Ingredients
-
Macarons'ų sausainėliams
-
100 g. kiaušinių baltymų
-
100 g. cukraus
-
72 g. migdolų miltų
-
28 g. pistacijų miltųSumalkite pistacijų branduolius maisto smulkintuvu ir persijokite
-
90 g. cukraus pudros
-
0,5 a.š. žalių maistinių dažų
-
Kremui
-
56 g. kreminio sūrio
-
28 g. kambario temperatūros sviesto
-
125 g. cukraus pudros
-
28 g. pistacijų miltų
-
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
Directions
Nepatvirtintais ir ne statistiniais duomenimis, man atrodo, kad pistacijų macaronsai yra vieni mėgstamiausių mano aplinkoje. Vieną receptą jau išbandžiau anksčiau, dabar bandau kitą. Įdarai ar kremai su kreminiu sūriu man tikrai skanūs. Vistik, reikia paminėti, kad šis įdaras yra saldus – todėl patiks ne kiekvienam.
Skanaus!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
PASIRUOŠKITE MACARONS'Ų GAMINIMUIStiklinius arba metalinius dubenis, kuriuos naudosite gaminimui (migdolų miltams ir cukraus pudrai maišyti, morengui plakti) išvalykite naudodami balto vyno actą arba citrinų sultis. |
2
Done
|
Patieskite silikoninį macarons'ų kilimėlį į kepimo skardą. |
3
Done
|
Į konditerinį maišelį įdekite apvalų konditerinį antgalį ir dėkite jį į aukštą stiklinę ar žemą vazą. Paruoškite dar vieną konditerinį maišelį be antgalio kremui. |
4
Done
|
Tiksliai pasverkite visus produktus prieš pradėdami gaminti macarons'us. |
5
Done
|
GAMINKITE MACARONS'Ų SAUSAINIUSMigdolų ir pistacijų miltus persijokite į dubenį. Į ta patį dubenį persijokite cukraus pudrą ir gerai sumaišykite šluotele, kad viskas susidraugautų. |
6
Done
|
Į metalinį ar stiklinį dubenį suberkite cukrų. Statykite indą ant garų vonelės (svarbu, kad metalinio ar stiklinio indo dugnas nesiektų vandens, o vanduo virtų ant vidutinės kaitros). Supilkite kiaušinių baltymus ir šluotele maišykite tol, kol ištirps cukrus. Ar cukrus ištirpo galite patikrinti pirštais suimdami cukraus ir kiaušinių baltymų masę - turite nebejausti cukraus granulių. |
7
Done
|
Morengą pradėkite plakti lėtai ir pamažu didinkite greitį (~kas minutę), kol galiausiai plaksite didžiausiu greičiu 1 - 2 minutes. Morengas turi formuotis stačias viršūnes iš jo ištraukus šluotelę. Geriausias būdas patikrinti ar morengo konsistencija tinkama - stebėti baltymus. Kai jie taps blizgūs ir pradėsite matyti šluotelės suformuotus dryžius - gali būti laikas sustoti. |
8
Done
|
Į morengą suberkite persijotus migdolų bei pistacijų miltus ir cukraus pudrą, pilkite dažus. Pradėkite maišyti masę braukdami aplink indą ir tuomet per vidurį, kol pasieksite tinkamą konsistenciją. Ar konsistencija tinkama - tikrinu pakabindama macarosn'ų masės mentele ir formuodama skaičių 8 keletą kartų. Jei tešla nuo mentelės bėga tolygiai ir nenutrūkstant pavyksta padaryti 2 - 3 skaičius 8 - sustoju maišyti. |
9
Done
|
Išspauskite macarons'ų tešlos ant silikoninio macarons'ų kilimėlio, iki pavyzdžio kraštelio palikdami 1-2 mm. Tiek tešla dar "nutekės" į šalis. Baigdami spausti tešlą ir keldami konditerinį maišelį lengvai apsukite ratuką gražiam užbaigimui. |
10
Done
|
Padaužykite kepimo skardą į stalo viršų keletą kartų, kad į paviršių iškiltų visi oro burbuliukai. Iškilusius oro burbuliukus susprogdinkite mediniu dantų krapštuku. |
11
Done
|
Skardą su macarons'ais palikite kambario temperatūroje 20 - 40 minučių, arba kol ant macarons'ų užsidės "plėvelė". Perbraukus pirštu per maracons'ų viršų - tešla turi nelipti. |
12
Done
|
Įkaitinkite orkaitę iki 155 C. Kepkite 15 - 20 minučių - laikas skirsis skirtingose orkaitėse ir priklausys nuo oro drėgmės namuose, naudojamų maistinių dažų. |
13
Done
|
PARUOŠKITE PISTACIJŲ KREMĄKambario temperatūros sviestą gerai išplakite su kreminiu sūriu. |
14
Done
|
SURINKITE MACARONS'Ų SAUSAINĖLIUSAnt vieno macarons'o sausainėlio išspauskite pistacijų kremo, uždėkite antrą macarons'o sausainėlį. Taip surinktus macarons'us palaikykite sandariame inde šaldytuve bent per naktį - tuomet jie bus skaniausi. Kolkas kiek dalinausi macaronsais - juos atiduotu ką tik surinktus, o už 10 minučių jau gaunu žinutę, kad labai skanūs :) Gal jūs daugiau kantrybės turite? |