Ingredients
-
4 obuolių
-
2 apelsinų
-
50 g. šaldytų aviečių
-
2 v. š. malto cinamono
-
2 v. š. tarkuotų muskatų riešutų
-
2 v. š. cukraus
-
papuošimui cukraus pudros
Directions
Man labai patinka ne tik skanus, bet ir gražus maistas. Šį receptą labai norėjau išbandyti vien dėl to, kaip gražiai atrodo! 🙂 Recepte naudojama labai nedaug cukraus, todėl jis nėra saldus, o priklausomai nuo pasirinktų obuolių – gali būti ir rūgštokas. Suruošti viską užtrunka – bet pasimėgauti skanėstu labai smagu.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Obuolius nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis riekelėmis. |
2
Done
|
Į dubenį išspauskite apelsinų sultis, avietes pertrinkite per sietelį, sudėkite obuolių skilteles ir palikite 10 min. |
3
Done
|
Tešlą supjaustykite juostelėmis (12). Dubenyje sumaišykite cinamoną, tarkuotus muskatų riešutus ir cukrų. Tešlos juosteles pabarstykite prieskonių mišiniu. |
4
Done
|
Imkite 6 - 8 obuolių skilteles ir dėliokite ant tešlos juostelės. Ties juostelės viduriu dėliokite obuolių skilteles, kad jų viena pusė būtų virš juostelės krašto. |
5
Done
|
Neapdengtą tešlos juostelės dalį (apačią) užlenkite ant obuolių skiltelių, susukite į ritinėlį ir dėkite į keksiukų formeles. |
6
Done
|
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 min. |
7
Done
|
Kai obuolių rožytės iškeps, palikite atvėsti formelėse apie 5 - 10 min. Obuolių rožytes pabarstykite cukraus pudra. Skanaus! |