Prancūziški Macarons’ai
RECEPTĄ RADAU TINKLALAPYJE: https://www.indulgewithmimi.com/the-best-macaron-recipe/

1 0
Prancūziški Macarons’ai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Nutritional information

344
Kalorijos
7,38 g.
Baltymai
9,09 g.
Riebalai
61,46 g.
Angliavandeniai
Cuisine:

Subtiliai ne per saldūs macarons'ai

  • 90
  • Serves 24
  • Hard

Ingredients

Directions

Share

Yra keletas būdų paruošti morengą, kuris yra reikalingas macaronsų gamybai. Po dar vienos nevykusios macaron’ų “partijos” – vėl nėriau į interneto gelmes ieškodama lengvesnio, arba tiesiog kitokio būdo jiems gaminti. Taip sužinojau, kad macaronsai yra kilę iš Italijos, tuomet buvo nuvežti į Prancūziją ir ten labai pamėgti tapo nacionaliniu desertu. Taigi, šį kartą išbandžiau prancūzišką šio deserto ruošimo būdą. Pasiteisino 100%. Taigi, į savo elektroninę receptų knygelę – būtinai įtraukiu ir šį macarons’ų receptą. TIkiuosi patiks ir jums!

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

Steps

1
Done

Pasiruoškite macarons'ų kepimui

Stiklinius arba metalinius dubenis, kuriuos naudosite gaminimui (migdolų miltams ir cukraus pudrai maišyti, morengui plakti) išvalykite naudodami balto vyno actą arba citrinų sultis.

2
Done

Patieskite silikoninį macarons'ų kilimėlį į kepimo skardą.

3
Done

Į konditerinį maišelį įdekite apvalų konditerinį antgalį ir dėkite jį į aukštą stiklinę ar žemą vazą.

4
Done

Tiksliai pasverkite visus produktus prieš pradėdami gaminti macarons'us.

5
Done

Gaminkite macarons'us

Migdolų miltus pasmulkinkite maisto smulkintuvu ir persijokite į dubenį. Į ta patį dubenį persijokite cukraus pudrą ir gerai sumaišykite šluotele, kad migdolai ir cukraus pudra susidraugautų.

6
Done

Plakite kiaušinių baltymus kol suputos, tuomet suberkite vyno akmenį (arba galite naudoti vieną šaukštelį citrinų sulčių).

7
Done

Kai kiaušinių baltymai pradeda standėti, palengva po šaukštą berkite cukrų.

8
Done

Subėrus visą cukrų ir prieš morengui visiškai sutvirtėjant įlašinkite maistinius dažus.

9
Done

Sustabdykite mikserį ir patikrinkite ar morengas pakankamai standus - ištraukus šluotelę - morengas ant jos turi suformuoti smailias viršūnes. Baltymus su cukrumi plakite tol, kol baltymai pasieks reikiamą konsistenciją.

10
Done

Į kiaušinių baltymus berkite trečdalį migdolų miltų ir cukraus pudros mišinio ir palengva išmaišykite. Tuomet berkite likusį migdolų miltų ir cukraus pudros mišinį ir maišykite braukdami aplink dubenį, tuomet perbraukdami per vidurį.

11
Done

Visiškai įmaišę sausus ingredientus tešlą maišykite iki kol ji pasieks "lavos" arba skysto medaus konsistenciją. Manau, kad geriau tešlą palikti per tirštą, nei išmaišyti per skystai, iki tol, kol išmoksite "pagauti" geriausią konsistenciją.

12
Done

Pilkite tešlą į konditerinį maišelį ir pilkite tešlą ant paruošto silikoninio macaronsų kilimėlio palikdami kelis milimetrus iki pavyzdžio krašto.

13
Done

Kepimo skardą trinktelėkite kelis kartus į stalo paviršių, pasukite 90 laipsnių kampu ir vėl trinktelkite į stalo viršų. Kartokite kol apsuksite kepimo skardą ratu.

14
Done

Skardą su macarons'ais palikite kambario temperatūroje 45 minutes, arba kol ant macarons'ų užsidės "plėvelė". Perbraukus pirštu per maracons'ų viršų - tešla turi nelipti.

15
Done

Kepkite macarons'us iki 160 C. įkaitintoje orkaitėje 14 minučių.

16
Done

Jei macarons’ai kyla netolygiai, arba kurioje nors pusėje pradeda ruduoti - po 7 minučių kepimo skardą apsukite. Kepkite po vieną skardą vienu metu, jei macarons'ų gavosi daugiau nei viena skarda.

17
Done

Išimkite macarons'ų sausainėlius ir patikrinkite ar jie iškepę: lengvai palieskite macarons'o paviršių ir pajudinkite į šonus, macaronsas neturėtų svirduliuoti. Jei sausainėliai dar neiškepę - dėkite atgal į orkaitę papildomai minutei.

18
Done

Atvėsinkite sausainėlius ant vėsinimo grotelių.

19
Done

Sluoksniuokite macaronsus:

Ant sausainėlio krašto naudodami vidutinio dydžio apvalų konditerinį galą - pilkite šveicariško morengo sviestinio kremo. Į vidurį naudodami mažo dydžio apvalų konditerinį galą - pilkite marmelado. Ant viršaus dėkite kitą sausainėlį.

20
Done

Susluoksniuotus macarons'us palikite sandariame inde šaldytuve bent per naktį ir mėgaukitės ne tik patys - bet pasiūlykite ir savo draugams.
Skanaus!

previous
Vaniliniai Macarons’ai
next
Raudonojo aksomo tortas (Red Velvet Cake)
previous
Vaniliniai Macarons’ai
next
Raudonojo aksomo tortas (Red Velvet Cake)