Ingredients
-
130 g. migdolų miltų
-
130 g. cukraus pudros
-
90 g. cukraus
-
100 g. kiaušinių baltymų
-
1/4 a.š. vyno akmuo
-
1/4 porcijos šveicariško morengo kremo
-
70 g. Mrs Bridges kalėdinio marmelado su spanguolėmis
-
lašas maistinių dažų
Directions
Yra keletas būdų paruošti morengą, kuris yra reikalingas macaronsų gamybai. Po dar vienos nevykusios macaron’ų “partijos” – vėl nėriau į interneto gelmes ieškodama lengvesnio, arba tiesiog kitokio būdo jiems gaminti. Taip sužinojau, kad macaronsai yra kilę iš Italijos, tuomet buvo nuvežti į Prancūziją ir ten labai pamėgti tapo nacionaliniu desertu. Taigi, šį kartą išbandžiau prancūzišką šio deserto ruošimo būdą. Pasiteisino 100%. Taigi, į savo elektroninę receptų knygelę – būtinai įtraukiu ir šį macarons’ų receptą. TIkiuosi patiks ir jums!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Pasiruoškite macarons'ų kepimuiStiklinius arba metalinius dubenis, kuriuos naudosite gaminimui (migdolų miltams ir cukraus pudrai maišyti, morengui plakti) išvalykite naudodami balto vyno actą arba citrinų sultis. |
2
Done
|
Patieskite silikoninį macarons'ų kilimėlį į kepimo skardą. |
3
Done
|
Į konditerinį maišelį įdekite apvalų konditerinį antgalį ir dėkite jį į aukštą stiklinę ar žemą vazą. |
4
Done
|
Tiksliai pasverkite visus produktus prieš pradėdami gaminti macarons'us. |
5
Done
|
Gaminkite macarons'usMigdolų miltus pasmulkinkite maisto smulkintuvu ir persijokite į dubenį. Į ta patį dubenį persijokite cukraus pudrą ir gerai sumaišykite šluotele, kad migdolai ir cukraus pudra susidraugautų. |
6
Done
|
Plakite kiaušinių baltymus kol suputos, tuomet suberkite vyno akmenį (arba galite naudoti vieną šaukštelį citrinų sulčių). |
7
Done
|
Kai kiaušinių baltymai pradeda standėti, palengva po šaukštą berkite cukrų. |
8
Done
|
Subėrus visą cukrų ir prieš morengui visiškai sutvirtėjant įlašinkite maistinius dažus. |
9
Done
|
Sustabdykite mikserį ir patikrinkite ar morengas pakankamai standus - ištraukus šluotelę - morengas ant jos turi suformuoti smailias viršūnes. Baltymus su cukrumi plakite tol, kol baltymai pasieks reikiamą konsistenciją. |
10
Done
|
Į kiaušinių baltymus berkite trečdalį migdolų miltų ir cukraus pudros mišinio ir palengva išmaišykite. Tuomet berkite likusį migdolų miltų ir cukraus pudros mišinį ir maišykite braukdami aplink dubenį, tuomet perbraukdami per vidurį. |
11
Done
|
Visiškai įmaišę sausus ingredientus tešlą maišykite iki kol ji pasieks "lavos" arba skysto medaus konsistenciją. Manau, kad geriau tešlą palikti per tirštą, nei išmaišyti per skystai, iki tol, kol išmoksite "pagauti" geriausią konsistenciją. |
12
Done
|
Pilkite tešlą į konditerinį maišelį ir pilkite tešlą ant paruošto silikoninio macaronsų kilimėlio palikdami kelis milimetrus iki pavyzdžio krašto. |
13
Done
|
Kepimo skardą trinktelėkite kelis kartus į stalo paviršių, pasukite 90 laipsnių kampu ir vėl trinktelkite į stalo viršų. Kartokite kol apsuksite kepimo skardą ratu. |
14
Done
|
Skardą su macarons'ais palikite kambario temperatūroje 45 minutes, arba kol ant macarons'ų užsidės "plėvelė". Perbraukus pirštu per maracons'ų viršų - tešla turi nelipti. |
15
Done
|
Kepkite macarons'us iki 160 C. įkaitintoje orkaitėje 14 minučių. |
16
Done
|
Jei macarons’ai kyla netolygiai, arba kurioje nors pusėje pradeda ruduoti - po 7 minučių kepimo skardą apsukite. Kepkite po vieną skardą vienu metu, jei macarons'ų gavosi daugiau nei viena skarda. |
17
Done
|
Išimkite macarons'ų sausainėlius ir patikrinkite ar jie iškepę: lengvai palieskite macarons'o paviršių ir pajudinkite į šonus, macaronsas neturėtų svirduliuoti. Jei sausainėliai dar neiškepę - dėkite atgal į orkaitę papildomai minutei. |
18
Done
|
Atvėsinkite sausainėlius ant vėsinimo grotelių. |
19
Done
|
Sluoksniuokite macaronsus:Ant sausainėlio krašto naudodami vidutinio dydžio apvalų konditerinį galą - pilkite šveicariško morengo sviestinio kremo. Į vidurį naudodami mažo dydžio apvalų konditerinį galą - pilkite marmelado. Ant viršaus dėkite kitą sausainėlį. |
20
Done
|
Susluoksniuotus macarons'us palikite sandariame inde šaldytuve bent per naktį ir mėgaukitės ne tik patys - bet pasiūlykite ir savo draugams. |