Šveicariški macarons’ai
Receptą radau ir pritaikiau sau https://www.piesandtacos.com/instagram

0 0
Šveicariški macarons’ai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Macarons'ų sausainėliams
100 g. cukraus
100 g. kiaušinių baltymų
105 g. migdolų miltų
105 g. cukraus pudros
0,25 a.š. raudonų maistinių dažų
0,5 a.š. juodų maistinių dažų
Balto šokolado ganašui
200 g. baltojo šokolado
30 g. sviesto
70 ml. 36% riebumo grietinėlės

Nutritional information

421
Kalorijų
6,55 g.
Baltymų
23,52 g.
Riebalų
49,09 g.
Angliavandenių

Šveicariškai puikūs!

  • 105
  • Serves 24
  • Hard

Ingredients

  • Macarons'ų sausainėliams

  • Balto šokolado ganašui

Directions

Share

Kiek kepėjų – tiek macarons’ų galima rasti šiame pasaulyje. Išbandžiau dar vieną variaciją macarons’ų recepto: su šveicarišku morengu. Sausainėliai gavosi gerokai putlesni, tačiau paviršius ne toks tolygus kaip ruošiant morengą su cukraus sirupu. Taip pat eksperimentavau su spalvomis. Raudoni dažai – puikūs, na o su juodais, dar reikia padirbėti 🙂

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

 

Steps

1
Done

Pasiruoškite macarons'ų gaminimui

Stiklinius arba metalinius dubenis, kuriuos naudosite gaminimui (migdolų miltams ir cukraus pudrai maišyti, morengui plakti) išvalykite naudodami balto vyno actą arba citrinų sultis.

2
Done

Patieskite silikoninį macarons'ų kilimėlį į kepimo skardą.

3
Done

Į konditerinį maišelį įdekite apvalų konditerinį antgalį ir dėkite jį į aukštą stiklinę ar žemą vazą.

4
Done

Paruoškite dar du konditerinius maišelius, be antgalių.

5
Done

Tiksliai pasverkite visus produktus prieš pradėdami gaminti macarons'us.

6
Done

Gaminkite macarons'ų sausainius

Migdolų miltus persijokite į dubenį. Į ta patį dubenį persijokite cukraus pudrą ir gerai sumaišykite šluotele, kad migdolai ir cukraus pudra susidraugautų.

7
Done

Į metalinį ar stiklinį dubenį suberkite cukrų. Statykite indą ant garų vonelės (svarbu, kad metalinio ar stiklinio indo dugnas nesiektų vandens, o vanduo virtų ant vidutinės kaitros). Supilkite kiaušinių baltymus ir šluotele maišykite, tol, kol ištirps cukrus. Ar cukrus ištirpo galite patikrinti pirštais suimdami cukraus ir kiaušinių baltymų masę - turite nebejausti cukraus granulių.

8
Done

Supilkite kiaušinių baltymų ir cukraus masę į maisto kombainą ir lėtai plakite 30 sekundžių. Tuomet padidinkite greitį iki vidutinio ir plakite 2 minutes. Galiausiai įjunkite didžiausią mikserio greitį ir plakite 2 minutes. Sustabdykite mikserį ir patikrinkite ar morengas pakankamai standus - ištraukus šluotelę - morengas ant jos turi suformuoti smailias viršūnes. Baltymus su cukrumi plakite tol, kol baltymai pasieks reikiamą konsistenciją.

9
Done

Į kiaušinių baltymus berkite trečdalį migdolų miltų ir cukraus pudros mišinio ir palengva išmaišykite. Tuomet berkite likusį migdolų miltų ir cukraus pudros mišinį ir maišykite braukdami aplink dubenį, tuomet perbraukdami per vidurį.

10
Done

Kai sausi ingredientai susimaišo su morengu - tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną indą berkite raudonus maistinius dažus, į kitą juodus. Tešlą maišykite iki kol ji pasieks "lavos" arba skysto medaus konsistenciją. Manau, kad geriau tešlą palikti per tirštą, nei išmaišyti per skystai, iki tol, kol išmoksite "pagauti" geriausią konsistenciją.

11
Done

Pilkite tešlą į konditerinius maišelius, nukirpkite jų galiukus ir tuomet abu maišelius sudėkite į paruoštą konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu. Tuomet pilkite tešlą ant paruošto silikoninio macarons'ų kilimėlio palikdami kelis milimetrus iki pavyzdžio krašto.

12
Done

Kepimo skardą trinktelėkite kelis kartus į stalo paviršių, pasukite 90 laipsnių kampu ir vėl trinktelėkite į stalo viršų. Kartokite kol apsuksite kepimo skardą ratu.

13
Done

Skardą su macarons'ais palikite kambario temperatūroje 45 minutes, arba kol ant macarons'ų užsidės "plėvelė". Perbraukus pirštu per maracons'ų viršų - tešla turi nelipti. Palikę macarons'us džiūti - galite pasiruošti šokolado ganašą.

14
Done

Kepkite macarons'us iki 165 C. įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, apsukdami skardą kas 5 minutes. Po 15 minučių galite atsargiai pirštu pajudinti vieną macarons'o sausainėlį, jis turėtų būti tvirtas. Jei dar jaučiasi "želė" efektas - kepkite dar porą minučių, kol sausainėliai visiškai iškeps.

15
Done

Paruoškite šokolado ganašą

Visus ganašui skirtus produktus ištirpinkite garų vonelėje iki vientisos masės. Leiskite atvėsti ir sukietėti iki tiršto kremo konsistencijos kambario temperatūroje. Tai įprastai užtrunka kelias valandas. Jei norite kremą paruošti greičiau - jį galite vėsinti šaldytuve, tačiau per ilgai palaikius šaldytuve kremas gali sustingti ir jį bus sunku išspausti ant macarons'ų.
Atvėsusį ir paruoštą kremą pilkite į konditerinį maišelį.

16
Done

Surinkite macarons'us

Ant vieno macarons'o sausainėlio išspauskite balto šokolado ganašo, ant viršaus dėkite antrą sausainėlį ir lengvai spustelkite.

17
Done

Susluoksniuotus macarons'us palikite sandariame inde šaldytuve bent per naktį ir mėgaukitės ne tik patys - bet pasiūlykite ir savo draugams.
Skanaus!

previous
Pusryčių kiaušinių krepšeliai
next
Lengvas ir purus medaus tortas
previous
Pusryčių kiaušinių krepšeliai
next
Lengvas ir purus medaus tortas
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here