

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek (per du pirštus nuo dugno) vandens ir užvirkite ant vidutinės kaitros.

2
Done

Į metalinį labai švarų (galima papildomai išvalyti citrinos sultimis arba actu) dubenį supilkite kiaušinių baltymus ir cukrų. Šluotele lengvai sumaišykite mišinį.

3
Done

Metalinį dubenį dėkite ant puodo su verdančiu vandeniu. Įsitikinkite, kad metalinio dubens dugnas nesiekia verdančio vandens, o kaista ant garų. Dubeniui prilaikyti nepamirškite naudoti virtuvinės pirštinės.

4
Done

Lengvai plakite kiaušinių baltymus su cukrumi maždaug 3-4 minutes, arba kol cukrus visiškai ištirps. Ar cukrus ištirpo galite dviem pirštais suimti kiaušinių baltymų masės, jei granulių nebejaučiate - dubenį galima nukelti nuo garų.

5
Done

Kiaušinių baltymų ir cukraus masę supilkite į maisto kombainą ir didžiausiu greičiu plakite 4-5 minutes. Mišinys taps standus ir blizgus, pradės vėsti.

6
Done

Vis dar planakdami baltymus pamažu, po vieną šaukštą, dėkite kambario temperatūros (minkštą) sviestą.
Iš pradžių kiaušinio baltymai subliūkš, ir atrodys, kad sviestas sugadins šį kremą, tačiau nepanikuokite! :) Masė tikrai taps vientisa kai sudėsite visą sviestą ir paplaksite dar kelias minutes.

7
Done

Sudėjus visą sviestą įpilkite vanilės ekstraktą ir plakite dar 5 minutes.
Jei atrodo, kad kreme yra per daug oro, lėtai plakite jį 10 minučių, kol jis vėl taps idealiai glotnus.

previous
Raudonojo aksomo tortas (Red Velvet Cake)
next
Šokoladiniai keksiukai su avietėmis
previous
Raudonojo aksomo tortas (Red Velvet Cake)
next
Šokoladiniai keksiukai su avietėmis