Ingredients
-
100 g. šviežių mažųjų špinatų
-
100 g. ridikėlių
-
10 g. svogūno laiškų
-
100 g. silpnai rūkytos atlantinės lašišos filė
-
4 kiaušinių
-
Padažui
-
1 v.š. citrinos sulčių
-
2 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
-
1 a.š. dijon garstyčių
-
1 a.š. medaus
-
0,5 a.š. druskos
-
0,25 a.š. pipirų
Directions
“Ką norėtum pusrytukams” – dažnai klausiame vienas kito savaitgalio rytais. Šis klausimas yra gana sunkus, nes yra nusistovėję maistai, kuriuos gaminame, o kažko naujo ne visada ir sugalvojame… Taigi apie šiandienos pusryčius apgalvojau vakar vakare 🙂 Lengvi, skanūs, sveiki ir paprasti, bet svarbiausia – kitokie pusryčiai.
Skanaus !
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Nuplaukite ir nusausinkite špinatų lapus - per pusę padalinkite į dvi lėkštes. |
2
Done
|
Nuplaukite ridikėlius, supjaustykite griežinėliais per pusę padalinkite į dvi lėkštes. |
3
Done
|
Svogūnų laiškus supjaustykite griežinėliais ir per pusę padalinkite į dvi lėkštes. |
4
Done
|
Lašišos gabalėlius išdėliokite aplink kiekvienos lėkštės kraštus, vidurį palikdami kiaušiniams. |
5
Done
|
Iš visų padažo sudedamųjų dalių suplakite padažą ir apipilkite paruoštas salotas. |
6
Done
|
Išvirkite kiaušinius: Puode užvirinkite vandenį su šaukštu acto ir šaukšteliu druskos. Kiaušinius įmuškite į atskirus indelius ir atsargiai, po vieną juos įleiskite į vos burbuliuojantį vandenį. Kiaušinius virkite ant silpnos ugnies kelias minutes, kol baltymai sutvirtės, o tryniai išliks dar skysti. |
7
Done
|
Kiaušinius dėkite į salotų vidurį ir iškart patiekite. |