Raudonojo aksomo tortas (Red Velvet Cake)

0 0
Raudonojo aksomo tortas (Red Velvet Cake)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
BISKVITUI
310 g. kvietinių miltų
2 v.š. nesaldintos kakavos miltelių
1 a.š. kepimo sodos
1 a.š. druskos
115 g. sviesto
300 g. cukraus
2 kiaušinių
200 g. rafinuoto saulėgrąžų aliejaus
1 a.š. balto vyno acto
240 ml. rūgpienio
2 a.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. raudonų maistinių dažų
KREMUI
450 g. kreminio sūrio
190 g. cukraus pudros
1 a.š. vanilės ekstrakto
300 ml. 36% riebumo grietinėlės

Nutritional information

436
Kalorijos
4.37 g.
Baltymai
26.46 g.
Riebalai
46.01 g.
Angliavandeniai

Peliukai suvalgė... ❤️

  • 70
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • BISKVITUI

  • KREMUI

Directions

Share

Kepti tortus be progos – man labai smagu ir gera – tuomet nėra skubėjimo, nėra ir pažado, kad bus skanus tortas, o šis ima ir kaip specialiai – pridega. Gaminant sau – gaunasi skaniausiai. Todėl gaminu sau… O tuomet dalinuosi su draugais.

Raudona ir balta man atrodo labai… karališkai. Kodėl? Gal dėl muziejuose matytų karališkųjų apsiaustų su baltais (kažkokių gyvūnų) kailiukais. Pamačius raudonojo aksomo tortą – man jis atrodė toks GRAŽUS, kad norėjau jį pasigaminti ne dėl skonio, o dėl grožio. Štai ir pagaminau. Štai ir sau. Štai ir be progos. Nes tada skaniausia.

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Kepkite torto biskvitus

Miltus, kakavą, kepimo sodą ir druską persijokite. Tuomet šluotele sumaišykite šiuos sausus produktus ir atidėkite.

2
Done

Išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi.

3
Done

Po vieną dėkite kiaušinius, kiekvieną gerai sumaišydami su sviesto ir cukraus mase.

4
Done

Supilkite saulėgrąžų aliejų ir gerai išplakite iki vientisos masės.

5
Done

Pilkite actą bei rūgpienį ir gerai išplakite iki vientisos masės.

6
Done

Pamažu, į skystus produktus įmaišykite sausus, kol gausite vientisą biskvito tešlą.

7
Done

Į tešlą įmaišykite vanilės ekstraktą.

8
Done

Į tešlą pilkite/berkite maistinius dažus. Jei spalva nėra pakankamai ryški - įpilkite/įberkite dar šaukštą ir gerai išmaišykite.

9
Done

Į kvadratinę 31 x 38 cm skardą tieskite kepimo popieriaus ir supilkite tešlą. Tešlos paviršių išlyginke šaukštu ar mentele.
Kepkite iki 175 C. įkaitintoje orkaitėje 30 minučių arba kol biskvitas išlaikys medinio smeigtuko testą.

10
Done

Leiskite biskvitui vėsti skardoje apie 10 minučių. Tuomet išimkite iš skardos ir palikite ant vėsinimo grotelių, kol biskvitas visiškai atvės.

11
Done

Paruoškite kremą:

Kreminį sūrį gerai išplakite su cukraus pudra ir šaukšteliu vanilės ekstrakto.

12
Done

Grietinėlę išplakite iki standumo.

13
Done

Mentele atsargiai įmaišykite grietinėlę į sūrio ir cukraus mišinį.

14
Done

Surinkite tortą:

Išpjaukite norimos formos biskvitus, palikite šiek tiek biskvito papuošimo trupiniams.

15
Done

Ant torto padėkliuko patepkite šiek tiek kremo ir uždėkite pirmą biskvitą.

16
Done

Tepkite maždaug trečdalį kremo pirmam sluoksniui, tuomet uždėkite antrą biskvitą. Tepkite dar trečdalį kremo, dėkite trečią biskvitą ir visą tortą aptepkite likusiu kremu. Tuomet trupiniais aplipinkite torto išorę.

17
Done

Prieš patiekdami - palikite šaldytuve kelioms valandoms.
Skanaus!

previous
Prancūziški Macarons’ai
next
Šveicariško morengo sviestinis kremas
previous
Prancūziški Macarons’ai
next
Šveicariško morengo sviestinis kremas
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here