Ingredients
-
210 g. kvietinių miltų
-
270 g. rudojo cukraus
-
60 g. nesaldintos kakavos miltelių
-
1 a.š. kepimo miltelių
-
0,5 a.š. druskos
-
210 g. kambario temperatūros sviesto
-
2 kiaušinių
-
210 ml pieno
-
60 ml rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
Directions
Kaip gera jaustis naudingam – tai turbūt vienas iš svarbiausių jausmų judant savo gyvenimo keliu. Nesvarbu ar tau 20 ar 60 – jausti, kad esi kažkam reikalingas yra tiesiog gera. Man buvo gera sužinoti, kad mano pažįstami žmonės taip pat naudojasi mano internetine receptų užrašų knygute, taip supratau, kad užsirašydama receptus čia naudos gaunu ne tik pati, bet ir duodu jos kitiems.
Šie šokoladiniai keksiukai tikrai patenkins nenumaldomą šokolado troškimą jo mėgėjams. Keksiukus galima gardinti įvairiausiais įdarais ir kremais. Man šokoladas puikiai draugauja su avietėmis, mėlynėmis ar juodaisiais serbentais. Tokį įdarą ir renkuosi. Kremas – kolkas vis dar mėgstamiausias – šveicariško morengo sviestinis kremas: https://rutosreceptai.lt/recipe/sveicarisko-morengo-sviestinis-kremas/
Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite keksiukų formeles "sijonėliais". |
2
Done
|
Persijokite miltus, kepimo ir kakavos miltelius. Berkite cukrų ir druską, gerai viską sumaišykite. |
3
Done
|
Į sausus ingredientus maisto kombainu ar mikseriu įmaišykite kambario temperatūros sviestą. |
4
Done
|
Supilkite pieną, aliejų, įmuškite kiaušinius (po vieną), gerai viską išplakite iki vientisos masės. Nepamirškite mentele nugrandyti tešlą nuo dubens šonų. |
5
Done
|
Tešlą išskirstykite į keksiukų formelių, kepkite 35 minutes, arba kol keksiukai išlaikys medinio krapštuko testą. Skanaus! |