Ingredients
-
300 g. šviežių rabarbarų lapkočių
-
380 g. graikiško jogurto
-
100 g. rudojo cukraus
-
125 ml. ypač tyro alyvuogių aliejaus
-
2 kiaušinių
-
1 puodelis migdolų miltų1 puodelis - 250 ml.
-
0,5 puodelio kvietinių miltų1 puodelis - 250 ml.
-
2 a.š. kepimo miltelių
-
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
-
1 a.š. kardamono
-
1 apelsino nutarkuotos žievės
-
0,25 a.š. druskos
-
Papuošimui
-
2 a.š. kokoso drožlių
-
2 a.š. cukraus pudros
Directions
Rabarbarai man turi nostalgišką kvapą. Pradėjusi juos lupti, prisimenu vasaras sode, nusiskynus rabarbaro kotą, merkiu į cukrų ir vistiek susiraukiu, nes rūgštu. Praėjo bent 20 metų nuo to laiko… O dabar – kepu rabarbarų pyragą, nes gyvenimas juda pirmyn, o mėgautis juo norisi visada.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Nuo jogurto nupilkite susidariusį skystį. |
2
Done
|
Paruoškite tešląKiaušinius su ruduoju cukrumi išplakite iki purumo ir iš lėto toliau plakdami supilkite alyvuogių aliejų, po to jogurtą. |
3
Done
|
Į tešlą įtarkuokite apelsino žievelę ir supilkite vanilės ekstraktą. Suberkite kardamoną. |
4
Done
|
Migdolų miltus sumaišykite su kvietiniais miltais ir kepimo milteliais. |
5
Done
|
Paruoštą miltų mišinį suberkite į skystąją tešlos dalį ir išmaišykite iki vientisos masės. |
6
Done
|
Rabarbarus nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pasilikite 6 ilgesnius bet ne storus rabarbarų kotus (gali būti storesni kotai perpjauti išilgai). Smulkiuosius rabarbarų gabalėlius įmaišykite į tešlą. |
7
Done
|
Kepkite pyragąPyrago formą patepkite alyvuogių aliejumi ir supilkite į ją tešlą. |
8
Done
|
Ant viršaus gražiai kaip saulės spindulius apskritimu sudėliokite ilgomis juostelėmis pjaustytus stiebus. |
9
Done
|
Kepkite 180 C. temperatūroje 40 minučių. Prieš pjaustydami iškepusį pyragą palikite, kad visiškai atvėstų. Skanaus! |