Ingredients
-
BISKVITUI
-
310 g. kvietinių miltų
-
2 v.š. nesaldintos kakavos miltelių
-
1 a.š. kepimo sodos
-
1 a.š. druskos
-
115 g. sviesto
-
300 g. cukraus
-
2 kiaušinių
-
200 g. rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
-
1 a.š. balto vyno acto
-
240 ml. rūgpienio
-
2 a.š. vanilės ekstrakto
-
1 v.š. raudonų maistinių dažų
-
KREMUI
-
450 g. kreminio sūrio
-
190 g. cukraus pudros
-
1 a.š. vanilės ekstrakto
-
300 ml. 36% riebumo grietinėlės
Directions
Kepti tortus be progos – man labai smagu ir gera – tuomet nėra skubėjimo, nėra ir pažado, kad bus skanus tortas, o šis ima ir kaip specialiai – pridega. Gaminant sau – gaunasi skaniausiai. Todėl gaminu sau… O tuomet dalinuosi su draugais.
Raudona ir balta man atrodo labai… karališkai. Kodėl? Gal dėl muziejuose matytų karališkųjų apsiaustų su baltais (kažkokių gyvūnų) kailiukais. Pamačius raudonojo aksomo tortą – man jis atrodė toks GRAŽUS, kad norėjau jį pasigaminti ne dėl skonio, o dėl grožio. Štai ir pagaminau. Štai ir sau. Štai ir be progos. Nes tada skaniausia.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Kepkite torto biskvitusMiltus, kakavą, kepimo sodą ir druską persijokite. Tuomet šluotele sumaišykite šiuos sausus produktus ir atidėkite. |
2
Done
|
Išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi. |
3
Done
|
Po vieną dėkite kiaušinius, kiekvieną gerai sumaišydami su sviesto ir cukraus mase. |
4
Done
|
Supilkite saulėgrąžų aliejų ir gerai išplakite iki vientisos masės. |
5
Done
|
Pilkite actą bei rūgpienį ir gerai išplakite iki vientisos masės. |
6
Done
|
Pamažu, į skystus produktus įmaišykite sausus, kol gausite vientisą biskvito tešlą. |
7
Done
|
Į tešlą įmaišykite vanilės ekstraktą. |
8
Done
|
Į tešlą pilkite/berkite maistinius dažus. Jei spalva nėra pakankamai ryški - įpilkite/įberkite dar šaukštą ir gerai išmaišykite. |
9
Done
|
Į kvadratinę 31 x 38 cm skardą tieskite kepimo popieriaus ir supilkite tešlą. Tešlos paviršių išlyginke šaukštu ar mentele. |
10
Done
|
Leiskite biskvitui vėsti skardoje apie 10 minučių. Tuomet išimkite iš skardos ir palikite ant vėsinimo grotelių, kol biskvitas visiškai atvės. |
11
Done
|
Paruoškite kremą:Kreminį sūrį gerai išplakite su cukraus pudra ir šaukšteliu vanilės ekstrakto. |
12
Done
|
Grietinėlę išplakite iki standumo. |
13
Done
|
Mentele atsargiai įmaišykite grietinėlę į sūrio ir cukraus mišinį. |
14
Done
|
Surinkite tortą:Išpjaukite norimos formos biskvitus, palikite šiek tiek biskvito papuošimo trupiniams. |
15
Done
|
Ant torto padėkliuko patepkite šiek tiek kremo ir uždėkite pirmą biskvitą. |
16
Done
|
Tepkite maždaug trečdalį kremo pirmam sluoksniui, tuomet uždėkite antrą biskvitą. Tepkite dar trečdalį kremo, dėkite trečią biskvitą ir visą tortą aptepkite likusiu kremu. Tuomet trupiniais aplipinkite torto išorę. |
17
Done
|
Prieš patiekdami - palikite šaldytuve kelioms valandoms. |