Ingredients
-
KEKSIUKAMS
-
150 g. juodojo šokolado
-
100 g. sviesto
-
280 g. kvietinių miltų
-
2 v.š. nesaldintos kakavos miltelių
-
125 g. rudojo cukraus
-
2 a.š. kepimo miltelių
-
2 kiaušinių
-
150 ml. pieno
-
1 a.š. vanilės ekstrakto
-
0,5 a.š. druskos
-
ĮDARUI
-
110 g. šaldytų aviečių
-
110 g. rudojo cukraus
-
1 v.š. vandens
-
2 a.š. kukurūzų krakmolo
-
ŠOKOLADINIAM GLAJUI
-
350 g. juodojo šokolado
-
50 g. sviesto
-
125 ml. 36% riebumo grietinėlės
-
PAPUOŠIMUI
-
50 g. kreminio sūrio glajaus/kremo
Directions
Šiems šokoladiniams keksiukams – skirtingai nuo daugelio receptų – naudojau ne tik kakavą, bet ir šokoladą. Šokoladą rinkitės pagal savo skonį – man labiau patinka tamsus – todėl tokį ir rinkausi. Tai puikus būdas skanauti savo užšaldytas uogas, o avietės ir šokoladas – labai geri draugai. Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Pasiruoškite keksiukų kepimuiĮkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite formeles keksiukų "sijonėliais". |
2
Done
|
Iškepkite keksiukusNedideliame puode ant vidutinės ugnies užkaitinkite vandenį, tuomet įstatykite karščiui atsparų dubenį į puodą, sudėkite sviestą, sutrupintą šokoladą, maišydama kaitinkite, kol neliks šokolado gabaliukų. Palikite šiek tiek atvėsti. |
3
Done
|
Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. |
4
Done
|
Į sausų produktų mišinį įmaišykite cukrų ir druską. |
5
Done
|
Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir vanilinės ekstraktą. Maišykite tešlą, kol kiaušiniai ir pienas susidraugaus su sausais produktais. Tuomet įmaišykite tirpintą šokoladą ir sviestą. Maišykite iki vientisos masės. |
6
Done
|
Tešlą supilkite į keksiukų formeles ir kepkite 180C temperatūroje 25 minutes, arba kol keksiukai išlaikys medinio krapštuko testą. |
7
Done
|
Paruoškite įdarą:Šaldytas avietes dėkite į nedidelį indą, užpilkite cukrumi ir šaukštu vandens. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol avietės paleis sultis ir cukrus pradės tirpti. Intensyviai maišykite šluotele, kol gausite vientisą masę. |
8
Done
|
Į masę įmaišykite kukurūzų krakmolą taip, kad neliktų jokių gumuliukų. Nuimkite nuo kaitros ir leiskite atvėsti. |
9
Done
|
Paruoškite glajų:Glajaus ruošimo instrukcijos recepte: https://rutosreceptai.lt/recipe/sokolado-glajus-ganasas/ |
10
Done
|
Papuoškite keksiukus:Kiekvieno keksiuko viduryje padarykite skylutę, ten paskirstykite avietes. Ant viršaus naudodami konditerinį maišelį ir norimą antgalį išspauskite šokoladinio glajaus. |
11
Done
|
Ant aviečių įdaro spauskite kreminio sūrio glajaus/kremo (https://rutosreceptai.lt/recipe/kreminio-surio-glajus/) ir voila! |