Ingredients
-
Macarons'ų sausainėliams
-
100 g. kiaušinių baltymų
-
100 g. cukraus
-
96 g. migdolų miltų
-
75 g. cukraus pudros
-
14 g. nesaldintos kakavos miltelių
-
Macarons'ų įdarui
-
60 g. kambario temperatūros sviesto
-
80 g. nutella kremo
-
100 g. cukraus pudros
-
2 v.š. pieno
-
Papuošimui
-
30 g. juodojo šokolado
Directions
Man kartais atrodo, kad nutellą galėčiau valgyti ir valgyti šaukštais… Jei “sumuštinį” su nutella man paruošia kas nors kitas, vis atrodo, kad kremo pagailėjo… Taigi, pamačiusi receptą pinterest’e – neatsispyriau neišbandžiusi. Ir mieli draugai – dalinuosi su jumis šiuo puikiu receptu ir puikia nuotrauka, nes pačių macarons’ų jau nebeliko…
P.S. Informacija apie maistingumą yra pateikta 100-te gramų gaminio.
Steps
1
Done
|
Iškepkite macarons'ų sausainėliusNaudodami garų vonelę cukrų ištirpinkite kiaušinių baltymuose. Svarbu garų vonelę paruošti ne per karštą, vandenį kaitinti ant vidutinės ugnies, kad kiaušinių baltymai (ypač jei šalti, ką tik iš šaldytuvo) neišvirtų. |
2
Done
|
Kiaušinių baltymus su ištirpintu cukrumi supilkite į mikserį ir lėtai plakite apie minutę. |
3
Done
|
Padidinkite mikserio greitį iki vidutinio ir plakite dar 2-3 minutes. |
4
Done
|
Tuomet padidinkite plakimo greitį iki didžiausio ir plakite iki standžių putų (dar 2-3 minutes). |
5
Done
|
Į kiaušinių plakinį įsijokite migdolų miltus, cukraus pudrą ir kakavos miltelius. |
6
Done
|
Maišykite sausus ingredientus su kiaušinio baltymais, kol pasieksite "lavos" tešlos konsistenciją. Maišydami mentele braukite aplink dubenį, tuomet per dubens vidurį ir vėl iš naujo. |
7
Done
|
Į konditerinį maišelį įdėkite vidutinio dydžio apvalų konditerinį antgalį. Macarons'ų tešlą supilkite į konditerinį maišelį. Sausainėlius išspauskite ant silikoninio macarons'ų kepimo kilimėlio nepamiršdami palikti 1-2 mm iki nurodytos ribos, nes tešla šiek tiek pabėgs į šalis. |
8
Done
|
Skardą su macarons'ais padaužykite į stalviršį kelis kartus, pasukite skardą 90 laipsnių kampu ir pakartokite. Kartokite, kol apsuksite skardą ratu. |
9
Done
|
Macarons'us palikite kambario temperatūroje, kai perbraukus pirštu per sausainėlio viršų jis yra nebe lipnus - macarons'ai paruošti kepimui. Priklausomai nuo kambario temperatūros ir drėgmės - šis žingsnis gali trukti 20 - 40 minučių. |
10
Done
|
Macaronsus kepkite iki 160 laipsnių įkaitntoje orkaitėje 19 minučių. |
11
Done
|
Paruoškite macarons'ų įdarąKambario temperatūros sviestą gerai išplakite su nutella kremu. |
12
Done
|
Į kremą įsijokite cukraus pudrą. Viską gerai išplakite. Jei masė per sausa - įpilkite 2 - 4 valgomus šaukštus pieno. |
13
Done
|
Surinkite macarons'usIškeptus sausainėlius visiškai atvėsinkite. Macarons'ų įdarą supilkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu. |
14
Done
|
Išlydytą juodąjį šokoladą plonomis juostelėmis pilkite ant vieno iš dviejų macarons'ų sausainėlių. Ant kito sausainėlio išspauskite nutella kremo, uždėkite sausainėlį su šokolado papuošimu. |
One Comment Hide Comments
Produktų kaina 1 vnt. – ~0,2 EUR.
Comments are closed.