Šokoladiniai keksiukai su avietėmis

0 0
Šokoladiniai keksiukai su avietėmis

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
KEKSIUKAMS
150 g. juodojo šokolado
100 g. sviesto
280 g. kvietinių miltų
2 v.š. nesaldintos kakavos miltelių
125 g. rudojo cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
2 kiaušinių
150 ml. pieno
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. druskos
ĮDARUI
110 g. šaldytų aviečių
110 g. rudojo cukraus
1 v.š. vandens
2 a.š. kukurūzų krakmolo
ŠOKOLADINIAM GLAJUI
350 g. juodojo šokolado
50 g. sviesto
125 ml. 36% riebumo grietinėlės
PAPUOŠIMUI
50 g. kreminio sūrio glajaus/kremo

Nutritional information

375
Kalorijų
5.72
Baltymų
17.52 g.
Riebalų
48.94 g.
Angliavandenių
Cuisine:

Šokoladas ir avietės - labai geri draugai :)

  • 25
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • KEKSIUKAMS

  • ĮDARUI

  • ŠOKOLADINIAM GLAJUI

  • PAPUOŠIMUI

Directions

Share

Šiems šokoladiniams keksiukams – skirtingai nuo daugelio receptų – naudojau ne tik kakavą, bet ir šokoladą. Šokoladą rinkitės pagal savo skonį – man labiau patinka tamsus – todėl tokį ir rinkausi. Tai puikus būdas skanauti savo užšaldytas uogas, o avietės ir šokoladas – labai geri draugai. Skanaus!

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Pasiruoškite keksiukų kepimui

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite formeles keksiukų "sijonėliais".

2
Done

Iškepkite keksiukus

Nedideliame puode ant vidutinės ugnies užkaitinkite vandenį, tuomet įstatykite karščiui atsparų dubenį į puodą, sudėkite sviestą, sutrupintą šokoladą, maišydama kaitinkite, kol neliks šokolado gabaliukų. Palikite šiek tiek atvėsti.

3
Done

Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius ir kakavą.

4
Done

Į sausų produktų mišinį įmaišykite cukrų ir druską.

5
Done

Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir vanilinės ekstraktą. Maišykite tešlą, kol kiaušiniai ir pienas susidraugaus su sausais produktais. Tuomet įmaišykite tirpintą šokoladą ir sviestą. Maišykite iki vientisos masės.

6
Done

Tešlą supilkite į keksiukų formeles ir kepkite 180C temperatūroje 25 minutes, arba kol keksiukai išlaikys medinio krapštuko testą.

7
Done

Paruoškite įdarą:

Šaldytas avietes dėkite į nedidelį indą, užpilkite cukrumi ir šaukštu vandens. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol avietės paleis sultis ir cukrus pradės tirpti. Intensyviai maišykite šluotele, kol gausite vientisą masę.

8
Done

Į masę įmaišykite kukurūzų krakmolą taip, kad neliktų jokių gumuliukų. Nuimkite nuo kaitros ir leiskite atvėsti.

9
Done

Paruoškite glajų:

Glajaus ruošimo instrukcijos recepte: https://rutosreceptai.lt/recipe/sokolado-glajus-ganasas/

10
Done

Papuoškite keksiukus:

Kiekvieno keksiuko viduryje padarykite skylutę, ten paskirstykite avietes. Ant viršaus naudodami konditerinį maišelį ir norimą antgalį išspauskite šokoladinio glajaus.

11
Done

Ant aviečių įdaro spauskite kreminio sūrio glajaus/kremo (https://rutosreceptai.lt/recipe/kreminio-surio-glajus/) ir voila!
Skanaus!

previous
Šveicariško morengo sviestinis kremas
next
Šokolado glajus (ganašas)
previous
Šveicariško morengo sviestinis kremas
next
Šokolado glajus (ganašas)
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here