Ingredients
-
MACARONS'AMS
-
100 g. kiaušinių baltymų
-
100 g. cukraus
-
72 g. migdolų miltų
-
28 g. pistacijų miltų
-
90 g. cukraus pudros
-
2 lašai žalių maistinių dažų
-
2 lašai geltonų maistinių dažų
-
KREMUI
-
200 g. sviesto
-
200 g. cukraus pudros
-
30 g. pistacijų pastos
Directions
Labai užstrigo į atmintį Macarons’ai atvežti (o gal reikėtų sakyti – atskraidinti?) kolegos, kuris iš komandiruotės Paryžiuje atvyko į komandiruotę Vilniuje ir sakė, kad Paryžiuje turi savo mėgstamą kepyklėlę, kurioje parduodami geriausi Macarons’ai pasaulyje. Prisimenu tą jausmą, kai norėjau susilaikyti – ne va saldumynų nenoriu, bet iš mandagumo vieną paragavau. Pasijautau tarsi dangaus debesėlio gabalėlis ištirpo burnoje… Taigi – kodėl nepabandžius ir man jų pagaminti…? Pirmas kartas buvo nelabai sėkmingas, antras geresnis, o trečias dar geresnis. Taigi – dabar jau pagal užsakymą – mano Eglei, jos mėgstamiausi – pistacijų Macarons’ai.
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Pasiruoškite gaminimui:1,8 litro talpos konditerinį maišelį, du macarons'ų kepimo kilimėlius, susverkite visus macarons'ų sausainiams skirtus ingredientus. |
2
Done
|
Pistacijų branduolius sumalkite maisto smulkintuvu. Smulkinkite po truputį, kad iš pistacijų branduolių susimaltų miltai, bet riešutai nepaleistų savo aliejaus. |
3
Done
|
Persijokite miltinį cukrų, migdolų ir pistacijų miltus. Atidėkite į šalį. |
4
Done
|
Kepkite macarons'ų sausainiusUžvirinkite šiek tiek vandens puode. Ant puodo dėkite metalinį indą, kurio dugnas nesiektų vandens, bet kaistų ant garų. Sumažinkite kaitrą iki minimumo ir į metalinį indą supilkite kiaušinių baltymus ir cukrų. Nuolat maišykite mišinį, kol cukrus ištirps. Ar cukrus ištirpo galite patikrinti dviem pirštais suimdami masę - jei granulių nebejaučiate - cukrus yra ištirpęs. |
5
Done
|
Perkelkite baltymų ir cukraus masę į virtuvinį kombainą ir plakite kol susidarys standus morengas. Kai kiaušinių baltymai tampa blizgūs ir sandūs, jūsų morengas paruoštas. |
6
Done
|
Į morengo masę berkite nedidelę dalį cukraus pudros, migdolų ir pistacijų miltų mišinio. Silikonine mentele atsargiai įmaišykite sausus ingredientus į masę. Maiškyte braukdami mentele aplink dubenį ratu, tuomet perbraukdami tiesią liniją per vidurį. Kartokite, kol visi sausi produktai bus įmaišyti. |
7
Done
|
Įlašinkite 2 lašus geltonų ir žalių maistinių dažų. Maišykite kol dažai tolygiai pasiskirstys. Toliau maišykite, kol tešlos konsistencija bus tinkama: pakabinus tešlos mentele, ji turi lengvai leistis nuo mentelės tarsi lava, turite galėti paišyti nepertraukiamą 8 kelis kartus. Jei 8-netas pertrūksta, pamaišykite dar kelis kartus ir vėl tikrinkite, kol pasieksite reikiamą tešlos konsistenciją. |
8
Done
|
Supilkite tešlą į konditerinį maišelį. Nukirpkite maišelio galiuką. Pilkite tešlą ant macarons'o silikoninio padėkliuko. Laikykite konditerinį maišelį tiesiai (tarp maišelio ir paviršiaus turi būti 90 laipsnių kampas), kad tešlos masė pasiskirstytų vienodai - kitu atveju macarons'ų kraštai kils skirtingu greičiu ir jie nebus simetriški. |
9
Done
|
Tešlą ant silikoninio padėkliuko palikite pastovėti 45 minutes, kol ant viršaus macarons'ų susidarys plutelė. Praėjus 45 minutėms, pirštu perbraukite per macarons'o paviršių. Tešla turėtų nelipti prie pirštų. Jei dar jaučiate lipnumą - tešlą palikite dar 10 minučių. |
10
Done
|
Kepkite po vieną skardą žemiausioje orkaitės dalyje, 150 C. 14 minučių. Jei vienoje skardos dalyje macarons'ai kyla greičiau nei kitoje - skardą apsukite per vidurį kepimo. |
11
Done
|
Išėmus iš orkaitės vieną skardą, palaukite kol orkaitė vėl įkais iki reikiamos temperatūros prieš dedant antrą skardą. |
12
Done
|
Iškeptus macarons'us būtina atvėsinti iki kambario temperatūros prieš juos tepant kremu. |
13
Done
|
Paruoškite kremą:Kambario temperatūros sviestą dėkite į virtuvinį kombainą, su mentelės tipo priedu išplakite jį iki purumo, naudodami greičiausią kombaino greitį, kol šiek tiek pašviesės sviesto spalva. Sumažinkite greitį iki minimumo ir palengva sudėkite miltinį cukrų, kol jis gerai susimaišys su sviestu. Įpilkite pistacijų pastą. |
14
Done
|
Padidinkite greitį iki didžiausio greičio ir plakite kremą dar porą minučių. |
15
Done
|
Sudėkite paruoštą pistacijų kremą į konditerinį maišelį. |
16
Done
|
Formuokite macarons'us:Ant vieno sausainio dugno pilkite šiek tiek kremo, uždėkite kitą macarons'ą ir lengvai paspauskite. |
17
Done
|
Visus macaronsus sudėkite į indelį ir palikite šaldytuve 24-ioms valandoms, kad atsiskleistų geriausias jų skonis. Skanaus! |