Ingredients
-
Biskvitui
-
100 g. kvietinių miltų
-
160 g. rudojo cukraus
-
38 g. nesaldintos kakavos miltelių
-
1 a.š. kepimo miltelių
-
0,25 a.š. druskos
-
1 kiaušinio
-
90 ml. pasukų
-
90 ml. šilto vandens
-
30 ml. daržovių aliejaus
-
1 a.š. vanilės ekstrakto
-
Riešutų sviesto kremui
-
60 g. kambario temperatūros sviesto
-
80 g. riešutų sviesto
-
220 g. cukraus pudros
-
2 v.š. pieno
-
Pertepimui
-
20 g. figų džemo
Directions
Nors ir labai keistai skamba – iškepti mažiuką torčiuką man – dar nepasiimtas iššūkis. Bet esant karantino sąlygoms, visai neturiu su kuo ir kaip pasidalinti, todėl tenka eksperimentuoti. Gavusi 10 cm. skersmens labai mielas kepimo formas – nusprendžiau, kad pats laikas pamėgint. Torčiukas gavosi ~700 g. svorio, todėl kaip nors suvalgysiu visą… Pati. Bet susipjaustė gražiai į 8 dalis, o skonis sodrus. Taigi, jei dalinsitės – bent 7 draugams tikrai užteksit. Aš (kaip ir mano kaimynas 🙂 ) esu pamišus dėl šokoladinių tortų. Šis yra saldumo bomba: ryškus šokoladinis biskvitas, pilnas skonio žemės riešutų sviesto kremas ir figos. Tiesiog privaloma paragauti!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Iškepkite biskvitusĮkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo skardą išpurkškite aliejumi ir įtieskite kepimo popieriaus. |
2
Done
|
Į didesnį indą persijokite miltus, kakavą, kepimo sodą, kepimo miltelius. Tuomet suberkite cukrų bei druską. Viską gerai išmaišykite. |
3
Done
|
Į sausų produktų mišinį įmaišykite kiaušinius, pasukas, šiltą vandenį, aliejų ir vanilę. Sumaišykite iki vientisos masės. |
4
Done
|
Tešlą paskirstykite į 3 10-ties cm. skersmens formeles ir kepkite 30 - 35 minutes. Ar biskvitas gerai iškepęs tikrinte mediniu dantų krapštuku, jei įsmeigus į vidurį ir ištraukus ant jo nelieka prilipusios tešlos - biskvitas paruoštas. |
5
Done
|
Biskvitą visiškai atvėsinkite prieš pjaudami ir naudodami tortui. |
6
Done
|
Paruoškite riešutų sviesto kremąKambario temperatūros sviestą gerai išplakite su riešutų sviestu. |
7
Done
|
Į kremą įsijokite cukraus pudrą. Viską gerai išplakite. Jei masė per sausa - įpilkite 2 - 4 valgomus šaukštus pieno. |
8
Done
|
Suformuokite tortąNuo iškepusių biskvitų nupjaukite iškilusį viršų, kad biskvitai taptų tiesūs. |
9
Done
|
Ant padėkliuko dėkite biskvitą, aplink kraštus išspauskite riešutų sviesto kremo, į vidurį sudėkite pusę figų džemo, figų džemą padenkite riešutų sviesto kremu. |
10
Done
|
Dėkite antrą biskvitą ir pakartokite kaip aprašyta auškčiau. |
11
Done
|
Dėkite trečią biskvitą ir aptepkite visą tortą likusiu riešutų sviesto kremu. Papuoškite tortą taip, kaip liepia jūsų fantazija :) Skanaus! |