Ingredients
-
120 g. rukytos kiaulienos šoninės
-
1 svogūno
-
1 saliero stiebo
-
1 morkos
-
4 česnako skiltelių
-
4 v.š. sviesto
-
1 v.š. alyvuogių aliejaus
-
900 g. maltos jautienos ir kiaulienos
-
250 ml. jautienos sultinio
-
250 ml. sauso balto vyno
-
800 g. skardinės (400 g.) konservuotų pomidorų
-
1 a.š. druskos
-
0,5 a.š. pipirų
-
1 v.š. raudonėlio
-
3 v.š. raudonųjų saldžių paprikų dribsnių
-
2 v.š. malto muskato
-
900 g. mažų penne makaronų
-
3 burrata sūrių
Directions
Kai kurie patiekalai reikalauja labai daug mūsų laiko, bet yra tikrai to verti. Bolonijos padažą galima pagaminti ir nekantriai, greitai, tačiau pats geriausias gaunasi kai įdedu visą įmanomą kantrybę ir skiriu tam dieną – o pastangų daug juk net nereikia, kol padažas troškinasi – galima ramiai skaityti Penny Vincenzi knygą “Ne Angelas”… 🙂
Kadangi padažą renkuosi troškinti labai ilgai, dažniausiai darau dvigubą porciją (t.y. 12 žmonių) ir tuomet mažuose indeliuose užšaldau po 2 porcijas. Labai patogu!
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Į didelę įkaitintą keptuvę supilkite aliejų ir dėkite sviestą, pakaitinkite kol šis pradės putoti. |
2
Done
|
Pakepinkite svogūną, salierą, morką, česnaką ir šoninę 8 minutes ant vidutinės ugnies. Perkelkite į troškinimui skirtą puodą. |
3
Done
|
Toje pačioje keptuvėje apkepinkite maltą mėsą iki kol ji praras raudoną spalvą. |
4
Done
|
Suberkite visus prieskonius ir pakepinkite dar 3 minutes. Mėsą berkite su prieš tai iškeptomis daržovėmis ir šonine, supilkite vyną ir sultinį ir patroškinkite 20 minučių and vidutiniškai aukštos temperatūros. |
5
Done
|
Sudėkite smulkintus pomidorus konservuotus savo sultyse, viską užvirkite, tuomet sumažinkite ugnį iki minimalios ir troškinkite… troškinkite…. troškinkite… :) Troškindami paragaukite po valandos, jei trūksta prieskonių - dar pagardinkite žolelėmis, druska. Aš troškinu 4-5 valandas. Mažiausiai siūlau troškinti 2 valandas. |
6
Done
|
Baigiant troškinti mėsą išvirkite mažuosius penne makaronus (6 minutes po užvirimo). |
7
Done
|
Pilkite mėsos padažą į išvirtus ir nukoštus makaronus ir gerai viską išmaišykite. |
8
Done
|
Lengvai pirštais plėškite kiekvieną burrata sūrį į dvi dalis, įsitaisykite ant makaronų ir bolonijos padažo viršaus, ir papuoškite šalavijo lapeliu prieš patiekdami svečiams. |