• Home
  • Desertai
  • Šokoladinis tortas su riešutų sviesto kremu ir figomis

Šokoladinis tortas su riešutų sviesto kremu ir figomis

0 0
Šokoladinis tortas su riešutų sviesto kremu ir figomis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Biskvitui
100 g. kvietinių miltų
160 g. rudojo cukraus
38 g. nesaldintos kakavos miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
1 kiaušinio
90 ml. pasukų
90 ml. šilto vandens
30 ml. daržovių aliejaus
1 a.š. vanilės ekstrakto
Riešutų sviesto kremui
60 g. kambario temperatūros sviesto
80 g. riešutų sviesto
220 g. cukraus pudros
2 v.š. pieno
Pertepimui
20 g. figų džemo

Nutritional information

318
Kalorijų
3,59 g.
Baltymų
10,99 g.
Riebalų
52,18 g.
Angliavandenių
Cuisine:

Labai saldus, bet labai skanus !

  • 80
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Biskvitui

  • Riešutų sviesto kremui

  • Pertepimui

Directions

Share

Nors ir labai keistai skamba – iškepti mažiuką torčiuką man – dar nepasiimtas iššūkis. Bet esant karantino sąlygoms, visai neturiu su kuo ir kaip pasidalinti, todėl tenka eksperimentuoti. Gavusi 10 cm. skersmens labai mielas kepimo formas – nusprendžiau, kad pats laikas pamėgint. Torčiukas gavosi ~700 g. svorio, todėl kaip nors suvalgysiu visą… Pati. Bet susipjaustė gražiai į 8 dalis, o skonis sodrus. Taigi, jei dalinsitės – bent 7 draugams tikrai užteksit. Aš (kaip ir mano kaimynas 🙂 ) esu pamišus dėl šokoladinių tortų. Šis yra saldumo bomba: ryškus šokoladinis biskvitas, pilnas skonio žemės riešutų sviesto kremas ir figos. Tiesiog privaloma paragauti!

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Iškepkite biskvitus

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo skardą išpurkškite aliejumi ir įtieskite kepimo popieriaus.

2
Done

Į didesnį indą persijokite miltus, kakavą, kepimo sodą, kepimo miltelius. Tuomet suberkite cukrų bei druską. Viską gerai išmaišykite.

3
Done

Į sausų produktų mišinį įmaišykite kiaušinius, pasukas, šiltą vandenį, aliejų ir vanilę. Sumaišykite iki vientisos masės.

4
Done

Tešlą paskirstykite į 3 10-ties cm. skersmens formeles ir kepkite 30 - 35 minutes. Ar biskvitas gerai iškepęs tikrinte mediniu dantų krapštuku, jei įsmeigus į vidurį ir ištraukus ant jo nelieka prilipusios tešlos - biskvitas paruoštas.

5
Done

Biskvitą visiškai atvėsinkite prieš pjaudami ir naudodami tortui.

6
Done

Paruoškite riešutų sviesto kremą

Kambario temperatūros sviestą gerai išplakite su riešutų sviestu.

7
Done

Į kremą įsijokite cukraus pudrą. Viską gerai išplakite. Jei masė per sausa - įpilkite 2 - 4 valgomus šaukštus pieno.

8
Done

Suformuokite tortą

Nuo iškepusių biskvitų nupjaukite iškilusį viršų, kad biskvitai taptų tiesūs.

9
Done

Ant padėkliuko dėkite biskvitą, aplink kraštus išspauskite riešutų sviesto kremo, į vidurį sudėkite pusę figų džemo, figų džemą padenkite riešutų sviesto kremu.

10
Done

Dėkite antrą biskvitą ir pakartokite kaip aprašyta auškčiau.

11
Done

Dėkite trečią biskvitą ir aptepkite visą tortą likusiu riešutų sviesto kremu. Papuoškite tortą taip, kaip liepia jūsų fantazija :)

Skanaus!

previous
Varškės spurgos
next
Lašiša su bazilikais grietinėlės padaže (KETO)
previous
Varškės spurgos
next
Lašiša su bazilikais grietinėlės padaže (KETO)