Rabarbarų pyragas su jogurtu ir migdolais
RECEPTĄ RADAU IR PRITAIKIAU SAU RENATOS NIČAJIENĖS KNYGOJE "SEZONINIŲ SKANUMYNŲ INSTORIJOS"

0 0
Rabarbarų pyragas su jogurtu ir migdolais

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 g. šviežių rabarbarų lapkočių
380 g. graikiško jogurto
100 g. rudojo cukraus
125 ml. ypač tyro alyvuogių aliejaus
2 kiaušinių
1 puodelis migdolų miltų 1 puodelis - 250 ml.
0,5 puodelio kvietinių miltų 1 puodelis - 250 ml.
2 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. kardamono
1 apelsino nutarkuotos žievės
0,25 a.š. druskos
Papuošimui
2 a.š. kokoso drožlių
2 a.š. cukraus pudros

Nutritional information

219
Kalorijų
3.87 g.
Baltymų
14.7 g.
Riebalų
18.48 g.
Angliavandenių

Gabalėlis nostalgijos

  • 40
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Papuošimui

Directions

Share

Rabarbarai man turi nostalgišką kvapą. Pradėjusi juos lupti, prisimenu vasaras sode, nusiskynus rabarbaro kotą, merkiu į cukrų ir vistiek susiraukiu, nes rūgštu. Praėjo bent 20 metų nuo to laiko… O dabar – kepu rabarbarų pyragą, nes gyvenimas juda pirmyn, o mėgautis juo norisi visada.

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Nuo jogurto nupilkite susidariusį skystį.

2
Done

Paruoškite tešlą

Kiaušinius su ruduoju cukrumi išplakite iki purumo ir iš lėto toliau plakdami supilkite alyvuogių aliejų, po to jogurtą.

3
Done

Į tešlą įtarkuokite apelsino žievelę ir supilkite vanilės ekstraktą. Suberkite kardamoną.

4
Done

Migdolų miltus sumaišykite su kvietiniais miltais ir kepimo milteliais.

5
Done

Paruoštą miltų mišinį suberkite į skystąją tešlos dalį ir išmaišykite iki vientisos masės.

6
Done

Rabarbarus nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pasilikite 6 ilgesnius bet ne storus rabarbarų kotus (gali būti storesni kotai perpjauti išilgai). Smulkiuosius rabarbarų gabalėlius įmaišykite į tešlą.

7
Done

Kepkite pyragą

Pyrago formą patepkite alyvuogių aliejumi ir supilkite į ją tešlą.

8
Done

Ant viršaus gražiai kaip saulės spindulius apskritimu sudėliokite ilgomis juostelėmis pjaustytus stiebus.

9
Done

Kepkite 180 C. temperatūroje 40 minučių. Prieš pjaustydami iškepusį pyragą palikite, kad visiškai atvėstų.

Skanaus!

previous
Sūrio pyragas
next
Traškūs ir lipnūs vištų sparneliai
previous
Sūrio pyragas
next
Traškūs ir lipnūs vištų sparneliai
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here