Pistacijų Macarons’ai

0 0
Pistacijų Macarons’ai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
MACARONS'AMS
100 g. kiaušinių baltymų
100 g. cukraus
72 g. migdolų miltų
28 g. pistacijų miltų
90 g. cukraus pudros
2 lašai žalių maistinių dažų
2 lašai geltonų maistinių dažų
KREMUI
200 g. sviesto
200 g. cukraus pudros
30 g. pistacijų pastos

Nutritional information

472
Kalorijos
5,06 g.
Baltymai
28,99 g.
Riebalai
51,45 g.
Angliavandeniai
Cuisine:

Tarsi gabalėlis debesėlio tirpsta burnoje...

  • 90
  • Serves 40
  • Hard

Ingredients

  • MACARONS'AMS

  • KREMUI

Directions

Share

Labai užstrigo į atmintį Macarons’ai atvežti (o gal reikėtų sakyti – atskraidinti?) kolegos, kuris iš komandiruotės Paryžiuje atvyko į komandiruotę Vilniuje ir sakė, kad Paryžiuje turi savo mėgstamą kepyklėlę, kurioje parduodami geriausi Macarons’ai pasaulyje. Prisimenu tą jausmą, kai norėjau susilaikyti – ne va saldumynų nenoriu, bet iš mandagumo vieną paragavau. Pasijautau tarsi dangaus debesėlio gabalėlis ištirpo burnoje… Taigi – kodėl nepabandžius ir man jų pagaminti…? Pirmas kartas buvo nelabai sėkmingas, antras geresnis, o trečias dar geresnis. Taigi – dabar jau pagal užsakymą – mano Eglei, jos mėgstamiausi – pistacijų Macarons’ai.

P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.

 

Steps

1
Done

Pasiruoškite gaminimui:

1,8 litro talpos konditerinį maišelį, du macarons'ų kepimo kilimėlius, susverkite visus macarons'ų sausainiams skirtus ingredientus.

2
Done

Pistacijų branduolius sumalkite maisto smulkintuvu. Smulkinkite po truputį, kad iš pistacijų branduolių susimaltų miltai, bet riešutai nepaleistų savo aliejaus.

3
Done

Persijokite miltinį cukrų, migdolų ir pistacijų miltus. Atidėkite į šalį.

4
Done

Kepkite macarons'ų sausainius

Užvirinkite šiek tiek vandens puode. Ant puodo dėkite metalinį indą, kurio dugnas nesiektų vandens, bet kaistų ant garų. Sumažinkite kaitrą iki minimumo ir į metalinį indą supilkite kiaušinių baltymus ir cukrų. Nuolat maišykite mišinį, kol cukrus ištirps. Ar cukrus ištirpo galite patikrinti dviem pirštais suimdami masę - jei granulių nebejaučiate - cukrus yra ištirpęs.

5
Done

Perkelkite baltymų ir cukraus masę į virtuvinį kombainą ir plakite kol susidarys standus morengas. Kai kiaušinių baltymai tampa blizgūs ir sandūs, jūsų morengas paruoštas.

6
Done

Į morengo masę berkite nedidelę dalį cukraus pudros, migdolų ir pistacijų miltų mišinio. Silikonine mentele atsargiai įmaišykite sausus ingredientus į masę. Maiškyte braukdami mentele aplink dubenį ratu, tuomet perbraukdami tiesią liniją per vidurį. Kartokite, kol visi sausi produktai bus įmaišyti.

7
Done

Įlašinkite 2 lašus geltonų ir žalių maistinių dažų. Maišykite kol dažai tolygiai pasiskirstys. Toliau maišykite, kol tešlos konsistencija bus tinkama: pakabinus tešlos mentele, ji turi lengvai leistis nuo mentelės tarsi lava, turite galėti paišyti nepertraukiamą 8 kelis kartus. Jei 8-netas pertrūksta, pamaišykite dar kelis kartus ir vėl tikrinkite, kol pasieksite reikiamą tešlos konsistenciją.

8
Done

Supilkite tešlą į konditerinį maišelį. Nukirpkite maišelio galiuką. Pilkite tešlą ant macarons'o silikoninio padėkliuko. Laikykite konditerinį maišelį tiesiai (tarp maišelio ir paviršiaus turi būti 90 laipsnių kampas), kad tešlos masė pasiskirstytų vienodai - kitu atveju macarons'ų kraštai kils skirtingu greičiu ir jie nebus simetriški.

9
Done

Tešlą ant silikoninio padėkliuko palikite pastovėti 45 minutes, kol ant viršaus macarons'ų susidarys plutelė. Praėjus 45 minutėms, pirštu perbraukite per macarons'o paviršių. Tešla turėtų nelipti prie pirštų. Jei dar jaučiate lipnumą - tešlą palikite dar 10 minučių.

10
Done

Kepkite po vieną skardą žemiausioje orkaitės dalyje, 150 C. 14 minučių. Jei vienoje skardos dalyje macarons'ai kyla greičiau nei kitoje - skardą apsukite per vidurį kepimo.

11
Done

Išėmus iš orkaitės vieną skardą, palaukite kol orkaitė vėl įkais iki reikiamos temperatūros prieš dedant antrą skardą.

12
Done

Iškeptus macarons'us būtina atvėsinti iki kambario temperatūros prieš juos tepant kremu.

13
Done

Paruoškite kremą:

Kambario temperatūros sviestą dėkite į virtuvinį kombainą, su mentelės tipo priedu išplakite jį iki purumo, naudodami greičiausią kombaino greitį, kol šiek tiek pašviesės sviesto spalva. Sumažinkite greitį iki minimumo ir palengva sudėkite miltinį cukrų, kol jis gerai susimaišys su sviestu. Įpilkite pistacijų pastą.

14
Done

Padidinkite greitį iki didžiausio greičio ir plakite kremą dar porą minučių.

15
Done

Sudėkite paruoštą pistacijų kremą į konditerinį maišelį.

16
Done

Formuokite macarons'us:

Ant vieno sausainio dugno pilkite šiek tiek kremo, uždėkite kitą macarons'ą ir lengvai paspauskite.

17
Done

Visus macaronsus sudėkite į indelį ir palikite šaldytuve 24-ioms valandoms, kad atsiskleistų geriausias jų skonis. Skanaus!

previous
Juodųjų serbentų keksiukai
next
Pistacijų keksiukai
previous
Juodųjų serbentų keksiukai
next
Pistacijų keksiukai
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here