Ingredients
-
Macarons'ų sausainėliams
-
100 g. cukraus
-
100 g. kiaušinių baltymų
-
105 g. migdolų miltų
-
105 g. cukraus pudros
-
0,25 a.š. raudonų maistinių dažų
-
0,5 a.š. juodų maistinių dažų
-
Balto šokolado ganašui
-
200 g. baltojo šokolado
-
30 g. sviesto
-
70 ml. 36% riebumo grietinėlės
Directions
Kiek kepėjų – tiek macarons’ų galima rasti šiame pasaulyje. Išbandžiau dar vieną variaciją macarons’ų recepto: su šveicarišku morengu. Sausainėliai gavosi gerokai putlesni, tačiau paviršius ne toks tolygus kaip ruošiant morengą su cukraus sirupu. Taip pat eksperimentavau su spalvomis. Raudoni dažai – puikūs, na o su juodais, dar reikia padirbėti 🙂
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Pasiruoškite macarons'ų gaminimuiStiklinius arba metalinius dubenis, kuriuos naudosite gaminimui (migdolų miltams ir cukraus pudrai maišyti, morengui plakti) išvalykite naudodami balto vyno actą arba citrinų sultis. |
2
Done
|
Patieskite silikoninį macarons'ų kilimėlį į kepimo skardą. |
3
Done
|
Į konditerinį maišelį įdekite apvalų konditerinį antgalį ir dėkite jį į aukštą stiklinę ar žemą vazą. |
4
Done
|
Paruoškite dar du konditerinius maišelius, be antgalių. |
5
Done
|
Tiksliai pasverkite visus produktus prieš pradėdami gaminti macarons'us. |
6
Done
|
Gaminkite macarons'ų sausainiusMigdolų miltus persijokite į dubenį. Į ta patį dubenį persijokite cukraus pudrą ir gerai sumaišykite šluotele, kad migdolai ir cukraus pudra susidraugautų. |
7
Done
|
Į metalinį ar stiklinį dubenį suberkite cukrų. Statykite indą ant garų vonelės (svarbu, kad metalinio ar stiklinio indo dugnas nesiektų vandens, o vanduo virtų ant vidutinės kaitros). Supilkite kiaušinių baltymus ir šluotele maišykite, tol, kol ištirps cukrus. Ar cukrus ištirpo galite patikrinti pirštais suimdami cukraus ir kiaušinių baltymų masę - turite nebejausti cukraus granulių. |
8
Done
|
Supilkite kiaušinių baltymų ir cukraus masę į maisto kombainą ir lėtai plakite 30 sekundžių. Tuomet padidinkite greitį iki vidutinio ir plakite 2 minutes. Galiausiai įjunkite didžiausią mikserio greitį ir plakite 2 minutes. Sustabdykite mikserį ir patikrinkite ar morengas pakankamai standus - ištraukus šluotelę - morengas ant jos turi suformuoti smailias viršūnes. Baltymus su cukrumi plakite tol, kol baltymai pasieks reikiamą konsistenciją. |
9
Done
|
Į kiaušinių baltymus berkite trečdalį migdolų miltų ir cukraus pudros mišinio ir palengva išmaišykite. Tuomet berkite likusį migdolų miltų ir cukraus pudros mišinį ir maišykite braukdami aplink dubenį, tuomet perbraukdami per vidurį. |
10
Done
|
Kai sausi ingredientai susimaišo su morengu - tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną indą berkite raudonus maistinius dažus, į kitą juodus. Tešlą maišykite iki kol ji pasieks "lavos" arba skysto medaus konsistenciją. Manau, kad geriau tešlą palikti per tirštą, nei išmaišyti per skystai, iki tol, kol išmoksite "pagauti" geriausią konsistenciją. |
11
Done
|
Pilkite tešlą į konditerinius maišelius, nukirpkite jų galiukus ir tuomet abu maišelius sudėkite į paruoštą konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu. Tuomet pilkite tešlą ant paruošto silikoninio macarons'ų kilimėlio palikdami kelis milimetrus iki pavyzdžio krašto. |
12
Done
|
Kepimo skardą trinktelėkite kelis kartus į stalo paviršių, pasukite 90 laipsnių kampu ir vėl trinktelėkite į stalo viršų. Kartokite kol apsuksite kepimo skardą ratu. |
13
Done
|
Skardą su macarons'ais palikite kambario temperatūroje 45 minutes, arba kol ant macarons'ų užsidės "plėvelė". Perbraukus pirštu per maracons'ų viršų - tešla turi nelipti. Palikę macarons'us džiūti - galite pasiruošti šokolado ganašą. |
14
Done
|
Kepkite macarons'us iki 165 C. įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, apsukdami skardą kas 5 minutes. Po 15 minučių galite atsargiai pirštu pajudinti vieną macarons'o sausainėlį, jis turėtų būti tvirtas. Jei dar jaučiasi "želė" efektas - kepkite dar porą minučių, kol sausainėliai visiškai iškeps. |
15
Done
|
Paruoškite šokolado ganašąVisus ganašui skirtus produktus ištirpinkite garų vonelėje iki vientisos masės. Leiskite atvėsti ir sukietėti iki tiršto kremo konsistencijos kambario temperatūroje. Tai įprastai užtrunka kelias valandas. Jei norite kremą paruošti greičiau - jį galite vėsinti šaldytuve, tačiau per ilgai palaikius šaldytuve kremas gali sustingti ir jį bus sunku išspausti ant macarons'ų. |
16
Done
|
Surinkite macarons'usAnt vieno macarons'o sausainėlio išspauskite balto šokolado ganašo, ant viršaus dėkite antrą sausainėlį ir lengvai spustelkite. |
17
Done
|
Susluoksniuotus macarons'us palikite sandariame inde šaldytuve bent per naktį ir mėgaukitės ne tik patys - bet pasiūlykite ir savo draugams. |